adelaparvu.com despre apartament cu aer mediteranean, design interior Meritxell Ribe (2)

In apartamente, Design Interior

Elegant acest apartament cu aer mediteranean, modern amenajat

Dacă vreodată ți se propune gri pentru zugrăveala din living să nu ai rețineri și în niciun caz să nu te gândești la griul betoanelor, ci mai degrabă la tonurile deschise care se văd dimineața pe cer. Sunt atâtea nuanțe plăcute de gri, încât ai de unde alege, inclusiv atunci când visezi la un decor mediteranean. Dar cum să împaci senzația de mare, albastru, soare și nisip la interiorul unui apartament? O poți face într-un mod contemporan, modern? Da, și tocmai de aceea am ales să-ți prezint această locuință de circa 60 de metri pătrați din Spania, a cărei amenajare este concepută de talentații designeri de interior de la biroul Meritxell Ribe. Ai să vezi cum senzația de mare este frumos adusă la interior prin combinații de nuanțe, texturi și multă lumină naturală. Dar hai să-ți spun mai multe și să-ți postez planul locuinței ca să-ți dai seama cum e împărțită.

adelaparvu.com despre apartament cu aer mediteranean, design interior Meritxell Ribe (17)

Proprietarii și-au dorit un ambient care să respire și să aducă în prim plan senzația de Mediterana, dar totodată aveau nevoie de un spațiu de birou și zone de depozitare. Nu știau cum să organizeze totul pentru a face totul luminos pentru că locuința este lungă și îngustă și orice perete ar fi oprit din circulația luminii. Dar designerii de interior au știu cum să trateze totul. S-au folosit de prezența balcolului, care creează deja o punte între interior și exterior și au lăsat ferestrele libere, încadrate de storuri romane și perdele vaporoase care apar ca niște coloane, ce subliniază verticala spațiului. Aveau nevoie de niște elemente pe verticală, cu atât mai mult cu cât în rest mobila aleasă e joasă, astfel încât privirea să perceapă un spațiu larg, fără obstacole cum ar fi dulapurile înalte. Au deschis bucătăria către living, mai ales că era mică, iar între living și dormitor au creat un spațiu de birou, iar în lateralul acestuia loc de dressing.

adelaparvu.com despre apartament cu aer mediteranean, design interior Meritxell Ribe (8)

Acum, în privința culorilor gama cromatică este foarte elegantă. Suprafețele mari, adică pereții sunt zugrăviți în nuanțe care sugerează nisipul, de la cafeniu foarte deschis la gri cald și gri metalic în dormitor. Pardoseala are lamele ce amintesc de podea, dar este aleasă într-o nuanță aurie deschisă care luminează și încălzește totodată interiorul. Și în acest ansamblu de finisaje conturat de plinte albe și tâmplărie de interior albă, designerii au venit cu mici zone de culoare, cum ar fi pentru spațiul de birou separat de living cu o ușă culisantă. Albul este prezent și în majoritatea pieselor de mobilier, dar și ca pardoseală în bucătărie și baie. De asemenea, țesăturile tapițeriilor sunt foarte plăcute, deschise, în ton cu amenajarea, dar merită să vezi că structura de lemn, picioare canapelei, ale scaunelor, masa sunt în nuanțe similare parchetului.

adelaparvu.com despre apartament cu aer mediteranean, design interior Meritxell Ribe (7)

Senzația de prospețime și intimitate a fost adusă prin decorațiuni textile și contrast de texturi de la cele din lemn la cele mate albe (corpuri de iluminat, scaune de bar, noptiere). Designerii au ales culori plăcute și textile imprimate pentru piese mici, de la tabureții și pufii din living la cei din dormitor, precum și covoare cu modele vegetale. Toate nuanțele se împletesc foarte bine și sunt parcă mai strălucitoare în combinație cu alburile și griurile przente din plin pe suprafețe mari. Mi-a plăcut și soluția de-a aduce un plus de lumină naturală la baie prin peretele de sticlă ce separă cada din dormitorul matrimonial de zona dedicată comodei. Chiar dacă este lumină indirectă, ea ajunge acolo și dă senzația de spațiu și luminozitate în baia cu deschidere directă din dormitor. O locuință elegantă, foarte plăcută care te faci să inspiri adânc aer în piept și să te închipui la mare. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre apartament cu aer mediteranean, design interior Meritxell Ribe (9)

adelaparvu.com despre apartament cu aer mediteranean, design interior Meritxell Ribe (3)

adelaparvu.com despre apartament cu aer mediteranean, design interior Meritxell Ribe (1)

adelaparvu.com despre apartament cu aer mediteranean, design interior Meritxell Ribe (2)

adelaparvu.com despre apartament cu aer mediteranean, design interior Meritxell Ribe (5)

adelaparvu.com despre apartament cu aer mediteranean, design interior Meritxell Ribe (6)

adelaparvu.com despre apartament cu aer mediteranean, design interior Meritxell Ribe (4)

adelaparvu.com despre apartament cu aer mediteranean, design interior Meritxell Ribe (16)

adelaparvu.com despre apartament cu aer mediteranean, design interior Meritxell Ribe (12)

adelaparvu.com despre apartament cu aer mediteranean, design interior Meritxell Ribe (10)

adelaparvu.com despre apartament cu aer mediteranean, design interior Meritxell Ribe (11)

adelaparvu.com despre apartament cu aer mediteranean, design interior Meritxell Ribe (13)

adelaparvu.com despre apartament cu aer mediteranean, design interior Meritxell Ribe (14)

adelaparvu.com despre apartament cu aer mediteranean, design interior Meritxell Ribe (15)
Foto: Meritxell Ribe

18 raspunsuri pentru Elegant acest apartament cu aer mediteranean, modern amenajat

 1. Ioana spune:

  Superb, superb!

 2. alina spune:

  Superbe culori senine si optimiste, frumoasa simplitate a liniilor mobilierului si atmosfera creata.

 3. Raluca Orha spune:

  Cat e de frumos! Mobilierul, covoarele, totul, totul!!! Superb!!!

 4. Roxana spune:

  Buna,
  Puteti sa imi spuneti de unde au fost achizitonate pendulele pentru iluminat?

  Multumesc!

 5. tatiana spune:

  foarte frumos ! Oare covoarele de unde sunt ? vesele si colorate, perfect potrivite ambientului

 6. superb n-am cuvinte sa ma exprim *asta ii treaba de dizain

 7. Raluca spune:

  Foarte frumos . Ma intereseaza de unde sunt covoarele.

 8. Superb!!!
  Ştiți cumva designer-ul?
  Mulțumesc.

 9. Maria spune:

  Buna Adela, putem afla modelul scaunelor din living si bucatarie sau de unde pot fi achizitionate?
  ms,
  maria

 10. Nicolae Bratila spune:

  Salutare, unde se pot gasi canapele cu perne moi, in genul celor pe care le vad postate in articolele dumneavoastra? As aprecia daca ati putea sa imi dati cateva idei. Multumesc frumos!

 11. […] mai spațioasă casa când e decorată în tonuri de albastru. Evident că nu e suficient să alegi o anumită gamă cromatică pentru ca spațiul interior al […]

 12. Maria spune:

  Atunci când vrei sa apelezi la sfatul unui designer pentru amenajarea unui apartament într-un bloc vechi, este nevoie și de un arhitect? Sau apelezi la o firma care se ocupa de ambele?

 13. Sabrina spune:

  Adela imi poti da o sugestie unde as putea sa gasesc scaune in genul celor de aici din bucatarie? Mersi frumos si iti multumesc pentru ca de fiecare ne incanti cu lucruri frumoase

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *