adelaparvu.com despre casa mica de familie colorata, casa San Diego, SUA, design Krysti Kropat (17)

In Case, Design Interior

Casă mică, colorată și excelent organizată pentru familie

Sunt multe dovezi că și o casă mică poate deveni o locuință plăcută, colorată și în care să poți menține ordinea cu ușurință. Una dintre ele este cea de față. Desigur că mie mi-au atras atenția culorile vii, dar după ce am analizat situația am realizat că ele nu sunt deloc întâmplător alese, ci să delimiteze vizual diversele funcțiuni. Casa cu trei dormitoare, living deschis cu bucătărie și o mică curte aparține unui designer de interior care locuiește aici cu familia ei. Are doi băieți mici, deci îți poți da seama că dezastrul se poate instaura rapid. Însă și-a folosit experiența de designer pentru a a-și atinge obiectivele: 1.să folosească piese vintage de mobilier recondiționate în noul decor, deci să nu cheltuiască mult; 2.să creeze noi locuri de depozitare și noi locuri funcționale, absolut esențiale într-o casă de familie; 3.să revitalizeze ambientele folosindu-se de culori și să conceapă un sistem ieftin, dar ingenios pentru mica terasă. Hai să vezi cum a reușit Krysti Kropat din San Diego SUA să le îmbine pe toate în acest proiect ingenios.

adelaparvu.com despre casa mica de familie colorata, casa San Diego, SUA, design Krysti Kropat (1)

adelaparvu.com despre casa mica de familie colorata, casa San Diego, SUA, design Krysti Kropat (4)

Ai să vezi multe culori la interiorul acestei case, dar merită să observi faptul că suprafețele mari sunt neutre. De la albul pereților la albul mobilierului, de la griul canapelelor, al mozaicului ce îmbracă zona de șemineu la nuanța lemnului natur, cele mai multe zone din casă sunt lipsite de culori. Și totuși cum sunt ele prezente? Ei bine, mai întâi de toate Krysti s-a gândit cum să facă locuința funcțională. Abia la final s-a preocupat și de culori. A cumpărat mica locuință într-o stare bună, dar nu avea nimic personalizat, dar a reușit încă de la exterior să aducă îmbunătățiri. După ce a izolat fațadele și le-a vopsit, a avut grijă să schimbe ușa de la intrare. Ea are acum inserate geamuri rotunde, care dau bine, dar mai ales asigură lumină naturală în hol fără să expună către stradă spațiul interior al casei. De ce avea nevoie de lumină naturală? Pentru că holul fiind larg a găsit locul potrivit ca să-și amenajeze aici biroul. Și pentru ca la intrarea în casă oaspeții să nu dea cu nasul de locul ei de lucru și, totodată, să-și ferească spațiul acesta de curiozitatea băieților ei, a ales să aibă o ușă de tip de garaj. Când nu lucrează trage ușa în jos și totul e ascuns vederii. Ideea asta mi s-a părut foarte tare! Nu-ți mai spun că-mi place mult cum și-a organizat biroul! Și da, are lumină naturală indirectă și din partea dreaptă, care ajunge aici grație ferestrei mari din livingul familiei.

adelaparvu.com despre casa mica de familie colorata, casa San Diego, SUA, design Krysti Kropat (12)

Apoi, într-o cameră separată, este spațiul livingului formal, unde Krysti își poate primi și clienții, dar unde inevitabil mai ajung și băieții ei. A ales să folosească piesele vechi de mobilă pe care le avea, cele în stilul anilor 60, dar care au fost retapițate pentru a se asorta între ele. În locul unei măsuțe simple, a ales module, un soi de cuburi, care au la interior și loc de depozitare. În lipsa spațiului a ales ca în colțul camerei să instaleze o simplă etajeră pentru cărți, un loc foarte puțin exploatat de noi, cei care nu suntem familiarizați cu amenajările interioare. Dacă trebuie să facă ordine repede, adună totul și asunde obiectele în modulele mesei sau le așază la baza etajerei. Mai departe, există un salon care comunică deschis cu bucătăria și aici avea nevoie de un loc generos pentru cărți. Dar dacă ocupi un perete așezând canapeaua în dreptul lui nu mai ai loc pentru bibliotecă. Așa că a ales să facă pe comandă un mobilier încăpătător cu rafturi și secțiuni închise, dar vezi că e alb, ca și mobila din bucătărie. A așezat canapeaua în fața bibliotecii, dar la o distanță optim ca să poată avea acces la cărți.

adelaparvu.com despre casa mica de familie colorata, casa San Diego, SUA, design Krysti Kropat (26)

Mi-a plăcut salonul deschis către bucătărie și pentru că designerul a reușit să armonizeze multe elemente prezente aici. În locul pietrei care să îmbrace șemineul a optat pentru un mozaic în nuanțe degrade, care se termină în alb către tavan pentru a da senzația că se continuă cu acesta. Apoi tot mozaic a folosit și în dreptul fronturilor de lucru din bucătărie și arată foarte bine. Mobila de bucătărie este excelent organizată ca să-i ușor la gătit și la servitul mesei. Electrocasnicele sunt încorporate, iar între mașina de spălat vase și un alt dulap a folosit spațiul îngust dintre ele pentru ustensile de curățenie. Ca să mascheze pe cât posibil combina frigorifică side-by-side a poziționat în dreptul ei corpuri de mobilă suspendate. Și da, vezi că a folosit și peretele dinspre hol pentru a crea un nou ansamblu de mobilă. De ce? Pentru mai mult loc de depozitare. Când ai suficiente dulapuri și sertare poți ascunde privirii obiectele și atunci casa pare mai ordonată.

adelaparvu.com despre casa mica de familie colorata, casa San Diego, SUA, design Krysti Kropat (22)

adelaparvu.com despre casa mica de familie colorata, casa San Diego, SUA, design Krysti Kropat (11)

Mi-a plăcut și soluția din dormitoare. Pentru cel matrimonial există un pat cu multe setare. Chiar și în prelungirea patului, bancheta este de fapt un dulap pentru încălțăminte, asta pe lângă dressingul mare. Mobila albă, culorile însă prin decorațiuni – tapet și draperii, plus câteva pernuțe asortate. Pentru că tapetul are un motiv destul de încărcat Krysti a ales ca în rest să fie totul cât mai simplu – de aici și lenjeria de pat albă și draperiile în culoare uni, dar preluată din cea a tapetului. Pentru copii în loc de două camere separate Krysti a creat un dormitor și o cameră multifuncțională foarte colorată. Pfff…exact pe gustul meu! În domitorul mic există paturile suprapuse și loc de haine, dar în camera a doua există și loc de birou și loc de joacă, dar mai ales spații de depozitare la nivelul copiilor. Așa că băieții nu mai au nicio scuză să nu-și facă repede ordine în cameră. Peste tot în restul casei ai să vezi că obiectele colorate sunt de dimenisiuni mici – corpuri de iluminat, scaune, perne, tablouri. În rest, suprafețele mari sunt fie gri, albe, fie, dacă sunt colorate ele pot fi ascunse (cum e biroul). Și chiar și pe mica terasă din lemn există o soluție ingenioasă pentru groapa de nisip. Aceasta poate fi mascată cu un capac din lemn. Mi-a plăcut mult casa asta! Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa mica de familie colorata, casa San Diego, SUA, design Krysti Kropat (21)Krysti alături de familia ei. Foto BHG

adelaparvu.com despre casa mica de familie colorata, casa San Diego, SUA, design Krysti Kropat (14)

adelaparvu.com despre casa mica de familie colorata, casa San Diego, SUA, design Krysti Kropat (13)

adelaparvu.com despre casa mica de familie colorata, casa San Diego, SUA, design Krysti Kropat (5)

adelaparvu.com despre casa mica de familie colorata, casa San Diego, SUA, design Krysti Kropat (7)

adelaparvu.com despre casa mica de familie colorata, casa San Diego, SUA, design Krysti Kropat (6)

adelaparvu.com despre casa mica de familie colorata, casa San Diego, SUA, design Krysti Kropat (9)

adelaparvu.com despre casa mica de familie colorata, casa San Diego, SUA, design Krysti Kropat (10)

adelaparvu.com despre casa mica de familie colorata, casa San Diego, SUA, design Krysti Kropat (27)

adelaparvu.com despre casa mica de familie colorata, casa San Diego, SUA, design Krysti Kropat (26)

adelaparvu.com despre casa mica de familie colorata, casa San Diego, SUA, design Krysti Kropat (15)

adelaparvu.com despre casa mica de familie colorata, casa San Diego, SUA, design Krysti Kropat (16)

adelaparvu.com despre casa mica de familie colorata, casa San Diego, SUA, design Krysti Kropat (24)

adelaparvu.com despre casa mica de familie colorata, casa San Diego, SUA, design Krysti Kropat (20)

adelaparvu.com despre casa mica de familie colorata, casa San Diego, SUA, design Krysti Kropat (19)

adelaparvu.com despre casa mica de familie colorata, casa San Diego, SUA, design Krysti Kropat (18)

adelaparvu.com despre casa mica de familie colorata, casa San Diego, SUA, design Krysti Kropat (17)

adelaparvu.com despre casa mica de familie colorata, casa San Diego, SUA, design Krysti Kropat (3)

adelaparvu.com despre casa mica de familie colorata, casa San Diego, SUA, design Krysti Kropat (2)

8 raspunsuri pentru Casă mică, colorată și excelent organizată pentru familie

  1. Alisie Ramona spune:

    Extrem de viu si super bine gandit totul! 🙂 E a treia oara cand revin la imagini…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *