adelaparvu.com despre amenajare apartament de 3 camere, designer Agnieszka Cholewa, Desi Studio, Foto Radoslaw Wojnar(3)

In apartamente, Design Interior

A adaptat ușor apartamentul de trei camere pentru viața de familie

Când îți amenajezi locuința e bine să prevezi puțin și viitorul, astfel încât modificările pe care va trebui să le faci ulterior să nu te coste și nici să-ți dea peste cap viața. Uite, am ales să-ți prezint acest apartament de trei camere, ce măsoară circa 74 mp, ca să afli cum a fost conceput din start pentru o singură persoană, dar care s-a gândit la viitor. Inițial aici locuia o tânără poloneză, Joanna, care și-a dorit să ajungă la un moment dat mamă. Așa că a cerut designeriței Agnieszka Cholewa (Desi Studio), care i-a făcut proiectul de amenajare să ia în considerare și varianta în care va fi părinte și va avea un copil. Și uite că atunci când a avut propria familie apartamentul a putut fi foarte ușor și repede adaptat noilor nevoi. Încă de la început proiectul de amenajare a avut în vedere reconfigurarea zonei de zi, respectiv deschiderea bucătăriei către living pentru a fi creat un spațiu mai generos. A doua reconfigurare a fost în zona dormitorului matrimonial, unde baia, holul și debaraua din zonă au fost înglobate în ansamblul camerei de odihnă. Așa a rezultat un dressing perfect pentru depozitarea hainelor și baia mare, unde se accede doar din dormitor. Acesta la rândul lui mai cuprinde un rând de dulapuri, deci spațiu din plin pentru lucruri. O a doua baie mică există lângă cel de-al doilea dormitor, baie la care se accede ușor și din living.

adelaparvu.com despre amenajare apartament de 3 camere, designer Agnieszka Cholewa, Desi Studio, Foto Radoslaw Wojnar(1)

Mie mi-a plăcut structura din jurul stâlpului de rezistența dintre bucătărie și living. Evident că acesta nu putea fi desființat. În jurul lui a fost creat un ansamblu inteligent multifuncțional. Pe partea cu holul de la intrare este un loc de ședere, o banchetă la fix pentru ca cei ai casei să se încalțe comod; pe partea cu bucătăria este adăpostit un loc de depozitare și un blat din granit ce se prelungește ca o fâșie de gen bar, continuată înspre living cu un front din stejar, numai bun pentru a lucra la laptop. Pe partea cu livingul structura înglobează televizorul sub care sunt alte spații de depozitare.

adelaparvu.com despre amenajare apartament de 3 camere, designer Agnieszka Cholewa, Desi Studio, Foto Radoslaw Wojnar(2)

Livingul cuprinde și locul de luat masa, iar lângă acesta a fost conceput un mic ansamblu de mobilier cu rol de depozitare. Deși masa și scaunele sunt în stil Art Deco ele dau excelent în ambientul modernul, sunt acele accente care pe lângă tablourile frumoase conferă personalitate casei. Biblioteca generoasă este simplă, dar pare înzidită și de aici și aspectul ordonat. Măsuța din living ascunde la interior un spațiu de depozitare de binevenit. În privința culorilor și finisajelor s-a mers pe suprafețe din lemn (vezi pardoseli, mobilă) combinate cu alb (pereți, mobilă) și gri, negru (tapițeria canapelei, covor, placări bucătărie, corpuri de iluminat). Pe un fundal neutru ca acesta orice obiect colorat iese în evidență, inclusiv cărțile. Deci ce a avut de modificat Ioana? Cu excepția transformării biroului în dormitor pentru copil mai nimic. De aia spun că e bine să amenajezi cu gândul la viitor. Vezi AICI și proiectul virtual al designeriței. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre amenajare apartament de 3 camere, designer Agnieszka Cholewa, Desi Studio, Foto Radoslaw Wojnar(3)

adelaparvu.com despre amenajare apartament de 3 camere, designer Agnieszka Cholewa, Desi Studio, Foto Radoslaw Wojnar(4)

adelaparvu.com despre amenajare apartament de 3 camere, designer Agnieszka Cholewa, Desi Studio, Foto Radoslaw Wojnar(9)

adelaparvu.com despre amenajare apartament de 3 camere, designer Agnieszka Cholewa, Desi Studio, Foto Radoslaw Wojnar(5)

adelaparvu.com despre amenajare apartament de 3 camere, designer Agnieszka Cholewa, Desi Studio, Foto Radoslaw Wojnar(8)

adelaparvu.com despre amenajare apartament de 3 camere, designer Agnieszka Cholewa, Desi Studio, Foto Radoslaw Wojnar(7)

adelaparvu.com despre amenajare apartament de 3 camere, designer Agnieszka Cholewa, Desi Studio, Foto Radoslaw Wojnar(6)Sursa foto: Czterykaty

9 raspunsuri pentru A adaptat ușor apartamentul de trei camere pentru viața de familie

 1. Zancu Paraschiva spune:

  f.frumos

 2. Loreta Tivlea spune:

  Ai facut tu asta? Esti geniala!!!

 3. Loreta Tivlea spune:

  Da, scuze, am crezut ca e ideea ta. Oricum e geniala, cum spuneam. Mi-a placut foarte tare.

 4. Silvia Ghetie spune:

  Ingenioasa idee! Suntem in constructie unei case acum si am realizat ca am vrea ca zona de living si de dining sa fie mai mari, dorim sa incorporam si un semineu undeva. Pentru a le mari putem renunta la o mica terasa exterioara, insa vom avea un stalp dublu intre living si dining. Ce solutie sa gasim pentru aceasta situatie? Atasez si planul parterului. Multumesc!

  6CF73F4A-3204-4BAF-91B1-343B95C5BEA1

  • Adela Parvu spune:

   Bună Silvia, cel mai indicat este să apelați la arhitectul care semnează proiectul casei pentur a face modificările dorite, nu de alta, dar ele trebuie incluse în documentele pentru autorizația de construire. În plus, pentru șemineu aveți nevoie de coș de fum, iar așa ceva nu se face oricum.

 5. Parau spune:

  Buna,sunt la faza de finisaje in casa,ce m-ai sfatui…gresie sau parchet in living(exista încălzire in pardosea)și gresia si parchetul vreau sa fie de calitate.Imi place stilul scandinav,pot sa combin stilurile fără un eșec 🤔🤗

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *