Hai că am auzit de case modulare, de scări, dar nu m-aș fi gândit la balcoane! Ei bine, uite că există așa ceva și mi se par o soluție foarte ingenioasă mai ales că pot fi montate atât pentru case, cât și pentru blocuri. Dacă până acum balcoanele erau zidite sau realizate din lemn, acum metalul vine să înlocuiască materialele clasice, ca să spun așa. Unele firme oferă astfel de balcoane modulare din aluminiu, altele din oțel, dar cei care le produc din aluminiu spun că întreținerea este foarte ușoară, iar vopsirea lor nu mai este necesară, grație caracteristicilor anticorozive ale aluminiului. Elementele se produc în fabrică, iar ansamblarea se face apoi la fața locului. Bineînțeles că înaite de orice se face și un proiect și fii pe fază că la noi orice modificare adusă pe fațadele exterioare are nevoie de aprobări de la primărie.
Care ar fi avantajul acestor balcoane modulare? În primul rând eficiența și durata foarte mică de montaj. Practic într-o singură zi, hai două, în funcție de mărimea și numărul lor, balcoanele sunt instalate. Nu mai este nevoie de timp pentru uscarea materialelor, nu mai există greșeli de montaj, totul se face uscat și rapid. Suprafața podelei balconului poate din prefabricate de beton, prefabricate din lemn, iar dimensiunea acestora poate fi calibrată la cerere, desigur în niște limite. Există și varianta teraselor, deci mai mult decât simple balcoane. Oricum, e interesant că o clădire fără balcoane să poate beneficia de unele noi așa de repede, iar că aceste sisteme poate fi adaptate și pentru blocuri, deci pentru clădiri mai înalte.
Acum despre costuri producătorii germani susțin că sunt mai mici comparativ cu metodele clasice, adică balcoane zidite sau din lemn, iar varietatea balustradelor este foarte mare. În plus, astfel de balcoane modulare pot fi închise, mai ales că ți-am spus despre sistemele de geamuri culisante pentru ele. Poate că n-am căutat eu destul, dar la noi nu am auzit de vreo firmă care să ofere astfel de balcoane modulare, însă le-am găsit în Germania, Elveția și Franța și am văzut că sunt o mulțime de producători în această branșă. Imaginile sunt de la firmele Balkon Macher și Reichmuth-Rueegg, dar ți-am postat și trei filmuțele de la alte firme ca să vezi cum se montează. Dacă sunt prezenți și la noi în țară, îi invit să posteze linkurile la rubrica de comentarii. Oricum e bine de știut că această problemă se poate rezolva atât de elegant.Sper să-ți prindă bină informațiile acestea!
In Romania se gasesc?
Mihaela, eu n-am dat de vreo firma romaneasca, dar mai caut. Cum gasesc cum anunt pe blog 🙂
http://werzalit.com/ro/sistem-de-balcoane-prefabricate-modulare.html
Bună ziua! Există așa ceva în România?
O idee minunata !
Cred ca si dc vor veni si la noi costurile vor fi pe măsura. Dar anunța-ne Adela, merita sa vedem.
[…] Adela Parvu Hai că am auzit de case modulare, de scări, dar nu m-aș fi gândit la balcoane! Ei bine, uite […]
interesant,cate nivele se pot construi?
interesant,cate nivele se pot construi
Buna,
Este o idee excelentă; am vazut o montare de astfel de balcon, la etajul 1al unui bloc, în Suceava, deci sunt firme care montează astfel de balcoane si în Romania.
Pentru parter trebuie proiect daca la etajul 1 exista balcon deja facut
Bună ziua. Ați aflat cumva între timp de firme din România care execută așa ceva? Mulțumesc.
Bună Andrei! Da, există și la noi. Vezi aici https://werzalit.com/ro/sistem-de-balcoane-prefabricate-modulare.html
Bună ziua. Mulțumesc mult pentru răspuns. I-am contactat deja, însă nu par să fie foarte nemți. Le-am scris de joi și nici un răspuns.
Buna ziua. Ma interesa si pe mine, daca cunosteti o firma care sa se ocupe de constructia unui balcon, cu tot cu proiect, autorizatii si ce mai trebuie. Multumesc.
Bună Cristina! Din păcate nu cunosc, dar nu exclud să existe.