adelaparvu.com despre Casa Tortuga Mexic, casa la malul marii, designeri Alison Palevsky si Sarah Shetter, SPI Design (25)

In Case, Design Interior

Au simplificat superb casa de pe malul mării

Nici nu-mi pot imagina cum arăta înainte această casă cu priveliște superbă către ocean, dar cert este că acum îmi inspiră o stare de calm fantastică. E atât de simplă și elegantă încât nu te-ai fi gândit că n-ar fi fost concepută așa din start, darămite că ceea ce vezi e o transformare de decor. Designerițele Alison Palevsky și Sarah Shetter, care împreună au biroul SPI Design, au conceput proiectul de reamenajare. Ce au găsit aici? O vilă din Cabo San Lucas pe coasta Mexicului, acolo unde celebrele stânci de la confluența dintre Marea Cortez și Oceanul Pacific atrag turiștii pasionați de fotografie, o vilă la interiorul căreia fostul proprietar și-a dorit să recreeze ceva din panorama pe care o vedea de pe terasă. Da, erau stânci mimate din beton în living și în băi, dar execuția a lăsat mult de dorit. Așa că cele două specialiste s-au apucat să simplifice totul.

adelaparvu.com despre Casa Tortuga Mexic, casa la malul marii, designeri Alison Palevsky si Sarah Shetter, SPI Design (26)Stâncile din Cabo, Sursa foto: Mexique Turmag

Dacă te întrebi cum ar fi arătat stâncile create din beton, ei bine, ar fi trebuit să arate precum cele din casele tradiționale grecești. Dar pare-se că nu prea iese oricui imaginea de natural folosind materiale și finisaje actuale. Celor două designerițe le-a luat săptămâni bune până să scape de structurile din beton existente aici, care au trebuit dislocate cu picamerele. Cert este că n-au renunțat la ideea inițială de-a sugera la interior peisajul stâncos al zonei, doar că l-au regândit mai bine. Au îmbrăcat și stâlpii de rezistență ai livingului în noul ansamblu, integrându-i în imaginea de peșteră a acestuia. Mai departe, au separat altfel încăperile etajele superioare, rezultând patru dormitoare, au reconfigurat băile aducându-le la o imagine mult simplificată la fel ca și terasele care au devenit mai atragătoare și armonizate cu peisajul stâncos al plajei.

adelaparvu.com despre Casa Tortuga Mexic, casa la malul marii, designeri Alison Palevsky si Sarah Shetter, SPI Design (6)

Casa a fost construită în 1994, iar Alison împreună cu soțul ei au cumpărat casa în 2004. Timp de mai bine de un an de zile cele două designerițe au creat decorul acestei case, nu doar pentru confortul propriul, ci și ca pe o carte de vizită. Au văzut aici potențialul de-a arăta clienților lor modul în care pot crea un decor marin relaxant, inspirat de peisajele naturale ale zonei. Ai să vezi cât de simplu, dar de rafinat este totul, cum materialele de la piatră, lemn, stucco sunt frumos îmbinate, cum pe timpul serii livingul alb capătă o nuanță caldă de ocru sub impactul iluminatului artificial și cum împletiturile și micile corpuri de mobilier realizate de artizani ies în evidență. Acum, la aproape zece ani de la finalizarea amenajării, casa, denumită de fostul proprietar Casa Tortuga, este scoasă în circuitul turistic, așa că dacă te gândești să te cazezi la ele poți vedea condițiile aici. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre Casa Tortuga Mexic, casa la malul marii, designeri Alison Palevsky si Sarah Shetter, SPI Design (7)

adelaparvu.com despre Casa Tortuga Mexic, casa la malul marii, designeri Alison Palevsky si Sarah Shetter, SPI Design (9)

adelaparvu.com despre Casa Tortuga Mexic, casa la malul marii, designeri Alison Palevsky si Sarah Shetter, SPI Design (11)

adelaparvu.com despre Casa Tortuga Mexic, casa la malul marii, designeri Alison Palevsky si Sarah Shetter, SPI Design (4)

adelaparvu.com despre Casa Tortuga Mexic, casa la malul marii, designeri Alison Palevsky si Sarah Shetter, SPI Design (5)

adelaparvu.com despre Casa Tortuga Mexic, casa la malul marii, designeri Alison Palevsky si Sarah Shetter, SPI Design (10)

adelaparvu.com despre Casa Tortuga Mexic, casa la malul marii, designeri Alison Palevsky si Sarah Shetter, SPI Design (2)

adelaparvu.com despre Casa Tortuga Mexic, casa la malul marii, designeri Alison Palevsky si Sarah Shetter, SPI Design (12)

adelaparvu.com despre Casa Tortuga Mexic, casa la malul marii, designeri Alison Palevsky si Sarah Shetter, SPI Design (17)

adelaparvu.com despre Casa Tortuga Mexic, casa la malul marii, designeri Alison Palevsky si Sarah Shetter, SPI Design (13)

adelaparvu.com despre Casa Tortuga Mexic, casa la malul marii, designeri Alison Palevsky si Sarah Shetter, SPI Design (15)

adelaparvu.com despre Casa Tortuga Mexic, casa la malul marii, designeri Alison Palevsky si Sarah Shetter, SPI Design (1)

adelaparvu.com despre Casa Tortuga Mexic, casa la malul marii, designeri Alison Palevsky si Sarah Shetter, SPI Design (19)

adelaparvu.com despre Casa Tortuga Mexic, casa la malul marii, designeri Alison Palevsky si Sarah Shetter, SPI Design (3)

adelaparvu.com despre Casa Tortuga Mexic, casa la malul marii, designeri Alison Palevsky si Sarah Shetter, SPI Design (24)Surse foto: SPI Design/ AD/ Cabo Villa Rentals

 

4 raspunsuri pentru Au simplificat superb casa de pe malul mării

  1. Doina spune:

    Eu am niste,hai sa le zic’obsesii’ pt.interior: camere cu un perete semirotund,mobilier impletit din ratan sau zambila de apa (pt.vara sau case la mare), bai cu 2 chiuvete. Casa asta are din toate si inplus acel aer primitiv-natural datorita semineului,finisajelor pe pereti….Asa ca din punctul meu de vedere este foarte foarte frumoasa.
    Mi-ar fi placut, poate, un pic mai multe obiecte de arta: sculpturi, tablouri.
    Dar este o casa cu stil!

  2. […] Au simplificat superb casa de pe malul mării […]

  3. […] unele ambiente interioare care te surprind prin simplitate, eleganță și starea de calm pe care ți-o oferă. Și cele mai multe astfel de cazuri sunt la […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *