adelaparvu.com despre locuinta la mansarda mdern cu etno, apartament Polonia (10)

In Case, Design Interior

Locuință modernă pentru familie, dar cu accente etno

Se poate așa ceva? Dar cum să nu se poată? În materie de design interior imaginația n-are limite. Desigur, e de preferat ca ideile sunt fie canalizate către ceva plăcut ochiului și funcțional pentru traiul de zi cu zi. Uite, dacă-ți place stilul rustic, dar locuiești într-o casă modernă, vei găsi aici inspirație ca să combini diferite elemente. De unde începi? De la visul tău! Fiecare are o cameră preferată pe care și-o închipuie într-un anume fel. Proprietara de față, care locuiește într-o locuință la mansardă împreună cu soțul și cele două fetițe ale sale, a visat la o bucătărie rustică, dar nu una ca la țară, ci mai degrabă către stilul provensal, mai elegantă, dar nu știa cum să facă mai departe cu mobila și decorațiunile, ce să aleagă. A fos ajutată de către un designer care i-a sugerat să organizeze toată zona de zi (bucătărie, sufragerie, living) într-o singură încăpere, astfel încât să se bucure de spațiul și lumina tipice bucătăriilor rustic franceze la care visa. Și de aici au urmat celelalte idei, dar hai să-ți spun mai multe.

adelaparvu.com despre locuinta la mansarda mdern cu etno, apartament Polonia (8)

Știu că multe din cititoarele acestui blog spun că o bucătărie deschisă nu e practică mai ales într-o casă în care se gătește mult. Ok, dar eu sunt de părere că și asta cu gătitul nu ține o viață, că cei mici se fac mari și ajung pe la casele lor, iar noi dacă avem niște vise, ar trebui să ni le mai și împlinim. Soluțiile perfecte nu există, așa că ce-ți dorești? Să te simți ca în Provence cu a ta bucătărie albă sau zilnic să bombăni în timp ce dai cu lingura prin oale că ai fi putut avea o bucătărie frumoasă, dar că uite n-o ai? Și din cauza cui? Doamna de față a știut ce vrea: chiuveta în fața ferestrei, o masă insulă și o bucătărie în care să simtă că poate dansa. Combinând funcțiunile – bucătărie, sufragerie, living, designerul a reușit să creioneze un spațiu larg și plăcut, luminos. Mai departe, pentru a armoniza cele trei zone într-o singură cameră a ales un tapet care să atragă atenția, dar care să ofere și profunzime spațiului. Negrul are acest efect, așa că tapetul pe fundaul închis are nite flori stilizate, care te duc cu gândul la florile etno. În loc de faianță la bucătărie a fost montat un panou de sticlă sub care se regăsesc flori decupate din resturiel de tapet rămase de la montaj.

adelaparvu.com despre locuinta la mansarda mdern cu etno, apartament Polonia (1)

Ai să vezi combinații interesante și în dormitoare între modern și etno. Dacă mobila este simplă, câteva elementele ale ei te duc cu ideea către rustic – ramele dulapularilor și picioarele acestora, măsuțele mici și decorurile prezente pe fețele dulapurilor de haine. Dar uită-te cu atenție și ai să orbservi că nuanțele sunt foarte asortate – roșu, alb, gri, iar motivele florale, etno, sunt prezente pe perne, pe când tapetul cu dungi, modern, îmbracă peretele și armonizează obiectele din zonă. În al doilea dormitor partea de etno este prezentă prin țesături împletite și mai puțin prin motive sau imprimeuri. Baia ai s-o descoperi modernă, dar cumva în toată locuința tonurile neutre de maro și gri, materialele naturale, cu precădere lemnul, sunt omniprezente și te fac să percepi ambientul ca fiind unitar. Interesantă abordare prin care zona de rustic, de etno este mai mult sugerată decât prezentă. Important este să știi cum să combini finisajele și mobililele, dar și ce decorațiuni să alegi pentru a creiona o anumită atmosferă. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre locuinta la mansarda mdern cu etno, apartament Polonia (14)

adelaparvu.com despre locuinta la mansarda mdern cu etno, apartament Polonia (11)

adelaparvu.com despre locuinta la mansarda mdern cu etno, apartament Polonia (10)

adelaparvu.com despre locuinta la mansarda mdern cu etno, apartament Polonia (12)

adelaparvu.com despre locuinta la mansarda mdern cu etno, apartament Polonia (4)

adelaparvu.com despre locuinta la mansarda mdern cu etno, apartament Polonia (2)

adelaparvu.com despre locuinta la mansarda mdern cu etno, apartament Polonia (3)

adelaparvu.com despre locuinta la mansarda mdern cu etno, apartament Polonia (6)

adelaparvu.com despre locuinta la mansarda mdern cu etno, apartament Polonia (9)

adelaparvu.com despre locuinta la mansarda mdern cu etno, apartament Polonia (13)Sursa foto: Urzadzamy

 

8 raspunsuri pentru Locuință modernă pentru familie, dar cu accente etno

 1. […] Locuință modernă pentru familie, dar cu accente etno […]

 2. Mariana Oancea spune:

  Minunat! Imi place mult! Ai idee cum a fost fixat pe perete acel „panou de sticlă sub care se regăsesc flori decupate din resturiel de tapet rămase de la montaj”? Super ideea!As face asa ceva pe unul din peretii mei albi din bucatarie ( mobila e alba si tot de la acelasi magazin suedez ) …Multam Adela!

  • Adela Parvu spune:

   Mariana sticla se poate lipi cu silicon transparent pe margini, iar floricele la fel tot cu silicon transparent. Dar trebuie aplicat cu grija ca sa nu se vada. Ai avea nevoie de o mana priceputa. Aici, in cazul de fata, sticla a fost decupata pe colturile de sus si fixata cu accesorii metalice, iar florile au fost lipite cu silicon transparent de sticla, dar siliconul a fost aplicat putin, cat sa fixeze la locul lor floricelele 🙂 Deci exista mai multe variante 🙂

 3. Mariana Oancea spune:

  Ei da!!!! Doar am, la baie, oglinda lipita cu silicon.M-am tot gandit si cum e „lucrat” geamul. Dupa lipirea florilor cred ca geamul a fost vopsit cu alb.Voi incerca pentr ca imi place foarte mult si chiar am nevoie la bucatarie pe unul dintre pereti. Multumesc din nou!

 4. Mariana Oancea spune:

  Acum am observat ca geamul este prins cu acel sistem diblu (PVC)-H-surb, cum se fixeaza si oglinzile. Se vede in stanga sus.Fiind suprafata mare este nevoie si de acest sistem.

 5. […] personalizezi ambientul bucătărie. Nu mai ai nevoie de faianță în zonă pentru că panoul are suprafața din sticlă securizată, care se șterge foarte ușor, iar dacă optezi pentru folia decorativă aceasta este […]

 6. […] de valul tehnologic își caută refugiul acasă într-o poveste rustică. După ce au avut o locuință modernă, cu mobilier și finisaje contemporane, gusturile tinerilor de care-ți vorbesc azi s-au schimbat […]

 7. […] pereți un alt truc aplicat de Botond. Au vopsit peretele în zonă într-o nuanță de verde, apoi au aplicat peste perete foi de sticlă de 6 milimetri, sticlă îmbrăcată pe spate cu o folie decorativă semitransparentă, cu cercuri […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *