adelaparvu.com despre apartament mic 40 mp cu living separat de dormitor cu usa glisanta (11)

In apartamente, Design Interior, Idei pentru acasa

Separări cu uși glisante într-o locuință de 40 mp

Când ai de-a face cu o locuință mică cea mai la îndemână soluție este să deschizi camerele, să renunți la ziduri și uși interioare pentru a avea mai mult spațiu. Dar ce se întâmplă atunci când îți dorești ca fiecare încăpere să fie izolată de mirosurile din bucătărie, spre exemplu? Ori dormitorul să fie clar delimitat? Ei bine, s-ar putea să găsești o soluție, iar mica locuință de față sigur te va inspira în acest sens. Are numai 40 de metri pătrați, dar sunt excelenți organizați. Nu doar că aici s-a reușit configurarea fiecărei încăperi în parte, dar există sufieciente spații de depozitare. Și merită să remarci că finisajele sunt aceleași peste tot la nivelul pardoselii, ceea ce dă impresia că spațiul este mai amplu. Dar hai să-ți spun mai multe.

adelaparvu.com despre apartament mic 40 mp cu living separat de dormitor cu usa glisanta (2)

Intrarea în locuință coincide cu cea din spațiul bucătăriei, care se prelungește cu zona de zi. Dar există un truc: spațiul de gătit este separat cu pereți din sticlă față de camera de zi. Astfel sunt împiedica mirosurile, dar este asigurată lumina naturală către bucătărie. Aceasta nu are fereastră, așa că în lipsa ei spațiul ar fi devenit de-a dreptul claustrofobic. Așa, cu pereții din sticlă luminozitatea a crescut, iar pentru ca decorul să arate bine s-a avut în vedere asortarea mobilierului și finisajelor din bucătărie cu livingul. De fapt s-a ales ca totul în spațiul de gătit să fie cât mai neutru, gri, pentru a camufla prezența electrocsanicelor din imox, în locul faianței s-a optat pentru un panou simplu din sticlă pentru a da senzația de suprafețe curate, fără fragmentări. Imediat după ușa din sticlă peretele este vopsit într-o culoare aprinsă, menită a atrage atenția, și locul este destinat mesei. O vază cu flori și deja bucătăria nu mai atrage atenția.

adelaparvu.com despre apartament mic 40 mp cu living separat de dormitor cu usa glisanta (11)

Livingul este mic, dar rafturile și vitrinele oferă loc suficient pentru depozitare. Chiar dacă nu te prinzi din prima, în spatele canapelei o ușă glisantă separă zona de zi de cea de noapte. Da, patul și dressingul se află camuflate în spatele ușii aleasă cu aspect din lemn, care închisă îți dă senzația de perete lambrisat. Ingenioasă soluție! Inițial și bucătăria era separată cu o ușă glisantă, dar pentru că în zona a fost loc pentru un nou dulap, s-a renunțat la ușa culisantă pentru a avea acces la micul spațiu de depozitare. Decorul este creionat cu accente de culoare prezent ela nivelul tapițeriilor mobilierului, iar dormitorul are pereții îmbrăcați cu tapet elegant pentru a distrage atenția de la ușa culisantă care închisă apare ca un zid. Și baia mică este bine organizată, cu obiecte sanitare mici și o cabină de duș în loc de cadă. Elegante soluții și practice. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre apartament mic 40 mp cu living separat de dormitor cu usa glisanta (7)

adelaparvu.com despre apartament mic 40 mp cu living separat de dormitor cu usa glisanta (5)

adelaparvu.com despre apartament mic 40 mp cu living separat de dormitor cu usa glisanta (1)

adelaparvu.com despre apartament mic 40 mp cu living separat de dormitor cu usa glisanta (6)

adelaparvu.com despre apartament mic 40 mp cu living separat de dormitor cu usa glisanta (3)

adelaparvu.com despre apartament mic 40 mp cu living separat de dormitor cu usa glisanta (10)

adelaparvu.com despre apartament mic 40 mp cu living separat de dormitor cu usa glisanta (8)

adelaparvu.com despre apartament mic 40 mp cu living separat de dormitor cu usa glisanta (9)

adelaparvu.com despre apartament mic 40 mp cu living separat de dormitor cu usa glisanta (4)
Sursa foto: Domdilidom

Un raspuns pentru Separări cu uși glisante într-o locuință de 40 mp

  1. […] mai exact o garsonieră, amenajarea de față poate fi una care să-i inspire. Proprietara acestui apartament modest ca spațiu, care măsoară doar 35 de metri pătrați, și-a dorit să aibă mai multă lumină naturală […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *