adelaparvu.com despre amenajare living mic cu euro paleti, living 10 mp, design Glaucio Gonçalves, Foto Minha Casa (2)

In Idei pentru acasa

Se poate să-ți mobilezi livingul și cu bani puțini

Am primit mai multe întrebări despre cum să mobilezi un living mic cu bani puțini și eu cred că dincolo de bani contează mult așteptările pe care le ai și cât de mult te-ai implica să faci singur diverse obiecte prin casă. Când apelezi la un designer avantajul este că aleargă pentru tine să găsească lucruri ieftine sau are idei despre cum poate transforma ceva ce tu crezi că e bun pentru gunoi în ceva care să arate neașteptat. Ei bine, am găsit o idee tare practică și frumoasă pentru un living mic, chiar mic de circa 10 mp, care are deschidere către balcon. Mi-a tras atenția faptul că e foarte ingenios amenajat și pentru că sunt convinsă că poți obține ceva similar dacă vrei cu adevărat și ai disponibilitatea să bricolezi sau să modifici obiecte. Dar hai să-ți spun mai multe.

adelaparvu.com despre amenajare living mic cu euro paleti, living 10 mp, design Glaucio Gonçalves, Foto Minha Casa (7)

Da, primul lucru care mi-a plăcut a fost mobila pentur tv din euro paleți. Euro paleții se deteriorează și ei ca orice obiect, dar îi poți recila sub forma unor rafturi ca aici. Adică vreau să spun că nu te costă nimic dacă-i vânezi de pe la vreun magazin sau depozit care vrea să scape de cei deteriorați. Dacă observi bine nu sunt întregi, ci au doar o parte din cele două rânduri de scânduri. Reparați și băițuiți pot arăta ca în imagine. Da, ai mult de muncă deși nu pare, dar ai și avantaje pentru că arată bine, maschezi cablurile și ai loc să fixezi diverse lucruri pe ei cînd ai nevoie și libertatea să te răzgândești fără să mai găurești pereții. În plus, poți masca cu așa ceva un perete deja găurit, dar pe care nu te pricepi să-l repari singur, ci doar să-l zugrăvești. Apoi, comoda este una veche reciclată. Eu am văzut astfel de piese de mobilă aruncate pe stradă. Da, aveau un picior rupt și balamalele stricate, dar corpul era în perfectă stare. Dacă ai măcar un picior întreg, asta te va ajuta să le refaci pe celelalte pentru că ai model. Dacă nu, există firme care produc picioare, deci le înlocuiești cu bani puțini. Fețele mobilei le poți schimba foarte ușor, la fel și balamalele. Uite, aici nici nu s-au complicat cu mânere, ci au decupat fețele ca să aibă loc pentru a a le deschide.

adelaparvu.com despre amenajare living mic cu euro paleti, living 10 mp, design Glaucio Gonçalves, Foto Minha Casa (1)

Din resturile de la euro paleți au făcut și un coș și rafturi pentru micul balcon. Și mi-a plăcut că au ales rulouri în loc de perdele la living. Le poți folosi și ca ecran de proiecție dacă ai video proiector, dar mai ales îți ocupă puțin loc. Și dacă ai o cameră mică ce dă înspre un balcon merită să o amenajezi în ton cu încăperea pentru că mereu va fi la vedere. Aici și paleta de culori este foarte frumoasă, una solară care îți dă impresia că totul este mai mare decât în realitate. Unde mai pui că portocaliul și galbenul se potrivesc excelent cu maroul canapelei și covorului. A condimentat totul cu puțin albastru – ghiveciul de flori, pernele și rame foto și a fost creat un efect grozav cu aplicele deasupra locului pentru tv. Să știi că proiectul acesta a fost conceput de arhitectul brazilian Glaucio Gonçalves, care a avut grijă ca în spațiul mic să aleagă o canapea de două locuri. În plus, vezi cum a folosit culoarea portocalie – din zona de tv către balcon în formă de L, dar peretele din spatele canapelei l-a lăsat alb, la fel ca și „continuarea” lui din balcon (unde a pus stickere). E un truc de iluzie optică pentru ca livingul să pară mai mare faza asta cu vopsitul în L. Mi-a plăcut mult amenajarea. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre amenajare living mic cu euro paleti, living 10 mp, design Glaucio Gonçalves, Foto Minha Casa (3)

adelaparvu.com despre amenajare living mic cu euro paleti, living 10 mp, design Glaucio Gonçalves, Foto Minha Casa (4)

adelaparvu.com despre amenajare living mic cu euro paleti, living 10 mp, design Glaucio Gonçalves, Foto Minha Casa (6)

adelaparvu.com despre amenajare living mic cu euro paleti, living 10 mp, design Glaucio Gonçalves, Foto Minha Casa (5)

5 raspunsuri pentru Se poate să-ți mobilezi livingul și cu bani puțini

 1. Mirela spune:

  Camera e frumos amenajata,dar hamacul din balcon imi place foarte mult,mai ales ca e balcon ingust si totusi au gasit o solutie de a-l pune.

 2. Wow! Pare a fi un spatiu nicidecum ieftin! Intr-adevar, un model bun. Ne plac mult accentele combinate, galbene, oranj si rosii. Cool 🙂

 3. Ioana spune:

  Superbe etajerele pentru flori. Vreau si eu 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *