adelaparvu.com despre finala Electrolux Design Lab 2014, proiect SET TO MIMIC, designer Sorina Rasteanu (5)

In Designeri si Arhitecti, Legume, fructe, plante aromatice, Oameni talentati

Bravo! Sorina Răsteanu reprezintă România în finala concursului internațional Electrolux Design Lab

Este o premieră pentru România să aibă un finalist în această competiție internațională ajunsă la cea de a 12-a ediție. Și să știi că accederea Sorinei în finală este într-un fel și contribuția ta, dacă ai votat de-a lungul concursului așa cum te provocasem s-o faci cu ceva timp în urmă. Anul acesta au fost înscrise peste 1700 de proiecte, iar cel al Sorinei (Set to mimic) a ajuns în finală, alături de alte cinci propuneri. Practic, dacă a ajuns aici confirmă faptul că ideile ei sunt valoroase și că are toate premisele să ajungă un talentat designer, chiar dacă este încă studentă. Sorina Răsteanu studiază designul industrial la Universitatea de Vest din Timișoara, iar pentru acest concurs a propus un sistem inteligent ce ar putea reproduce pentru consumator gusturile și mirosurile alimentelor preferate, chiar dacă acesta consumă preparate cu alte proprietăți. Uite, cum ar fi să n-ai voie să mănânci feluri cu sare, dar tu să simți gustul sărat? Sau să le dai copiilor să mănânce legume care să aibă gust de popcorn sau ciocolată? Am exagerat și eu, dar cert este că propunerea Sorinei chiar i-ar putea ajuta pe cei care se luptă cu obezitatea și cu dependențele gusturilor diverselor alimente.

adelaparvu.com despre finala Electrolux Design Lab 2014, proiect SET TO MIMIC, designer Sorina Rasteanu (4)

Sorina Răsteanu

Sorina Răsteanu

Sorina va ajunge la Paris, unde va avea loc confruntarea finală în fața juriului competiției Electrolux Design Lab format din Lars Erikson, șeful departamentului de Design al Electrolux, Margareta van den Bosch, consilierul în domeniul creației al companiei H&M și Robin Edman, Directorul Executiv al Organizației Suedeze de Design Industrial. Premiul I va fi acordat studentului care va impresiona juriul prin propunerea unui proiect de design inovator pentru viitor. Acest student va primi 5.000 de euro și un internship plătit, de șase luni, la centrul internațional de design Electrolux; premiul al doilea este de 3.000 de euro și premiul al treilea de 2.000 de euro. Cel mai votat concept din semifinale va fi desemnat câștigătorul premiului “People’s Choice” și va primi un premiu de 1.000 de euro. Câștigătorii vor fi anuntați în cadrul evenimentului final din Paris.

adelaparvu.com despre finala Electrolux Design Lab 2014, proiect SET TO MIMIC, designer Sorina Rasteanu (1)

Alături de proiectul Sorinei, alți cinci studenți talentați de la facultăți de design din diverse țări au impresionat juriul cu ideile lor inovatoare: un cuier care curăță prosoape, propus de Leobardo Armenta din Mexic, un purificator de aer care seamănă cu o floare de nufăr, realizat de către Fulden Dehneli din Turcia, un purificator de aer în formă de pâlnie care poate zbura, conceput de Michał Pospiech din Polonia, cumpărături virtuale inspirate din natură, realizate de Pan Wang din China/ UK și un aparat electrocasnic care transformă sticlele de plastic în haine, propus de Kovács Apor din Ungaria. Conceptele finaliste pot fi accesate aici: electroluxdesignlab.com si youtube.com/user/electrolux. Bravo Sorina! Este o mare realizare să fii printre cei mai creativi șase studenți din lume! Așteptăm vești de la Paris!

adelaparvu.com despre finala Electrolux Design Lab 2014, proiect SET TO MIMIC, designer Sorina Rasteanu (2)

adelaparvu.com despre finala Electrolux Design Lab 2014, proiect SET TO MIMIC, designer Sorina Rasteanu (5)

Un raspuns pentru Bravo! Sorina Răsteanu reprezintă România în finala concursului internațional Electrolux Design Lab

  1. […] de design și cu ajutorul tău anul trecut românii noștri au făcut o figură tare faină la Electrolux Design Lab. Așa că hai să-i votăm(eu deja am făcut-o și i-am votat pe amândoi :)) și de data aceasta […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *