adelaparvu.com despre artistul Mirela Traistaru, atelier de artist (52)

In Artisti, artizani, handmade, Decoratiuni, Oameni talentati, Romania Mea, Shopping

Mirela Trăistaru așterne pe pânză momente fericite

Crede-mă, de luni de zile îmi doresc să-ți scriu despre această pictoriță extraordinară. Este un om luminos, cald și sufletist. Am fost foarte fericită când am reușit în sfârșit să mă întâlnesc cu ea. Am păstruns în atelierul ei cu nerăbdare, dar și sfială pentru că atunci când cunoști un om talentat te străduiești să nu-i perturbi liniștea, să nu-i invadezi spațiul, or eu sunt cam expansivă, ca să mă exprim elegant. Mi-am dorit să văd cu ochii mei picturile din seria grădinilor (Gardens), care au fost parte dintr-o expoziție superbă în 2008, și am avut norocul să mai găsesc vreo două trei lucrări în atelier. Doamne sunt minunate! În momente de genul acesta îmi pare tare rău că nu sunt milionară, dar și când voi ajunge :), știu clar că voi deveni colecționar de artă contemporană.

adelaparvu.com despre artistul Mirela Traistaru, atelier de artist (13)

Mirela Traistaru

Mirela Traistaru

Nu doar că este caldă și plăcută, dar Mirela este și foarte muncitoare. Are o mulțime de expoziții și lucrări până acum. Dar nu s-a limitat doar la asta, a făcut și face scenografie, decoruri, costume. Și show-uri de fashion și artă, și body painting. Ilustrațiile ei au ajuns ca etichete pe sticle de vin, a creat și ambalaje și participă la campanii de tot soiul pentru care se ocupă de partea grafică. M-am întâlnit de două ori cu ea și mereu era ocupată și m-am bucurat că am avut ocazia să o observ lucrând. Este și mamă. Are o fetiță absolut delicioasă și incredibil de talentată. Am surprins-o pe Mira în atelier desenând alături de mama ei. Și mă uitam la ele și le vedeam pe fundalul pânzelor impozante desfășurate pe o întreagă latură a atelierului. Parcă eram într-o grădină. În momentele de liniște se auzeau de afară păsările. Apoi doar liniște scrijelită ușor de foșnetul creionului pe hârtie. Momente magice!

adelaparvu.com despre artistul Mirela Traistaru, atelier de artist (44)

adelaparvu.com despre artistul Mirela Traistaru, atelier de artist (40)

Mirela spune că lumea își aduce aminte de ea mâzgălind. Mereu avea ceva în mână, ba un creion, ba o cariocă sau cretă. De altfel, primul concurs de desen l-a câștigat când avea doar trei ani și jumătate la un consurs de desene pe asfalt. Pentru ea desenatul, pictatul, mâzgăleala cum spuneau ceilalți, era ceva natural, dar vezi tu că nu s-a gândit neapărat să se facă artist. Părinții ei îi stabiliseră clar traseul profesional. Era în tradiția familiei – liceul de mate-fizică, cel mai bun din oraș (Cluj-Napoca) și mai departe o facultate de drept. Oricum ceva serios și cu potențial pentru o meserie sigură și bănoasă. Dar soarta…Ei bine, soarta există! Înainte cu două săptămâni de admiterea la liceu a avut loc o nuntă în familie unde Mirela l-a cunoscut pe un verișor de-al ei și a aflat că e elev la Liceul de Artă din Cluj. Nici nu știa că există așa ceva, părinții au ferit-o de partea asta, că doar știi cum e concepția că dacă ești artist mori de foame. Dar ea nu s-a lăsat și chiar dacă ai ei au încercat să o îndrume către un liceu teoretic, vocația a atras-o către artă.

adelaparvu.com despre artistul Mirela Traistaru, atelier de artist (50)

Și uite cum la liceul de artă a absolvit altceva decât pictură, nu-mi aduc aminte, dar știu că în atelierul ei există o tapiserie țesută și creată de ea. Știu că la Facultate a făcut și modă, știu că experimentează mereu și nu se lasă încorsetată doar în pictură. Mirela este un om care a ales să vadă lucrurile frumoase, să se concentreze pe momentele fericite pe care viața ți le oferă. Îmi spunea că preferă ca atunci când merge pe stradă să se bucure de veselia unui copil care merge pe trotinetă decât să se lase pradă amărăciunii pe care ți-o imprimă prezența unui cerșetor. Da, îi dă un covrig dacă are, dar nu se lasă cufundată în povestea lui tristă. Pentru că viața e scurtă și pentru că dacă nu te bucuri de ea, dacă nu lupți să scoți la iveală ce ai mai bun și mai frumos din tine ca să le oferi celorlalți, atunci ce sens mai are totul? Asta mi-a plăcut extraordinar de mult la ea. Chiar este un om luminos!

adelaparvu.com despre artistul Mirela Traistaru, atelier de artist (14)

Și nu doar că e luminoasă, dar e și altruistă. Mi-a vorbit de nenumărați alți artiști români pe care ar trebui să-i cunosc, să scriu despre ei. Mi-a povestit că în atelierul ei organizează și seri cu artiști și stau de vorbă, fac schimb de idei, vorbesc depre trăirile lor, despre ceea ce au mai citit sau văzut. Este ca un burete, absoarbe tot, dar și când îl apeși puțin, doar cu un zâmbet, țâșnesc idei, explicații, citate, cărți, filme, locuri. Da locuri magice, căci îi place să călătorească și în fiecare an merge în câte un loc fascinant. Și vine de acolo încărcată de momente fericite pe care le așterne mai apoi cu frenezie pe pânze. Și stările astea vibrează către tine, fie prin culoare, fie prin gingășie. Oricum lucările ei îți provoacă o reacție, nu te lasă indiferent ori te bucură ori te pun pe gânduri. Sunt crâmpeie de viață pe care le surprinde din perspectivă optimistă. De aceea o iubesc și de aceea îmi doream să-ți scriu și ție de ea (deși aș avea încă foarte multe de spus). Neapărat intră pe site-ul ei mirelatraistaru.ro unde are lucrările ei, nu puține la număr! Până atunci te invit să arunci un ochi în atelierul ei. Sunt sigură că o să te inspire și pe tine!

AICI ai pagina de Facebook a Mirelei Trăistaru.

Vezi AICI si alte imagini din atelierul artistei, unde am fost fotografiata de catre Teodora Maftei

adelaparvu.com despre artistul Mirela Traistaru, atelier de artist (30)

adelaparvu.com despre artistul Mirela Traistaru, atelier de artist (34)

adelaparvu.com despre artistul Mirela Traistaru, atelier de artist (42)

adelaparvu.com despre artistul Mirela Traistaru, atelier de artist (36)

adelaparvu.com despre artistul Mirela Traistaru, atelier de artist (37)

adelaparvu.com despre artistul Mirela Traistaru, atelier de artist (49)

adelaparvu.com despre artistul Mirela Traistaru, atelier de artist (54)

adelaparvu.com despre artistul Mirela Traistaru, atelier de artist (51)

adelaparvu.com despre artistul Mirela Traistaru, atelier de artist (52)

adelaparvu.com despre artistul Mirela Traistaru, atelier de artist (53)

adelaparvu.com despre artistul Mirela Traistaru, atelier de artist (55)

adelaparvu.com despre artistul Mirela Traistaru, atelier de artist (13)

adelaparvu.com despre artistul Mirela Traistaru, atelier de artist (25)

adelaparvu.com despre artistul Mirela Traistaru, atelier de artist (23)

adelaparvu.com despre artistul Mirela Traistaru, atelier de artist (22)

adelaparvu.com despre artistul Mirela Traistaru, atelier de artist (24)

adelaparvu.com despre artistul Mirela Traistaru, atelier de artist (49)

adelaparvu.com despre artistul Mirela Traistaru, atelier de artist (48)

adelaparvu.com despre artistul Mirela Traistaru, atelier de artist (43)

adelaparvu.com despre artistul Mirela Traistaru, atelier de artist (32)

adelaparvu.com despre artistul Mirela Traistaru, atelier de artist (31)

adelaparvu.com despre artistul Mirela Traistaru, atelier de artist (29)

adelaparvu.com despre artistul Mirela Traistaru, atelier de artist (27)

adelaparvu.com despre artistul Mirela Traistaru, atelier de artist (28)

adelaparvu.com despre artistul Mirela Traistaru, atelier de artist (20)

adelaparvu.com despre artistul Mirela Traistaru, atelier de artist (18)

adelaparvu.com despre artistul Mirela Traistaru, atelier de artist (19)

adelaparvu.com despre artistul Mirela Traistaru, atelier de artist (17)

adelaparvu.com despre artistul Mirela Traistaru, atelier de artist (16)

adelaparvu.com despre artistul Mirela Traistaru, atelier de artist (39)

adelaparvu.com despre artistul Mirela Traistaru, atelier de artist (21)

adelaparvu.com despre artistul Mirela Traistaru, atelier de artist (15)

32 Responses to Mirela Trăistaru așterne pe pânză momente fericite

 1. Ingrid spune:

  Femeia asta este fantastica! Imi place arta ei si dragostea ei pentru frumos.

 2. aron cristina spune:

  Multumesc pentru ca esti o altruista si ne faci partasi la starile tale de bine.Intr-adevar este o incantare sa privesti asa simfonie de culoare,sa te rasfete o asa minunata artista cu trairile ei pe care le daruieste si ea din tot sufletul si …ai dreptate, as dori din toata inima sa pot avea un asemenea tablou dar… Banii fac legea ,alte prioritati primeaza.Din toata inima felicitari Mirelei.

  • Adela Parvu spune:

   Sa stii ca le merita din plin Cristina! Pictorita noastra chiar e un om deosebit!

  • buna cristina, multumesc pentru aprecieri, dar vreau sa nu fiu de acord cu tine. nu intotdeauna banii fac legea. te invit la atelierul meu ca sa iti argumentez pe-ndelete de ce am dreptate. sunt lucruri pe care banii nu le pot cumpara. gesturile mici, zambetul copilului tau, bucuria mea, prietenii adevarati,…si as putea continua. asa ca te astept cu drag, la o poveste, un ceai bun si putina culoare…

 3. Gabi spune:

  Superbe lucrari !!! Sunt de acord cu ea, trebuie sa scoatem in evidenta doar lucrurile frumoase !!
  Mult succes Mirelei in ascensiunea artistica !!!

 4. Dana spune:

  Am vizitat site-ul artistei, se pare ca nu vinde online. Poate ca picturile expuse pe blogul tau Adela fac parte dintr-o colectie personala de-a ei folosita numai in expozitii.

  • Adela Parvu spune:

   Dana, n-are cum sa vanda online pentru ca multe dintre lucrari sunt cumparate imediat dupa expozitii. Dar pe site-ul ei gasesti numarul de telefon al artistei si sa stii ca raspunde 🙂

 5. Doina Enos spune:

  Foarte frumos sint incintata si inspirata.Florile si toate compozitiile exprima sinceritate.Merci mult Doina

 6. lumi spune:

  sunt una dintre fericitele persoane care poseda un tablou al mirelei 🙂

 7. raluca spune:

  inima imi urla de fericire cand vad astfel de lucruri….ma bucur ca cineva scrie si despre artistii nostri care trebuie incurajati…multumesc mirelei ca exista si ca face ce face si ca este cine este….si tie adela ca ne deschizi ochii si ne educi in ale frumosului….nota 10 e putin…felicitari amandurora

 8. elisa spune:

  buna mirela

  mi-a placut articolul, ca si lucrarile tale…salutari din elvetia…elisa kaufmann

 9. […] mai optimistă. Numele lui? James Rizzi (1950 – 2011), un artist american cunoscut pentru ilustrațiile și desenele sale vesele. Cât a trăit, James Rizzi a creat cu o frenezie maximă. Și ilustrațiile sale au fost doar […]

 10. […] talentați, căci ei sunt altruiști, curajoși și frumoși. La Art Safari, în standul ICR, Mirela Trăistaru și-a materializat proiectul Add to address book. Adică? Adică a invitat artiști din mai multe […]

 11. […] de frumos pentru ceilalți. Așa s-a născut O lume mică! Da, o lume mică pe un gherghef, căci fiecare lucrare are o poveste, este un univers de gânduri și trăiri încapsulate în materiale colorate cusute cu fire de […]

 12. […] o locuință amenajată impecabil? Ei bine, tot Andreea Miinescu sugerează discret asta – cu lucrări de artă. Principiile minimalismului gravitează în jurul unui număr mic de obiecte, dar valoroase. […]

 13. […] cred că cineva poate face așa ceva! Am văzut o astfel de machetă auto în atelierul pictoriței Mirela Trăistaru și nu înțelegeam cum ar putea cineva să stea să facă toate detaliile pentru o mașină în […]

 14. […] pentru că-mi plac artiștii și lucrările lor nu doar în expoziții, în cazul de față, fotografiile lui Cornel Lazia, […]

 15. […] care să trezească emoții, iar ceea ce face el cu siguranță așa este. Căci până la urmă arta ne provoacă să simțim, să ne zgâlțâie din cotidian și să ne poarte pe aripile imaginației. Îmi plac […]

 16. […] facă o selecție din nuneroasele lui tablouri pentru a oragniza aceasta expoziție curatoriată de Mirela Trăistaru, o pictorița dragă mie. Și spun asta pentru că înainte tablourile erau depozitate inadecvat […]

 17. […] numele DFEWA și prin care organizează evenimente pentru a reuni artiștii din întreaga lume și Mirela Trăistaru (foto sus stânga), unul dintre cei mai apreciați artiști români contemporani și un om pe […]

 18. […] lumină naturală din plin, materiale deosebite, dar mai ales lucrări de artă și de artizanat. Arta este după mine cea mai sigură investiție și, dincolo de bani, e vorba despre suflet. Când […]

 19. […] sufragerie mobila este strict necesară, dar designul scaunelor Eames aduc un plus de șarm, iar tabloul generos conferă nu doar culoare, ci și personalitate și textură acestui colț. Desigur, contează […]

 20. […] asta-mi plac artiștii pentru că pentru ei lumea e altfel, au puterea să vadă dincolo de aparențe și să se […]

 21. […] expoziție uite mai jos câteva imagini cu Palatul Dacia și două instantanee surprise de artista Mirela Trăistaru în timpul amenajării standurilor. Sper să te hrănești cu mult frumos la Art […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *