adelaparvu.com despre locuinta lunga si ingusta, designer Pilar Sanchis, Foto ElMueble (31)

In apartamente, Design Interior

Locuință lungă și îngustă bine organizată și plăcut amenajată

Când planul casei este unul dificil și soluțiile de amenajare par greu de găsit. Dar de multe ori o privire de ansamblu din altă perspectivă poate transforma un spațiu neofertant într-o locuință confortabilă. Am ales să-ți prezint această locuință tocmai pentru că este cumva atipic rezolvată ca și organizare. De ce spun asta? Pentru că întotdeauna oamenii au în vedere ca la intrarea în casă, prima zonă să fie cea de zi, adică living, sufragerie și bucătărie, urmate apoi de dormitoare. Ei bine, aici s-a întâmplat invers și asta nu incomodează deloc. Ba dimpotrivă vine să ofere confortul necesar familiei care locuiește aici. Dar hai să-ți spun mai multe.

adelaparvu.com despre locuinta lunga si ingusta, designer Pilar Sanchis, Foto ElMueble (12)

Situată la ultimul etaj al unui bloc, apartamentul cu trei camere este amenajat într-un soi de mansardă, care inițial a fost împărțită în două locuințe mai mici. După unificarea lor exista o problemă în privința organizării, dar designerița Pilar Sanchiz a venit cu idei bune pentru o distribuție fluidă și naturală pentru acest apartament lung și îngust situat în Collserola, la nord de Barcelona. Designerița spune că pentru ea e important modul cum se desfășoară traficul într-o casă și că a încercat mai mult să debaraseze spațiile decât să le umple. S-a orientat în primul rând după poziția țevilor pentru amplasarea bucătăriei și băilor, iar apoi a privit cu atenție de unde se vede cel mai frumos peisaj. A ajuns la concluzia că zona cea mai luminoasă, aflată în capătul opus al intrării în casă, merită să devină zona de zi. A renunțat la o amenajare mai de impact în holul de la intrare în favoarea unui practic, lăsând ca livignul, bucătăria și sufrageria să fie descoperite după accesul pe un hol mai lung și îngust.

adelaparvu.com despre locuinta lunga si ingusta, designer Pilar Sanchis, Foto ElMueble (21)

 

Mi-a plăcut modul cum a separat livingul de bucătărie și cum a lăsat la vedere sufrageria, strategic poziționată lângă fereastra amplă ce dă înspre terasa casei. Grație ferestrelor generoase, zona de zi devine nu doar mai luminoasă, dar pare și mai mare. A fost atentă și la finisaje, alegând unele unitare peste tot, ca atare vei vedea parchet și în bucătăria delimitată de un perete fals din gips-carton care înglobează televizorul, iar pereții sunt finisați în nuanțe foarte discrete de galben (alb solar îi spune ea) și griuri pale, care în combinație cu tâmplăria albă creionează un ambient elegant. De asemenea, în loc de plintă a folosit profile din MDF în culoarea mobilierului, care are aceeași nuanță în bucătărie și în dormitoare, fiind realizat pe comandă. Mă refer la dulapuri și sertare, deci tot ce ține de depozitare. S-a folosit de fiecare centimetru pătrat pentru a crea nișe și rafturi, iar piesele de mobilă independente aduc culoare și textură prin finisajele din lemn sau împletituri, care se regăsesc și la nivelul decorațiunilor.

adelaparvu.com despre locuinta lunga si ingusta, designer Pilar Sanchis, Foto ElMueble (7)

Tonurile pentru suprafețele mari sunt deschise, plăcute, pentru a imprima o notă de ordine, de calm și relaxare. A creat separări utile, cum ar fi în dormitorul matrimonial între zona de dormit și zona de dressing, folosind spațiul atipic de aici pentru un ansamblu generos de dulapuri. În camera copilului a mizat tot pe nuanțe foarte pale, care permit o readaptare ușoară a ambientului pe măsura nevoilor celui mic, care va crește. Culorile sunt prezente doar la nivelul micilor obiecte și pentru covoare, adică lucruri care se pot schimba mult mai ușor. Designerița n-a uitat însă și de partea practică, sacrificând din spațiul ce ar fi revenit bucătăriei pentru crearea unei încăperi care are destinație de spălatorie (loc pentru mașina de spălat) și de depozitare. Astfel, a reușit ca încăperile mici să devină mai aerisite și mai luminoase, debarasate de mobilă. O locuință plăcută, elegantă, unde ai senzația de confort, de familiar. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre locuinta lunga si ingusta, designer Pilar Sanchis, Foto ElMueble (3)

adelaparvu.com despre locuinta lunga si ingusta, designer Pilar Sanchis, Foto ElMueble (44)

adelaparvu.com despre locuinta lunga si ingusta, designer Pilar Sanchis, Foto ElMueble (5)

adelaparvu.com despre locuinta lunga si ingusta, designer Pilar Sanchis, Foto ElMueble (21)

adelaparvu.com despre locuinta lunga si ingusta, designer Pilar Sanchis, Foto ElMueble (6)

adelaparvu.com despre locuinta lunga si ingusta, designer Pilar Sanchis, Foto ElMueble (8)

adelaparvu.com despre locuinta lunga si ingusta, designer Pilar Sanchis, Foto ElMueble (10)

adelaparvu.com despre locuinta lunga si ingusta, designer Pilar Sanchis, Foto ElMueble (9)

adelaparvu.com despre locuinta lunga si ingusta, designer Pilar Sanchis, Foto ElMueble (11)

adelaparvu.com despre locuinta lunga si ingusta, designer Pilar Sanchis, Foto ElMueble (2)Foto: ElMueble

12 raspunsuri pentru Locuință lungă și îngustă bine organizată și plăcut amenajată

 1. Andreea spune:

  Foarte foarte frumoasa culoarea peretilor, si a mobilierului implicit! Imi place ca este totul unitar. Cum s-ar numi nuanta?

 2. Bratoveanu Carmen spune:

  Aranjat cu gust si cu putine artificii,Totul decurge firesc dela o camera la alta.Nuantele peretilor isi vorbesc aceiasi limba cu lucrurile si accesoriile moi.Imi place mult.

 3. Stefan spune:

  Decenta si bun gust !

 4. Radu spune:

  Cred ca ajuta mult culoarea mobilei alese, dand luminozitate incaperilor. De altfel, in ciuda spatiului, apartamentul este undeva intre clasic si modern.

 5. Stela spune:

  Este fantastic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *