adelaparvu.com despre Marvelous Store, Romania, fabrica de jucarii si mobilier din lemn pentru copii, in foto Balansoar ponei

In Artisti, artizani, handmade, Decoratiuni, Oameni talentati, Romania Mea, Shopping

Japonezii adoră jucăriile din lemn Made in România, dar și americanii și europenii. Și sunt făcute la Botoșani!

Bravo! Cu asta trebuie să încept. Bravo familiei Ojog din Botoșani că au reușit să facă senzație peste hotare cu aceste produse cu totul speciale dedicate bebelușilor. De 22 de ani domnul Iulian Ojog creează și produce triciclete, premergătoare, jucării și mic mobilier din lemn în fabrica de la Botoșani. Acolo echipa de 80 de oameni reusește să facă față cu greu zecilor de mii de jucării cerute peste hotare. Da, de 22 de ani germanii, olandezii, francezii, belgienii, americanii și mai nou japonezii comandă la greu aceste piese cu adevărat încântătorare. Și sunt așa de frumoase și de bine lucrate încât și după ce crește copilul tot nu-ți vine să le dai sau să le vinzi, căci florile pot sta prea bine pe ele sau le poți folosi ca obiecte de decor. De șase luni de zile Andra, fiica proprietarului, s-a alăturat tatăl ei. De ce? Pentru că deși domnul Iulian e sceptic în privința vânzărilor în România, Andra crede cu tărie că și românii trebuie să știe despre ei și să cumpere în loc de jucării prost făcute din materiale dubioase unele Made in România cu toate certificările internaționale posibile. Și sunt de acord cu ea! Dar hai să-ți spun mai multe.

adelaparvu.com despre Marvelous Store, Romania, fabrica de jucarii si mobilier din lemn pentru copii (4)

Poate fi considerată o afacere de familie fără dubiu, dar Andra spune că tatăl ei are asociați belgieni, unul dintre ei fiind și designer. Cu ajutorul lor de-a lungul anilor a reușit să se dezvolte și să achiziționeze echipamente moderne pentru prelucrarea lemnului, dar și să creeze modele unicate, deosebite. Pe lângă unele piese, în special de mobilier create de asociatul belgian, domnul Iulian Ojog a trecut și el la partea de design. Are modele patentate la OSIM (cum ar fi acesta), iar pe site-ul firmei ai să vezi marcate cu Fabricat în România produsele exclusiv autohtone. Mi-a plăcut la nebunie scaunul pentru bebeluși, care poate fi ulterior tranformat în scaun normal. Dar ce vorbesc eu aici? Mi-au plăcut toate! Mi se pare excepțional faptul că o fabrică de la noi produce jucării pur și simplu adorate de către ocidentali, jucării care au ajuns în reclamele unor firme celebre cum e Audi sau în pictoriale, ședințe foto cu modele precum Catrinel Menghia ori că branduri precum Tommy Hilfiger și-a dorit tricicletele din Botoșani pentru showroomurile proprii. Mai mult, și-au dorit să fie inscripționate cu brandul lor.

Tricicleta albastra Marvelous Store in reclama Audi

Tricicleta albastra Marvelous Store in reclama Audi

Scaunul de masa care se tranforma in scaun normal

Scaunul de masa care se tranforma in scaun normal

Dar ce le face așa de speciale? Faptul că sunt gândite ergonomic pentru copii și că sunt realizate din materiale naturale, lemn, și finisate cu vopseluri ecologice, nontoxice. Da, astea ar fi aspectele tehnice, dar adevărul este că sunt frumoase! Și reprezintă o alternativă indiscutabil mai bună din toate punctele de vedere – calitate și aspect – la jucăriile din plastic. Dacă e să te uiți cu atenție la preț ai să constați cu uimire că, spre exemplu, tricicletele chinezești din plastic (cu mențiunea că nu tot ce e din China e nasol) sunt aproape similare ca și preț.

adelaparvu.com despre Marvelous Store, Romania, fabrica de jucarii si mobilier din lemn pentru copii (1)

Andra Ojog si Lucian Istrate

Andra Ojog si Lucian Istrate

Andra Ojon, fiica proprietarului fabricii, a spus că e timpul ca și românii ei să afle despre această alternativă pe care ei o oferă. A lucrat până de curând în altă parte, dar disputele avut cu tatăl ei în privința succesului pe piața din România au hotărât-o să se alăture echipei fabricii. Împreună cu prietenul ei Lucian s-au pus pe treabă și au realizat singuri site-ul firmei în limba română unde au postat articole și explicații legate de jucăriile și mobilier fabricat la Botoșani. Și au făcut o treabă excelentă pentru că site-ul este foarte prietenos și ai toate informațiile necesare. Este pariul lor cu domnul Iulian că și românii caută astfel de produse, doar că nu știau despre ele.

adelaparvu.com despre Marvelous Store, Romania, fabrica de jucarii si mobilier din lemn pentru copii, in foto Mergator vacuta 2

Am întâlnit o mamă care a cumpărat din Franța triciclete și premergătoarele fabricate la Botoșani și habar nu avea că sunt de la noi din țară. Și câți producători români n-or fi la fel? Unii care nu sunt cunoscuți la noi? Numai eu știu câteva firme care ani de zile au produs exclusiv pentru export, iar noi ca ignorații le-am reimportat și plătit mult mai scump ca fiind din Italia. E cazul să fim pe fază și să avem încredere în produsele făcute la noi, mai ales în cele pentru care ai toate garanțiile și certificările posibile pe toate continentele, căci nu e deloc ușor să vinzi pe piața americană, cu atât mai greu pe cea japoneză. Și știi ce e bizar? Că la japonezi cea mai de succes jucărie este mergătorul simplu, cel mai simplu din lemn, fără niciun fel de finisaj. Anul trecut au fost zeci de mii de astfel de mergătoare livrate în Țara Soarelui Răsare. Și familia Ojon a fost uimită de atâtea cereri și pentru un produs pe care ei îl considerau ca fiind poate prea simplu. Dar simplitatea este apreciată când vine la pachet cu o calitate excepțională. Fiecare piesă componentă a jucăriilor sau mobilierului este șlefuită individual și manual, fiecare muchie îndulcită și rontunjită cu grijă la copii și tratată cu simțul responsabilității.

Mergator natur Marvelous Store cel mai bine vandut produs in Japonia

Mergator natur Marvelous Store cel mai bine vandut produs in Japonia

adelaparvu.com despre Marvelous Store, Romania, fabrica de jucarii si mobilier din lemn pentru copii (2)

Astfel de cazuri merită promovate, dar mai mult luate ca și exemplu pentru că da, se poate! Se poate să faci treabă excelentă în țara asta cu toate greutățile inerente unei legislații dificile și a taxelor sufocante. Cum au reușit și cum reușesc să facă față cei de la Marvelous Store din Botoșani? Păi au căutat asociați, s-au zbătut, au renunțat la concedii, la weekend-uri, dar n-au abdicat de la visul lor, n-au renunțat să ofere calitate. Da, poate că o să zici că sunt mai scumpe decât altele, dar uită-te cu atenție la prețuri și compară în cunoștință de cauză. Astea nu sunt gunoaie! Sunt făcute din lemn, n-o să te trezești că i se rupe ceva triciletei sau că premergătorul n-o să mai aibă roți ori că mobila se șubrezește. N-ai să agăți hainele copilului în muchii nefinisate sau să facă alergii dacă cel mic se apucă să roadă jucăriile. Știi ce-ți spun? Suntem prea săraci ca să dăm banii pe prostii, prea sărăci ca să înfudăm ghenele de gunoi cu plastic. Uită-te pe site-ul lor, alege ceva fain pentru copilu tău și chiar dacă n-ai bani acum, pune de-o parte, dar când îi iei ceva, fii sigur că și următărul tău junior o să le poată folosi.

adelaparvu.com despre Marvelous Store, Romania, fabrica de jucarii si mobilier din lemn pentru copii, in foto fabrica Botosani (21)

adelaparvu.com despre Marvelous Store, Romania, fabrica de jucarii si mobilier din lemn pentru copii, in foto fabrica Botosani (14)

Pe lângă triciclete, trotinete, premergătoare, balansoare, mergătoare ai să găsești și mobilă pentru camera copilului, cum ar fi mese de înfășat sau mic mobilier cu măsuțe și sccaune. Dar să vezi ce frumoase sunt și piesele de mobilier pentru grădinițe, sunt gândite să fie ușor depozitate, iar culorile sunt absolut delicioase. Plus că ai variante pentru orice tip de clasă. Pe lângă produsele fabricate la noi, pe site ai să găsești și produse din alte țări, care completează gama, dar care sunt la același nivel de calitate și cu un design similar. Andra s-a gândit la asta în beneficiul celor care caută astfel de piese, să le poată avea la un loc și să le poată cumpăra online. Ce mai? Sunt frumoase, frumoase și calitate la superlativ. Habar n-ai cât de mare bucurie mi-a produs să văd pe site-ul lor piesele marcate cu Fabricat în România! Bravo măi oameni faini! Bravo vouă! Uite aici site-ul marveloustore.ro și pagina lor de Facebook. Dacă vrei să vorbești cu Andra Ojon o poți suna la numărul de telefon 0727.434.534. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre Marvelous Store, Romania, fabrica de jucarii si mobilier din lemn pentru copii, in foto fabrica Botosani (22)

adelaparvu.com despre Marvelous Store, Romania, fabrica de jucarii si mobilier din lemn pentru copii, in foto fabrica Botosani (2)

adelaparvu.com despre Marvelous Store, Romania, fabrica de jucarii si mobilier din lemn pentru copii, in foto fabrica Botosani (5)

adelaparvu.com despre Marvelous Store, Romania, fabrica de jucarii si mobilier din lemn pentru copii, in foto fabrica Botosani (1)

adelaparvu.com despre Marvelous Store, Romania, fabrica de jucarii si mobilier din lemn pentru copii, in foto fabrica Botosani (13)

adelaparvu.com despre Marvelous Store, Romania, fabrica de jucarii si mobilier din lemn pentru copii, in foto balansoar calut cu coama

adelaparvu.com despre Marvelous Store, Romania, fabrica de jucarii si mobilier din lemn pentru copii, in foto Balansoar ponei indian2

adelaparvu.com despre Marvelous Store, Romania, fabrica de jucarii si mobilier din lemn pentru copii, in foto Balansoar calut buline

adelaparvu.com despre Marvelous Store, Romania, fabrica de jucarii si mobilier din lemn pentru copii, in foto Premergator buburuza 2

adelaparvu.com despre Marvelous Store, Romania, fabrica de jucarii si mobilier din lemn pentru copii, in foto Premergator buburuza

adelaparvu.com despre Marvelous Store, Romania, fabrica de jucarii si mobilier din lemn pentru copii, in foto Mergator vacuta cu remorca

adelaparvu.com despre Marvelous Store, Romania, fabrica de jucarii si mobilier din lemn pentru copii, in foto Mergator copoi

adelaparvu.com despre Marvelous Store, Romania, fabrica de jucarii si mobilier din lemn pentru copii, in foto Balansoar ponei indian

adelaparvu.com despre Marvelous Store, Romania, fabrica de jucarii si mobilier din lemn pentru copii, in foto Mergator girafa

adelaparvu.com despre Marvelous Store, Romania, fabrica de jucarii si mobilier din lemn pentru copii (3)

adelaparvu.com despre Marvelous Store, Romania, fabrica de jucarii si mobilier din lemn pentru copii, in foto Mergator buburuza

 

adelaparvu.com despre Marvelous Store, Romania, fabrica de jucarii si mobilier din lemn pentru copii, in foto Premergator pestisor

adelaparvu.com despre Marvelous Store, Romania, fabrica de jucarii si mobilier din lemn pentru copii, in foto Mergator calut cu coama

adelaparvu.com despre Marvelous Store, Romania, fabrica de jucarii si mobilier din lemn pentru copii, in foto Mergator pisica

adelaparvu.com despre Marvelous Store, Romania, fabrica de jucarii si mobilier din lemn pentru copii, in foto Premergator natur

adelaparvu.com despre Marvelous Store, Romania, fabrica de jucarii si mobilier din lemn pentru copii tricicleta rs

adelaparvu.com despre Marvelous Store, Romania, fabrica de jucarii si mobilier din lemn pentru copii, in foto Premergator girafa

adelaparvu.com despre Marvelous Store, Romania, fabrica de jucarii si mobilier din lemn pentru copii tricicleta rs albastra

 

 

adelaparvu.com despre Marvelous Store, Romania, fabrica de jucarii si mobilier din lemn pentru copii

18 raspunsuri pentru Japonezii adoră jucăriile din lemn Made in România, dar și americanii și europenii. Și sunt făcute la Botoșani!

 1. Gabi Auer spune:

  Foarte frumoase si deosebite toate. Mi-au placut intotdeauna jucariile din lemn (gen calut, carucior, sau tricicleta). Se vede din fotografii ca sunt lucruri de calitate. Parerea mea personala este ca lemnul poate inlocui cu succes plasticul si chiar este de preferat. Dar e posibil ca nu toata lumea sa fie de aceiasi parere…..mai ales in Romania, pretul va face diferenta si nu calitatea. O spun, pentru ca eu m-am lovit de asa ceva. Lumea compara pretul si cumpara produsul care va fi mai ieftin….din pricina salariilor mici, nu ca nu le-ar place, sa nu ma intelegeti gresit! Ei si pentru ca optimismul ma caracterizeaza, sa inchei spunand ca sigur se vor gasi cumparatori si aici, dintre cei care fac parte din patura „instarita” a societatii. Mult succes le doresc celor din Botosani, cu o buna promovare, sigur vor reusi sa-si extinda piata si aici!!!!

  • alina spune:

   Si eu cred la fel, Gabi.

   Cu o buna promovare si recomandare (vezi si acest blog), sigur se pot gasi si in Romania oameni cu posibilitati, interesati de lucrurile de calitate.

   Creatiile din lemn sunt deosebite; si daca se planteaza copacii la loc e super. 🙂

  • Adela Parvu spune:

   Da, din pacate romanii au salarii foarte mici, dar sa stii ca de multe ori ajung sa dea mai multi bani pe obiecte ieftine pentru ca ceea ce este ieftin se si strica repede 😀

 2. Cristi spune:

  Daca nu ar mai ajunge lemnul tarii la austrieci, elvetieni si altii, ar trebui sa se inmulteasca fabrici serioase ca in cazul de fata, cu capital integral romanesc si celor mentionati sa li se vanda produsul finit pe euro care sa se intoarca in tara si sa-i foloseasca romanii (cinstiti).

 3. radhacross spune:

  IMPRESIONANT !

 4. Vai cât de frumoase sunt! Și sunt chiar lângă Suceava de unde sunt! Ca să nu mai spun că-s născută în Botoșani! ȘI n-am știut! Superbe! Felicitări! Am în vedere firma pe viitor!

 5. […] complet il puteti citi AICI! […]

 6. […] fabricile, la circa 12 km de Timișoara în Dudeștii Noi. Când vezi așa ceva îți dai seama că în țara asta se fac lucruri extraordinare, că există români ambițioși care se gândesc la conaționalii lor și pentru care sentimentul […]

 7. Natalia spune:

  Sunt fte frumoasa si de o calitate fte buna. I-am cumparat fetiteti o girafa balansoar si are deja 4 ani dar este ca noua. Si parintii s-au urcat pe balansoar, in special mami de mai multe ori.

 8. […] cu fițe, așa îmi vine să spun despre acest salon. Păi de unde le-a venit ideea cu Spa-ul pentru copii? Ambele asociate sunt mame și când ajungi în această etapă a vieții te lovești de multe […]

 9. alint aroma spune:

  Extrem de frumoase si pot confirma ca sunt de calitate pentru ca am si eu o tricicleta pentru baiatul meu luata de la ei.
  D-na Adela, poate va ganditi sa scrieti un articol si despre Fauna? Sunt tot producatori romani de jucarii din lemn, dar din pacate pe piata noastra sunt extrem de putin promovati si ar merita atentia lumii. Mai jos este un articol despre ei/jucariile lor
  http://mamisicopilul.blogspot.ro/2015/05/copilarie-fericita.html

 10. […] acum face niște obiecte superbe, iar ea pentru că e artist plastic pictează decorațiunile și jucăriile din lemn pe care le manufacturează soțul ei. De curând au deschis însă și o cameră destinată […]

 11. […] pentru oaspeții interesați de artă contemporană. Jola a făcut obiecte din lemn, mai exact jucării actuale, iar Artur este pictor, grafician și fotograf. Cine merge la ei, în micul sat Lanckorona, situat […]

 12. […] Partea și mai frumoasă este că aceste piese sunt fabricate în România și ele se bucură de succes peste hotare, majoritatea lor ajungând la export. În țară, cei de la fabrica Bradul Mâneciu vând mult mai […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *