adelaparvu.com despre casa de lemn pe roti, the Tiny Project, Foto Alek Lisefski (9)

In Case, Design Interior, Horeca

S-au săturat să plătească chirie așa că și-au construit o casă rulotă

Când vine vorba despre casă, oamenii, indiferent de unde ar fi, din ce țară, încearcă să găsească soluțiile cele mai bune care să le asigure independența financiară. Tot mai mulți dintre ei văd în credite, chirie, taxe și impozite sau plata întreținerii o formă de sclavie, adică muncesc pentru a avea un loc unde să traiscă în loc să se bucure de viață. Ei bine, oricâtă revoltă ar fi în privința asta eu încă n-am dat peste soluția ideală. Cert este că proprietarul și proiectantul acestei case mici, o casă rulotă, a pornit acest demers de a-și face singur o locuință pe roți tocmai din dorința de a se elibera de costurile lunare și de a-și asigura independența. Alek Lisefski și prietena lui Anjali au reușit să-și facă casa dorită, iar pentru ei este un vis împlinit. Zic pentru ei pentru că nu cred că există o soluție universal valabilă.

Alek Lisefski impreuna cu prietena lui

Alek Lisefski impreuna cu prietena lui

Contează enorm așteptările pe care le ai, nevoile tale și stilul de viață. Da, contează mult și din ce trăiești și în ce țară trăiești, cu ce fel de mentalități te confrunți. Am ales să-ți prezint casa asta pentru că a-ți arăta un mod de rezolvare la o situație clară. Alek și Anjali sunt tineri, apoi ei trăriesc din web design, deci n-au nevoie de un loc de muncă fix, la un birou, și nu mai puțin important sunt americani, deci o țară unde ideea de migrație, ca să nu mai amintesc și de autostrăzi, fac posibil un astfel de stil de viață. Dar merită să vezi casa lor și dincolo de aceste aspecte. În primul rând pentru că este excelent organizată, au folosit materiale de calitate și se vede, dar merită s-o vezi și ca să faci comparații de preț și cu alte soluții pe care ți le-am arătat aici pe blog. Dar hai să-ți dau câteva date despre casă.

adelaparvu.com despre casa de lemn pe roti, the Tiny Project, Foto Alek Lisefski (6)

adelaparvu.com despre casa de lemn pe roti, the Tiny Project, Foto Alek Lisefski (7)

Dimensiunile acestei case denumită the Tiny Project sunt calculate pentru a putea circula cu ea pe autostrăzi, deci ca să încapă pe șosele și pe sub poduri. Ca atare ea are înălțimea de 3,96 metri, lățimea 2,40 m, iar lungimea este de 7,31 metri. Alek, care a realizat întreg proiectul și care-l oferă spre vânzare pe site-ul său tiny-project.com la prețul de 250 de dolari, spune că lungimea ar putea fi și de 9,1 metri, dar asta ar prezenta dificultăți de transport. La interior casa este organizată pe două niveluri, zona de dormit fiind la etaj și mult mai joasă, deși include și spațiu de depozitare pentru haine. Dar ai să vezi că este luminoasă, pentru că Alek a prevăzut ferestre peste tot, ceea ce mai estompează senzația de claustrofobie. Proiectul său include și mobilierul, deci toate detaliile pe care le vezi aici, deși el spune că nicio casă de genul acesta nu seamnă cu alta pentru că fiecare dorește o altă personalizare.

adelaparvu.com despre casa de lemn pe roti, the Tiny Project, Foto Alek Lisefski (8)

adelaparvu.com despre casa de lemn pe roti, the Tiny Project, Foto Alek Lisefski (11)

În privința costurilor el spune că pentru întreținerea casei cheltuiește circa 100 de dolari americani. Și acum ajungem la partea cu cât l-a costat pe el casa asta, dar înainte trebuie să-ți spun că a accentuat faptul că și-a dorit-o cu materiale noi și de calitate, inclusiv cele legate de sistemul de tractare, plus dotările de la interior și mai ales tâmplaria. Multe astfel de proiecte se fac cu materiale recuperate și asta ar reduce costurile. Deci cât la costat? Ei bine a ajuns la 30.000 de dolari americani, adică la circa 21.640 de euro. Dacă ai face-o cu materiale recuperate Alek spune că ai putea ajunge la 20.000 de dolari americani, adică 14.427 euro. Ei bine, când vezi costurile acestea Casa Soleta deja mi se pare excelentă ca preț, deși da, nu este o casă pe roți, ci una de lemn eco, dar spațioasă. La fel mi se pare un preț bun și pentru casa pe roți făcută de cehii de la Miramari Design, care este una pe roți, dar îmi pare mult mai confortabilă. Și da, vezi și variantele de casele container, despre care am scris aici și ale căror prețuri sunt de asemenea atractive.

adelaparvu.com despre casa de lemn pe roti, the Tiny Project, Foto Alek Lisefski (29)

adelaparvu.com despre casa de lemn pe roti, the Tiny Project, Foto Alek Lisefski (28)Mie mi-a plăcut cum este organizată casa asta la interior și faptul că planurile pe care le oferă Alek sunt extrem de detailate, adică te provoacă să găsești soluțiile tale indiferent din ce țară ai fi. Costurile pentru casa lui include toate dotările, mobilierul și accesoriile, adică exact așa cum o vezi. El spune că aceste costuri se amortizează în timp tocmai pentru că plătește puțin pentru întreținerea casei, rescpetiv alimentare cu energie electrică și cu apă. În plus, nu mai plătește impozite și taxe fiind o locuință mobilă. Este conform stilului de viață pentru că-i place să călătorească, să cunoască oameni noi și să stea mai mult în aer liber, ceea ce o astfel de casă chiar te provoacă să o faci. Vezi? De aia e bine să afli despre diverse soluții, ca să poți face comparații și să alegi ceea ce ți se potrivește. Sper să te inspire și pe tine!

 

adelaparvu.com despre casa de lemn pe roti, the Tiny Project, Foto Alek Lisefski (19)

adelaparvu.com despre casa de lemn pe roti, the Tiny Project, Foto Alek Lisefski (27)

adelaparvu.com despre casa de lemn pe roti, the Tiny Project, Foto Alek Lisefski (23)

adelaparvu.com despre casa de lemn pe roti, the Tiny Project, Foto Alek Lisefski (20)

adelaparvu.com despre casa de lemn pe roti, the Tiny Project, Foto Alek Lisefski (22)

adelaparvu.com despre casa de lemn pe roti, the Tiny Project, Foto Alek Lisefski (24)

adelaparvu.com despre casa de lemn pe roti, the Tiny Project, Foto Alek Lisefski (21)

adelaparvu.com despre casa de lemn pe roti, the Tiny Project, Foto Alek Lisefski (12)

adelaparvu.com despre casa de lemn pe roti, the Tiny Project, Foto Alek Lisefski (13)

adelaparvu.com despre casa de lemn pe roti, the Tiny Project, Foto Alek Lisefski (17)

adelaparvu.com despre casa de lemn pe roti, the Tiny Project, Foto Alek Lisefski (16)

adelaparvu.com despre casa de lemn pe roti, the Tiny Project, Foto Alek Lisefski (15)

adelaparvu.com despre casa de lemn pe roti, the Tiny Project, Foto Alek Lisefski (14)

adelaparvu.com despre casa de lemn pe roti, the Tiny Project, Foto Alek Lisefski (18)

adelaparvu.com despre casa de lemn pe roti, the Tiny Project, Foto Alek Lisefski (30)

adelaparvu.com despre casa de lemn pe roti, the Tiny Project, Foto Alek Lisefski (31)

adelaparvu.com despre casa de lemn pe roti, the Tiny Project, Foto Alek Lisefski (32)

adelaparvu.com despre casa de lemn pe roti, the Tiny Project, Foto Alek Lisefski (33)

adelaparvu.com despre casa de lemn pe roti, the Tiny Project, Foto Alek Lisefski (34)

adelaparvu.com despre casa de lemn pe roti, the Tiny Project, Foto Alek Lisefski (2)

adelaparvu.com despre casa de lemn pe roti, the Tiny Project, Foto Alek Lisefski (1)

adelaparvu.com despre casa de lemn pe roti, the Tiny Project, Foto Alek Lisefski (3)

adelaparvu.com despre casa de lemn pe roti, the Tiny Project, Foto Alek Lisefski (4)

adelaparvu.com despre casa de lemn pe roti, the Tiny Project, Foto Alek Lisefski (25)

adelaparvu.com despre casa de lemn pe roti, the Tiny Project, Foto Alek Lisefski (5)

adelaparvu.com despre casa de lemn pe roti, the Tiny Project, Foto Alek Lisefski (10)

adelaparvu.com despre casa de lemn pe roti, the Tiny Project, Foto Alek Lisefski (9)
Sursa foto: Alek Lisefski/ The Tiny Project

13 raspunsuri pentru S-au săturat să plătească chirie așa că și-au construit o casă rulotă

 1. Nico spune:

  super tare! daca era dim lemn si capacul de la wc si cu perete in jos tot de lemn, chiar era o „camera” interesanta! buna idee pt bai in case de lemn!

 2. […] S-au săturat să plătească chirie așa că și-au construit o casă rulotă […]

 3. Adela G. spune:

  Cam inghesuit , dupa parerea mea .

 4. Dana spune:

  Temerari copiii, un inceput de drum in viata foarte linistit si intim, fara datorii si obligatii.

  Excelenta ideea, dar unde parcheaza ei masina, in padure sau in parc? Trebuie sa aiba clar acces la apa si current, iar zonele astea pt rulote sunt destul de izolate.

 5. gigi spune:

  cred ca are butelie pt gatit nu/ asa pare; cum se incalzeste/de unde ia apa/ ce face cu dejectiile/plateste kirie pt locul de parcare cred

 6. gigi spune:

  poate ar putea sa puna si panouri fotovoltaice baterii controler si invertor

 7. claudiu spune:

  ……….cat ar costa sa o omologhezi in Romania ?

 8. […] preț nu intră și dotările cum ar fi baia sau bucătăria). Văd iurtele ca alternative la o casă pe roți sau la o casă container. Pentru un sat de vacanță mi se pare o idee bună (cum este și cel […]

 9. Mrs. Mona spune:

  Este o idee minunata mai ales ptr tari cu climat bland. Intr-o tara temperata este foar o solutie de vacanta. Dar cel mai laudabil este ca o pereche asa tanara gaseste o solutie economica. ★★★★★

 10. adinna spune:

  cred ca toata lumea are acces la o camera pe care o poate transforma in ,, mini garsoniera”, in dormitorul in care locuiesti pui un pat suspendat, improvizezi o mini bucatarie, si faci si o toaleta de un mp..fara investitii de zeci de mii de eur..si uite solutia la casa fara credit..ce siguranta iti ofera o astfel de constructie??ma refer ai avea curaj sa-ti lasi copilul intr-o astfel de ,,casa” singur??e ideala daca e amplasata intr-o curte ingradita si ai acces la utilitati..si sa o faci la noi in ro te costa maxim 15% din cat l-a costat pe el..e o alternativa daca nu ai casa, dar ar fi ideal sa fie spatii amenajate pentru astfel de case..unde sa ai putina protectie si acces la utilitati..ai un blog de care sunt absolut indragostita..ador postarile tale.

 11. romanul spune:

  Se poate omologa la noi?Am o tamplarie si ma s apuca si eu de o rulota din lemn!!! Ce parere aveti?

 12. Marcus Hungershöfer spune:

  Können Sie auch die deutsche oder englische Sprache?

  Ich würde gerne auf mein Grundstück bei SIBIU einen Wohnwagen stellen.
  Leider weiß ich nicht, wo diese zum Verkauf stehen.
  Können Sie mich unterstützen.

  Liebe grüße Marcus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *