adelaparvu.com despre acoperis cu plante, gradina pe acoperis, acoperis verde, design Noland landscape Design, Foto  Bill Noland(2)

In Amenajari Gradina, Gradina, Legume, fructe, plante aromatice

Superbă grădină pe acoperiș cu flori și căpșuni

Arată caun tablou văzută de sus și asta grație aranjamentului inspirat realizat și a combinației de plante, implicit și de culori. Am mai văzut grădini pe acoperiș, dar de regulă se folosesc plante suculente foarte decorative, dar lipsite de flori. Aici însă petalele roz și portocalii atrag din start atenția. Acoperișul este al unei terase acoperite dintr-o grădină amenajată de specialiștii de la Noland Landscape Design, cei care au creat și această grădină suspendată. Și dacă vrei și lista cu plantele folosite aici uite ți le enumăr și cu denumirea lor în latină: ferigă (Blechnum spicant), păiuș (Festuca glauca ‘Elijah Blue’), căpșuni (Fragaria chiloensis), Lewisia (Lewisia cotyledon ‘Sunset Series’), Sedum sau Bucuria toamnei (Sedum oreganum). Da, nu m-aș fi așteptat să se preteze pentru acoperiș căpșunile, dar e clar că peisagistul Bill Noland și-a dorit să ofere parfum, arome și culoare pentru această grădină, care se vede din casa de pe acest teren în pantă. Și a reușit! Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre acoperis cu plante, gradina pe acoperis, acoperis verde, design Noland landscape Design, Foto  Bill Noland(1)

adelaparvu.com despre acoperis cu plante, gradina pe acoperis, acoperis verde, design Noland landscape Design, Foto  Bill Noland(2)

adelaparvu.com despre acoperis cu plante, gradina pe acoperis, acoperis verde, design Noland landscape Design, Foto  Bill Noland(3)

adelaparvu.com despre acoperis cu plante, gradina pe acoperis, acoperis verde, design Noland landscape Design, Foto Perry Atkins  (4)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *