La treizeci de ani a descoperit o pasiune pentru tâmplărie, în timp ce-și construia propria lui casă. Deși avea o diplomă în administrație și a lucrat într-un spital, odată cu plăcerea de-a bricola lucruri s-a hotărât să meargă din nou la facultate pentru a studia arta. Pasionat dintotdeauna de natură, Patrick Dougherty, a reușit să îmbine respectul față de mediu cu îndemânarea de-a construi. De ce a ales crengile? Pentru că ele i-au dat din start ideea că ar putea deveni artist, din ele a făcut prima lucrare. Din răchită, papură, bambus, liane și orice fel de crengi flexibile și suficiente de rezistente Dougherty a folosit orice i-a fost la îndemână pentru a construit structuri uriașe. Și nu doar că a ajuns artist, ci numele lui a făcut înconjorul lumii. Din SUA și până în Japonia, din Belgia și până în Australia, sculpturile sale uimesc și încântă totodată.
Născut în 1945, muncește și acum pentru a-și ridica operele, alături de echipe de voluntari, pentru a înfrumuseța peisajele și imaginea orașelor. Peste 250 de lucrări a reușit să ridice până acum și toate sunt la o scară impresionantă. Într-un interviu acordat unei publicații americane, artistul spunea că o sculptură bună este cea care oferă privitorului un punct de pornire pentru a privi restul, care e în jur. Nu crede că o sculptură trebuie doar admirată, ci ea trebuie să ofere experiențe tactile și vizuale care să trezească emoții, iar ceea ce face el cu siguranță așa este. Căci până la urmă arta ne provoacă să simțim, să ne zgâlțâie din cotidian și să ne poarte pe aripile imaginației. Îmi plac la nebunie sculpturile lui tocmai pentur că au forme atât de firești, pentru că materialele din care sunt făcute sunt pur și simplu naturale, iar alura lor pare una modelată de vânt. Sunt sigură că o să te încânte și pe tine, așa că ai mai multe imagini cu lucrările sale mai jos și dacă vrei să afli mai multe despre artist vizitează site-ul său www.stickwork.net. Chiar sunt curioasă care ți-a plăcut mai mult.
Superbe,cele din natura imi plac mai mult,ce liniste sufleteasca iti pot da
Un fel de Antonio Gaudi in plan vizual. Creatiile sale le asociez sonor cu muzica marca Pink Floyd. Minunat!
Cum poti sa alegi?! Fiecare dintre ele spune o poveste. Crengile devin figuri, figurile devin cuvinte, cuvintele ne spun povesti. Si cui nu-i plac povestile?!
Buna Adela. Abonamentul la blog costa ceva? Multumesc anticipat.
Nu Ella, nu te costa nimic 🙂
Superbe si foarte interesante, am vazut cateva creatii de-ale lui in 2013 la Chaumont sur Loire