adelaparvu.com despr elocuri de relaxare in gradina, mobilier pentru gradina, Foto East News (5)

In Amenajari Gradina, Gradina

Idei ingenioase pentru locuri de relaxare în grădină

Cum faci o grădină funcțională, una în care să te simți în voie? Păi o poți transforma într-o locuință în aer liber. Da, te gândești să ai principalele funcțiuni la exterior astfel încât să nu mai trebuiască să mergi în casă după toate cele. Și multe piese le poți confecționa fără ajutor, doar trebuie să-ți lași frâu imaginației. Ideea este să folosești ceea ce ai la îndemână sau oricum să fii pe fază să transformi obiecte care nu costă mult. Ai mai jos câteva sugestii care sigur o să te provoace.

adelaparvu.com despr elocuri de relaxare in gradina, mobilier pentru gradina, Foto East News (1)

Uite, ce ai zice de transformarea unei mese vechi într-una cu copertină? Adaugi un sistem simplu pe care-l poți face din stânghii de lemn și acoperi cadru fie cu un material textil, fie cu o mușama colorată. Așa vei avea siguranța că nu o să-ți pice ceva neplăcut din copac în farfurie.

adelaparvu.com despr elocuri de relaxare in gradina, mobilier pentru gradina, Foto East News (2)

Dacă vrei să sporești senzația de culoare și abundența de vegetație din grădină, ceea ce trebuie să faci este să folosești și spațiile pe verticală. Uite, în niște sacoșe colorate poți așeza ghivece cu flori și le poți agăța de gard. Poți folosi ideea și pentru ziduri, doar că în loc de suportul oferit de gard poți folosi minicuiere. De asemenea, dacă ai balcon deschis poți pune similar ghivece de flori către interiorul balconului, ca să-ți bucuri și tu ochii din casă.

adelaparvu.com despr elocuri de relaxare in gradina, mobilier pentru gradina, Foto East News (7)

Loc de ședere confortabil în aer liber? Da, ai nevoie de mobilier, dar dacă ți-ai dori să stai mai mult tolănit poți face chiar tu mobilierul din euro paleți peste care așezi burete înbrăcat în materiale textile colorate și perne. În caz de vreme urâtă iei în casă doar decorațiunile textile, în rest euro paleții pot rămâne pe poziție.

adelaparvu.com despr elocuri de relaxare in gradina, mobilier pentru gradina, Foto East News (5)

Pentru un plus de decor poți aduce aproape de locul de ședere sau de masă câteva obiecte decorative cu ar fi colivii și lampioane. Îți dau un pont – coliviile le poți folosi ca mici rafturi suspendate în cazul în care vrei să depozitezi ceva în grădină pe timp de vreme bună, numai să fii pe fază cu ancorarea lor.

adelaparvu.com despr elocuri de relaxare in gradina, mobilier pentru gradina, Foto East News (4)

Să ai apă în grădină este esențial, căci asta te scutește de drumuri în casă la chiuveta de la bucătărie, iar să ai un loc de duș e ideal. Poți cumpăra astfel de dușuri de exterior pe care le alimentezi de la un furtun. Și dacă vrei intimitate e suficientă o improvizație artistică – un cerc de care prinzi o perdea din bumbac și suspenzi tot ansamblul de craca unui copac. Poți adapta ideea asta și pentru un loc de refugiu pentru cei mici, o faci ca pe un cort, doar căpui cercul mai jos ca să poți întinde perdeaua.

adelaparvu.com despr elocuri de relaxare in gradina, mobilier pentru gradina, Foto East News (6)

Ai o scară pe care o folosești rareori sau una în care nu mai ai încredere că te-ar susține? Poți să o transformi într-o etajeră generoasă, numai bună pentru obiectele de grădinărit sau pentru plante dragi. Ideea asta o poți adapta și la interiorul casei, dar sfatul meu este să ai grijă la cum echilibrezi obiectele pe plăci, mai ales dacă acestea nu sunt fixe în cuie pe scară.

adelaparvu.com despr elocuri de relaxare in gradina, mobilier pentru gradina, Foto East News (3)

Sursa foto: East News

6 raspunsuri pentru Idei ingenioase pentru locuri de relaxare în grădină

  1. Melania spune:

    Incantator!

  2. […] te surprinde prin forma și aspectul patului. A fost confecționat din patru euro paleți prinși între ei peste care s-a pus o saltea confortabilă, iar tăblia este din trunchiuri de […]

  3. rebelarebe spune:

    Mie imi place foarte mult dusul am vazut pe youtube tot un fel de dus pe care persoana aceea la pus in camera sa si l-a agatat de un carlig din tavan. eu am incercat cu o sarma in loc de cerc, ma rog, nu a fost o idee buna sa fac asta in casa, dar o sa incerc sa fac asta in curte unde o sa leg cercul de bolta sau de sarma sau … de pom. ideile tale sunt super. le ador

  4. […] o lumină caldă în încăperi. Este simplu amenajat, dar de mare efect. Bucătăria și terasa beneficiază de câteva mici accesorii în roșu, care parcă cresc pofta de viață. Mi-a plăcut […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *