adelaparvu.com despre cutii din lemn pentru decorul peretilor (20)

In Idei pentru acasa

10 idei de rafturi din cutii pentru decorul pereților

Dacă ai nevoie de spațiu de depozitare, dar și soluții de decorare pentru camerele tale îți propun o idee simpatică. Ce-ai zice să reciclezi niște cutii din lemn și să le transformi în mici rafturi? Nu doar că-ți vor folosi pentru obiecte mici sau cărți, dar cu ajutorul lor poți aduce un plus de culoare și textură în camerele tale. Ce fel de cutii? Pot fi unele de vin, de la ambalajele de cadouri, cutii din placaj sau unele pe care le poți face chiar tu din resturi de lemn. Le poți pastra ca atare, vopsi sau îmbrăca cu tapet, textile sau hârtie colorată. Gândește-te la ele ca la tablouri în care poți schimba subiectul și vei întrevedea potențialul lor. Uite mai jos zece idei care sigur te vor inspira și pe tine!

adelaparvu.com despre cutii din lemn pentru decorul peretilor (3)

adelaparvu.com despre cutii din lemn pentru decorul peretilor (4)
Poți obține niște efecte spectaculoase în care cutiile cu interiorul vopsit în negru devin volumele perfecte pentru etalarea unor obiecte albe sau deschise la culoare. O soluție excelentă mai ales pentru camerele viu colorate.

adelaparvu.com despre cutii din lemn pentru decorul peretilor (1)
Lădițe de vin sau cutii în care primești sticle de băuturi mai de calitate le poți transforma în mici rafturi de depozitare. Dacă le păstrezi ca tare vei crea un efect vintage, dar ai grijă să asortezi obiecte în nuanțe deschise, oricum să ai un contrast frumos, iar tema vintage să o păstrezi mai departe și prin obiectele expuse.

adelaparvu.com despre cutii din lemn pentru decorul peretilor (2)
Ce-ai zice de o dublă reciclare? Cutii din lemn și rame de tablouri? Ei bine poți face niște rafturi chiar interesante din ambele. Potrivești ramele deasupra cutiilor și obții niște obiecte ieșite din comun. Așa ceva merge să-ți pui și în living sau dormitor.

adelaparvu.com despre cutii din lemn pentru decorul peretilor (11)

adelaparvu.com despre cutii din lemn pentru decorul peretilor (12)
Cu cât sunt mai simetric așezate, cu atât aceste cutii vor fi percepute ca o piesă de mobilier, chiar dacă ele nu sunt lipite între ele. Poți decora frumos cu ele un colț de cameră folosindu-te de suprafața liberă a peretelui.

adelaparvu.com despre cutii din lemn pentru decorul peretilor (6)
Când te folosești de vopsea pe o suprafața mică, dar vizibilă, cum ar fi cantul unei cutii, aceasta va apărea ca o rama lată. Și dacă o suspenzi cu o sfoară devine un obiecte cu atât mai interesant.

adelaparvu.com despre cutii din lemn pentru decorul peretilor (7)
Nu doar că le poți vopsi, dar dacă le mai decorezi și cu tapet bine ales la interior, cutiile simple devin adevărate piese vesele în decorul tău. Vor fi și locuri de expunere, dar și obecte care decorează pereții.

adelaparvu.com despre cutii din lemn pentru decorul peretilor (8)
Cu o ramă bine pusă și un spate (fund) al cutiei din lambriu, ea poate deveni un raft cu aspect rustic. Și ce-ai spune dacă ai decora-o cu tapet sau hârtie de ambalaj doar în lateral? Interesant efect, nu-i așa?

adelaparvu.com despre cutii din lemn pentru decorul peretilor (9)
Deasupra unui birou sau a unei mese de lucru câteva zone de dezpozitare îți vor prinde bine, dar îți vor și înveseli locul, mai ales dacă n-ai o fereastră în față. Le poți picta spatele (fundul) cu forme simple folosind șabloane decorative și vor arăta bine și dacă nu expui nimic în ele.

adelaparvu.com despre cutii din lemn pentru decorul peretilor (14)
Când unești câteva astfel de cutii obții un ansamblu corent, dar vei avea și lucrurile necesare la îndemână. O idee de rafturi din cutii de lemn potrivită pentru bucătărie.

adelaparvu.com despre cutii din lemn pentru decorul peretilor (13)
Simple, simetric și strategic poziționate în locuri înguste. Un simplu accesoriu la interior pentru a fixa obiectele și astfel de cutii pot fi confundate cu piese de mobilier ingenioase.

9 raspunsuri pentru 10 idei de rafturi din cutii pentru decorul pereților

 1. Magda spune:

  Idei excelente, multumesc

 2. Cosmin spune:

  foarte frumos ce este descris mai sus dar unde gasesc pentru a cumpara astfel de rafturi ?

 3. Super idei! Mai ales cu rafturile de tip ramă

 4. […] Adela Parvu Dacă ai nevoie de spațiu de depozitare, dar și soluții de decorare pentru camerele tale îți […]

 5. estera spune:

  Superb,as vrea cateva idei cu ladite de lemn,ca cele de fructe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *