Mi-a plăcut starea pe care ți-o dă acest interior, una de relaxare, căci pe lângă nuanțe discrete, dai peste contraste de efect, nu doar de nuanțe, ci mai ales de texturi și stiluri. Nu te-ai aștepta ca într-o casă să găsești alăturate piese moderne alături de elemente rustice și totul să dea atât de bine. Dar exact acesta este motivul pentru care am ales să-ți prezint acest interior, unul remodelat într-o casă cu arhitectură mexicană din Santa Fe. Exteriorul, ce pare mai degrabă a unei case de lut te face să crezi că totul este tratat ca într-o casă de vacanță, poate chiar cu încăperi mai puțin luminoase, dar designerul Brant McFarlain a știut cum să lumineze totul nu doar prin modul de decorare al ferestrelor, ci și prin alegerea nuanțelor și a soluțiilor de ambientare. Dar hai să-ți spun mai multe.
Atunci când esți în dilemă vizavi de alegeri între rustic și modern e bine să știi că poți alege să le îmbini. De fapt când îți place ceva din stilul rustic s-ar putea să te încânte mai degrabă texturile și materialele naturale, iar dacă e să-ți placă piesele contemporane se prea poate să-ți placă confortul pe care ți-l oferă și alura lor. Deci e vorba despre a combina anumite părți care definesc diverse stiluri. Ei bine, designerul Brant McFarlain exact asta a făcut cu această casă veche. A păstrat și renovat ceea ce-I conferea caracter – pereții cu imeperfecțiuni și rotungimi, grinzile la vedere, șemineurile cu forme organice și a adăugat piese de mobilier actuale. Dar vezi că a debarasat spațiile, le-a lăsat să respire pentru a-și dezvălui frumusețea. Nu a abuzat de textile, ci le-a folosit atât cât trebuie, de la storurile de la ferestre și până la covoare și tapițerii.
Casa este construită la 1900 și ca atare nu avea încăperi foarte mari. Imaginile te pot induce în eroare, dar îți spun clar că aici e vorba de camere de dimensiuni modeste, însă ele par mult mai ample. Secretul? Nuanțele deschise, începând de la pardoseală și până la nuanța grinzilor de la nivelul plafonului. În plus, faptul că o mare parte din parchet nu este acoperit dă senzația că încăperile ar mai largi și mai luminoase. În aceste cadre libere, designerul a ales piese de mobilă frumoase, cu formă de-a dreptul sculpturală și le-a alăturat frumos. Pentru spectaculozitate a mizat pe corpuri de iluminat (cum sunt cele din sufragerie) sau piese de mobilă neașteptate (vezi sofa și masa din bucătărie). De asemenea, după mult nuanțe deschise a creat contraste puternice, cum ar fi în zona de birou unde de-o parte și de alta a șemineului locurile de studiu par să fie cufundate în ansamblurile de mobilă închise. Astfela atras atenția asupra șemineului și a conferit profunzime camerei prin prezența simetrică a mobilierului închis la culoare.
Mi-a plăcut și faptul că dacă finisajele sunt cu aspect rustic, iar mobila actuala, decorațiunile vin să întrețină senzația de calm și relaxare prin texturile naturale. De la posterul cu bușteni frumos înrămat la mici sculpturi din lemn, totul se leagă. În plus, a adăugat pete discrete de culoare și un strop de rafinament prin amplasarea unor tablouri cu temă abstractă. Cea mai colorată zonă a casei este terasa, de aceea exteriorul chiar induce în eroare, căci nu te pregătește pentru starea de calm de la interior. Oricum o casă specială, unde rusticul și actualul sunt foarte frumos îmbinate. Sper să te inspire și pe tine!
1
Interesante combinatii: natura patrunde in casa, aspect rustice plus modern, chiar putin disco candelabrul de deasupra mesei de dining, o oglinda usor baroque in living. Foarte frumos!
Suuuuuper!
Mi-a plăcut foarte mult cum este încadrat șemineul,este prima oară când îl văd așezat intre piese de mobilier, foarte frumos, de fapt toată casa este plăcută și armonioasă
Absolut spectaculos!!
Echilibru perfect intre rustic si modern. Superb!
Cat de mult imi place! Sigur voi folosi si eu cateva idei la casa mea de la munte la care lucrez…si lucrez…si lucrez…Oricum, ma bucur ca nu am terminat-o mai demult, pentru ca de cand vad postarile tale, Adela, ma tot inspir cu cate ceva! Multumesc pentru tot!