Anul ăsta la târgul de flori de la Agronomie Hortus Florshow au fost prezenți cei care au sere proprii cu plante pentru grădină și plante de interior la prețuri mai accesibile. Din păcate s-a renunțat la partea de peisagistică, adică firmele care fac amenajări de grădini n-au fost prezente. Dintre flori și plante mi-au atras atenția niște petunii galbene de la un producător din Craiova, respectiv Rodica Cernea sau arțarii japonezi, brazii argintii și lavanda franțuzească de la sera soților Tălpeanu (gradinarit-online.ro). Mi-au plăcut și ghivecele de la Fabrica de Flori Natura din Ploiești cu mai multe soiuri de plante, așa cum îți sugera și Carli să faci cu jardinierele multicolore.
La capitolul vase pentru plante i-am întâlnit din nou pe cei de la Coralya cu recipientele Elho, dar și vase pe care nu le-am văzut până acum, care sunt aduse din Italia marca Marchioro. Acestea din urmă am crezut că sunt din ceramică, dar mare mi-a fost mirarea să constat că sunt dintr-un soi de plastic foarte rezistent, dar și extrem de ușor. Normal că sunt mai scumpe decât cele simple, dar nici nu-ți crapă și nici nu se decolorează. Le găsești în oferta gradinarit-online.ro. Pe lângă aspect ai să vezi că au și forme diferite de ceea ce ai văzut până acum de la ghivece pătrate la unele rotungite cu prețuri între 50 și 200 lei în funcție de mărime. Mi-au plăcut și măștile de ghivece din ceramică pictată de la Argcoms Curtea de Argeș. La capitolul mobilier n-am dat decât de cei de la Dunex, care aduc acum la noi mobilier de import marca Interbuild. Mi-au plăcut modelele de mobilier pentru balcon – cele două scaune cu măsuță la mijloc erau 300 de lei.
Am aflat de la târg că există un program interesant pentru persoanele cu dizabilități și cele de etnie rromă, respectiv cursuri gratuite de florari și peisagiști. La stand era o doamnă psiholog care mi-a spus că până acum programul s-a bucurat de succes și că la el au participat în special florăresele din București, o breaslă pe care a catalogat-o foarte interesată de frumos. La aceste cursuri florăresele au învățat cum să facă buchete mai elegante, cum să combine culorile, ce materiale de împachetat sunt acum în vogă și ce simboluri au florile. Așa că dacă ai să vezi buchete mai frumoase la colțul străzii să știi că nu e întâmplător, căci peste 80 de florărese au participat deja la cursurile gratuite. Uite, ai detalii despre aceste cursuri la telefoanele 0751.519.865 asistent social Roxana Andreea Marin ;i tel 0745.175.046 asistent social Oana Marina Nicolae. Astea au fost noutățile. Sper că anul viitor să fie și mai multe!
1
foarte frumoase. si eu mi-am facut plinul cu multe , multe flori pentru jardinierele de la balcon.
Orice planta are farmecul si frumusetea ei, asa ca este o placere sa le privesc!