adelaparvu.com despre rustic si modern intr-o casa de la oras Foto ElMueble (5)

In Case, Design Interior

Rustic si modern intr-o casa de la oras

Mulți dintre noi iubim căldura lemnului, dar când vine vorba despre amenajarea locuinței de la oraș, parcă nu ne-am amenaja-o rustic. Atunci cum ar fi cel mai bine să combinăm frumusețea lemnului natur cu obiectele actuale ca să arate totul contemporan? Ei bine, am ales să-ți prezint această locuință pentru că aici ai o idee frumoasă de-a mixa stilul rustic cu cel actual. Știu că de regulă rusticul îl asociem cu mobila din lemn natur, dar aici a fost aplicat un alt secret – tâmplăria ușilor interioare este din lemn masiv și asta conferă multă căldură casei. De ce? Pentru că ușile sunt foarte vizibile, dar nu realizăm asta decât la finalul amenajării.

adelaparvu.com despre rustic si modern intr-o casa de la oras Foto ElMueble (2)

Casa asta este una veche din Barcelona și este amenajată de designerițele Helena Llorente și Cristina Batlles, care împreună au biroul The Room. Proprietarii au găsit locuința asta în centrul orașului, au văzut că era suficient de spațioasă pentru ei doi și cele două fetițe pe care le au, dar nu știau cum să renoveze totul. Le-ar fi plăcut ca interiorul să păstreze și din aerul vechi al casei, dar să existe tot confortul de secol XXI. Ce-au făcut specialistele? Au renovat tot ce se putea, au lăsat la vedere parțial structura pe grinzi, specifică zonei, și au montat uși culisante din lemn culisante din lemn cu geamuri. Pentru că locuința este mai ciudată, oarecum în stil vagon și trebuie să treci prin sufragerie ca să ajungi către celelalte camere, unele colțuri erau întunecoase, așa că geamurile de la ușile interioare lasă lumina naturală să pătrundă peste tot.

adelaparvu.com despre rustic si modern intr-o casa de la oras Foto ElMueble (5)

Acum nota de rustic este clar imprimată de prezența tâmplăriei interioare. Parchetul este unul actual, dar apropiat ca nuanța cu cea a ușilor și asta dă foarte bine. E ca și cum se face o legătură între planul orizontal al pardoselii și cel vertical al pereților în golurile cărora sunt montate ușile. Mai departe, designerițele au ales multe piese de mobilă albe. Cu albul nu dai greș, căci se potrivește oriunde. Dar liniile mobilierului sunt simple, curate. Oricând vor dori proprietarii să schimbe stilul, aceste piese de mobilă se vor potrivi în continuare. Și ca să dea o imagine mai actuală au afost atente și la corpurile de iluminat. Uite, spre exemplu în sufragerie nu au mai ales lustră sau candelabru, ci două lămpi mari în stil industrial. Astea dau excelent în combinație cu lemnul, mai ales că sunt cromate, lustruite. Sunt asortate și cu mânerele ușilor interioare și alte accesorii ce par din inox (de fapt sunt cromate). Și metalul e prezent și în living, prin măsuța simplă și lampadarul de lângă canapea sau pe hol unde e o consolă tot din metal vopsit alb.

adelaparvu.com despre rustic si modern intr-o casa de la oras Foto ElMueble (6)

Te-ai prins care e secretul? Dacă ai niște suprafețe mari îmbrăcate din lemn natur, cum sunt ușile, mai departe nu e musai să ai tot lemn. Completezi cu biblioteci simple, canapea, fotolii și scaunele cu huse deschise la culoare (dacă sunt albe or să de impresia de eleganță, dar la noi e nasol cu praful) și piese de mobilă curate, fără ornamente sau complicații gen picioare sculptate sau nu știu ce picturi. Corpurile de iluminat cât mai oneste și să aibă o formă contemporană, iar textilele plăcute. Și dacă vrei mai multă lumină în locuință, nu te complica cu draperii și perdele. Jaluzele frumoase din lemn există și arată chiar elegant. Mie mi-a plăcut casa asta. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre rustic si modern intr-o casa de la oras Foto ElMueble (1)

adelaparvu.com despre rustic si modern intr-o casa de la oras Foto ElMueble (12)

adelaparvu.com despre rustic si modern intr-o casa de la oras Foto ElMueble (11)

adelaparvu.com despre rustic si modern intr-o casa de la oras Foto ElMueble (9)

adelaparvu.com despre rustic si modern intr-o casa de la oras Foto ElMueble (7)

adelaparvu.com despre rustic si modern intr-o casa de la oras Foto ElMueble (8)

adelaparvu.com despre rustic si modern intr-o casa de la oras Foto ElMueble (10)

adelaparvu.com despre rustic si modern intr-o casa de la oras Foto ElMueble (4)

adelaparvu.com despre rustic si modern intr-o casa de la oras Foto ElMueble (3)

 

Sursa foto: ELMueble

Un raspuns pentru Rustic si modern intr-o casa de la oras

  1. […] cu suport din fier) sau unele improvizate. Da, ți-am spus că nu există o rețetă clasică, dar când ai îndrăzneala să te joci, contează să-ți placă ție. E adevărat că aici contează enorm suprafețele vitrate, […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *