adelaparvu.com despre apartament de doua camere eclectic si tineresc amenajat, design interior Sojka & Wojciechowski (11)

In apartamente, Design Interior

Apartament de două camere cu pereți din cărămidă albă, tineresc decorat

Când ești tânăr ești mai deschis la amenajări creative pentru că știi că ai tot timpul în față ca să-ți ajustezi decorul casei în funcție de nevoi și de buget. Dar poți avea o locuință inedită dacă știi să combini mobila veche cu cea nouă și dacă vezi din altă perspectivă utilizarea diverselor materiale de finisaj. La acest apartament, în care locuiește o tânără, pe numele ei Irina, mi-au atras atenția trei lucruri: luminozitatea (și ai să vezi ce mult contează câteva geamuri deasupra ușilor interioare), tapetul folosit la bucătărie și alăturarea de mobilă veche alături de piese nou făcute la comandă sau chiar semnate de către designeri.

adelaparvu.com despre apartament de doua camere eclectic si tineresc amenajat, design interior Sojka & Wojciechowski (7)

Locuința aflată într-o clădire veche nu este foarte generoasă, însă avea ușa de tip glasvand între bucătărie și a două cameră. Arhitecții de la biroul Sojka & Wojciechowski care s-a ocupat de amenajare au prevăzut mai multe modalități prin care să dea iluzia unui spațiu mai mare. Primul a fost să mărească gradul de luminozitate naturală și au decupat partea de sus a pereților cu ferestre cu rame metalice, ceea ce dă impresia unui spațiu aerisit. Al doilea lucru a fost finisarea pereților în alb, chiar dacă o parte dintre aceștia erau din cărămidă. Cu alb peste tot aspectul locuinței este unitar, iar prin ferestrele de sus totul se percepe în același ton. Al treilea lucru a fost păstrarea pardoselii vechi, recondiționarea ei și prezența peste tot, cu excepția băii, unde sunt plăci ceramice. A fost eliminat covorul din living pentru ca încăperea să pară ușor mai spațioasă.

adelaparvu.com despre apartament de doua camere eclectic si tineresc amenajat, design interior Sojka & Wojciechowski (10)
În proiectul virtual al arhitecților (randare pe calculator sau simulare, cum vrei să-i spui) poți să vezi că în hol există spațiu pentru depozitare. Dulapurile sunt folosite și ca separare între hol și bucătărie.

Pentru că între living și bucătărie, care acum include și locul de sufragerie, există o ușă culisantă arhitecții au avut grijă ca spațiul de gătit să arate mai șic. A fost montat un tapet cu desen mare și peste el un singur rând de corpuri suspendate. Sub acestea peretele este protejat cu panouri de sticlă transparente pentru a lăsa desenul tapetului la vedere. Dar uită-te și la mobilă și ai să constați că sunt combinate – masa e veche, la fel ca și noptierele din dormitor. În living, sunt piese de mobilă strict necesare, dar, spre exemplu, biblioteca are muchiile rafturilor colorate pentru puțină vivacitate în decor, iar măsuța și fotoliul cu alură vintage, design în stilul anilor 60, sunt în nuanțe vibrante de galben, care aduc un plus de luminozitate. Baia este simplu amenajată în alb și negru, dar o pată de culoare prin decorațiunea de perete și mobilier este prezentă. Negrul ai să-l vezi și la bucătărie prin nuanța blatului și electrocasnicelor alese. Electic, vesel și creativ amenajat acest apartament. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre apartament de doua camere eclectic si tineresc amenajat, design interior Sojka & Wojciechowski (4)

adelaparvu.com despre apartament de doua camere eclectic si tineresc amenajat, design interior Sojka & Wojciechowski (6)

adelaparvu.com despre apartament de doua camere eclectic si tineresc amenajat, design interior Sojka & Wojciechowski (1)

adelaparvu.com despre apartament de doua camere eclectic si tineresc amenajat, design interior Sojka & Wojciechowski (2)

adelaparvu.com despre apartament de doua camere eclectic si tineresc amenajat, design interior Sojka & Wojciechowski (3)

adelaparvu.com despre apartament de doua camere eclectic si tineresc amenajat, design interior Sojka & Wojciechowski (8)

adelaparvu.com despre apartament de doua camere eclectic si tineresc amenajat, design interior Sojka & Wojciechowski (5)Sursa foto: Kobieta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *