adelaparvu.com despre Ping Pong (3)

In Mobila, Romania Mea, Shopping

Nona si Vlad fac Ping Pong cu obiecte vintage

Cum adică fac Ping Pong? Și de ce cu litere mari? Hehe, așa se numește atelierul lor sau firma sau magazinul, cum vrei tu să-i spui. De fapt este vorba despre un loc inedit unde găsești obiecte de design de secol XX. Da, ai citit bine, adică din perioada anilor 50-70. Le-a venit ideea asta după ce ei au căutat astfel de obiecte. E adevărat că sunt și familiarizați cu genul ăsta de design și că și-au dorit să ocolească cumva vârtejul IKEA. Și-au spus că trebuie să existe o alternativă de obiecte mai deosebite, dar cu un design modernist (ca să nu spun modern). Așa că s-au apucat să le colecționeze. Și la un moment dat aveau prea multe, deci ocazia perfectă să le pună în circulație.

adelaparvu.com despre Ping Pong (1)

Vlad si Nona, cei doi tineri din spatele Ping Pong

Vlad si Nona, cei doi tineri din spatele Ping Pong

Nona și Vlad sunt un cuplu și ei sunt protagoniștii din spatele Ping Pong. Numele firmei le-a venit pur și simplu. La un moment dat se gândeau să-l schimbe, dar prietenii au protestat. Ping Pong are în spate ideea asta de-a reda viața obiectelor care n-au decât o destinație sigură: coșul de gunoi sau punctele de reciclare. Ei s-au gândit că astfel de obiecte, care sunt și frumoase, chiar dacă sunt depășite de timp merită recuperate, recondiționate. Au o povestea, iar această poveste personalizează superb orice interior sau pot constitui cadoul perfect pentru cei care sunt legați de amintirile copilăriei lor.

adelaparvu.com despre Ping Pong (17)

Mult timp au avut un magazin doar online, de fapt blogul de pe tumblr, dar acum au și un magazin fizic. Și este la fel de neobișnuit ca și obiectele pe care le au spre vânzare. Sunt găzduiți la demisolul sediului unei edituri, care e pe o străduță mică ce se deschide din strada Roma, iar piesele mai mari, cum sunt cele de mobilă sau corpuri de iluminat, sunt expuse chiar în spațiul garajului. Vlad spune că e se simte diferența față de perioada cât erau doar online. Oamenii sunt curioși să vină, să vadă obiectele. Chiar când eram acolo a venit cineva să cumpere o mașină de scris. Una roșie, cadou pentru o femeie pasionată să scrie pe ritmul tastelor țăcănitoare.

adelaparvu.com despre Ping Pong (11)

Dar să ne înțelegem, obiectele acestea nu le găsești tot timpul. Care se vând, la revedere, nu știi dacă mai prinzi vreunul la fel. Și pentru fiecare se depune o muncă migăloasă de recondiționare. Desigur, Vlad nu se pricepe la toate, dar a știut să găsească după nenumărate căutări tot felul de oameni pricepuți care să-l ajute. Spre exemplu, cunoaște un domn care este printre puținii de la noi din țară capabili să mai repare un pick-up. De asemenea, a căutat mult un tapițer bun care să-i poate reface și umplutura fotoliilor. De unde au obiectele? Sunt multe care vin în regim de consignație, altele pe care le cumpără ei atât din țară, cât și din străinătate sau le recuperează de la cunoscuți, care nu le mai văd rostul și vor să scape de ele. Ei fac Ping Pong cu ele, ca să te bucuri de designul secolul XX. Uite, spre exemplu cei de la J’ai Bistrot au cumpărat de aici corpurile de iluminat de deasupra barului. De ce? pentru că aici a fost locul unde au găsit ceva diferit și original.

adelaparvu.com despre Ping Pong (8)

Mi-au plăcut mult Nona și Vlad. Amândoi tineri, creativi și pasionați. Cunosc fiecare obiect și sunt la curent cu ceea ce înseamnă designul secolul XX. Și sunt și frumoși. E suficient să le privești mâinile ca să-ți dai seama că le place să bibilească lucrurile, să le pună la punct. Sunt niște perfecționiști, iar inițiativa lor este demnă de toată lauda. Ai vreun obiect vechi cu un design deosebit? Dă-l pe mâna lor în loc să-l arunci la gunoi. Vrei să cumperi un obiect deosebit?Ia vezi aici pagina lor de Facebook și aici pingpongshop.tumblr.com blogul lor. Intră în legătură cu ei, că sunt tare prietenoși, deși par mai degrabă timizi. O să-ți placă, pe cuvânt. Sper să-ți prindă bine informația asta, chiar înainte de sărbători 🙂

adelaparvu.com despre Ping Pong (6)

adelaparvu.com despre Ping Pong (2)

adelaparvu.com despre Ping Pong (10)

In atelierul Ping Pong

In atelierul Ping Pong

adelaparvu.com despre Ping Pong (9)

adelaparvu.com despre Ping Pong (7)

adelaparvu.com despre Ping Pong (5)

adelaparvu.com despre Ping Pong (4)

adelaparvu.com despre Ping Pong (18)

Colt in atelierul Ping Pong

Colt in atelierul Ping Pong

adelaparvu.com despre Ping Pong (12)

Agende cu foi albe sau daca vrei jurnale cu coperte de carte, un poriect Ping Pong si Booknote

Agende cu foi albe sau, daca vrei, jurnale cu coperte de carte adevarate recuperate. Un proiect Ping Pong si Atelier Fabrik denumit BookNote

adelaparvu.com despre Ping Pong (13)

10 raspunsuri pentru Nona si Vlad fac Ping Pong cu obiecte vintage

  1. Lucia spune:

    Sunteți interesați de o sufragerie Luxor fabricata in anii ’80 , la Gherla?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *