adelaparvu.com despre cum schimbi decorul casei repede si frumos cu decoratiuni, design Pili Molina, Foto Masfotogenica

In Case, Design Interior, Idei pentru acasa

Cum poți schimba decorul casei cu obiecte puține? Hai să afli aici

Eu tot spun pe blog că decorațiunile sunt de mare efect într-o locuință, dar sunt mulți cei care nu știu ce să aleagă. Se trezesc de multe ori că achiziționează obiecte decorative și parcă ambientul tot nu se schimbă. De ce? Păi sunt mai multe motive, de fapt două majore, și despre ele îți voi spune azi. Am ales să-ți prezint o casă decorată de stilista Pili Molina, care colaborează cu reviste de interior spaniole. De multe ori casele prezentate publicului nu sunt în realitate la fel amenajate, dar un stilist sau decorator știe să pună în valoare atuurile unei locuințe cu ajutorul unor obiecte care nu costă mult și care trebuie să încapă în portbagaj când se pregătesc de ședința foto. Deci obiecte mici, schimbări mari. Hai să-ți spun cum.

adelaparvu.com despre cum schimbi decorul casei repede si frumos cu decoratiuni, design Pili Molina, Foto Masfotogenica (8)

Din start îți spun că trebuie să-ți alegi o temă de decorare. N-ai cum să ajungi la decorul pe care-l visezi dacă nu te-ai hotărât exact ce-ți place. Știu, ai să spui că-ți plac multe, dar secretul este să alegi o temă pornind de la ceea ce ai deja acasă și mă refer la piesele mari de mobilă. Apoi ca să te hotărăști fă un panou de idei, cum am scris și aici, și stalibește paleta de culori, imprimeurile și formele care-ți plac. De ce e bine să stabilești o temă și să știi exact ce-ți place? Ca să poți găsi în magazine ceea ce-ți dorești de fapt. Altfel ai să mergi la cumpărături și o să-ți fure ochii altceva, ai să cumperi, dar te vei trezi că acasă nu ți se potrivește, deși e un obiect frumos. Deci concentrează-te pentru pasul 1: alege tema! Aici, în locuința aceasta au ales o temă marină, de vacanță. Ce e specific stilului marin? Păi în primul rând dungile, nuanțele de albastru și texturile naturale. Deci n-ai să vezi perne albastre dar din mătase ori satin, ci din bumbac, la fel nu vei vedea vaze de flori argintate, ci unele albe sau boluri decorative din împletituri și cutii cu imprimeuri marine. Dar pentru că e o casă în care locuiește o familie care are fetițe, stilistul a condimentat pe ici pe colo cu puțin roz și roșu, care dau bine în contrast cu albastru.

adelaparvu.com despre cum schimbi decorul casei repede si frumos cu decoratiuni, design Pili Molina, Foto Masfotogenica (10)

După ce ți-ai ales tema, ai în vedere ca decorațiunile pe care le cumperi să ocupe suprafețe mari. Păi cum adică? Adică gândește-te la textile. Împachetate sunt obiecte mici, dar când le desfășori ei bine, da, îți vor umple casa. La ce mă refer? Păi uite mai jos ce magie poți face cu o simplă traversă, nici măcar față de masă, ci o simplă traversă în sufragerie. Conform temei alese aici, adică marină, stilista a ales și suporturi pentru farfurie împletite și șervete în carouri. A combinat materialul cu buline și șervetele cu carouri. De ce? Pentru varietate. Pare mai vivace spațiul, altfel, dacă totul ar fi fost foarte asortat ai fi avut impresia de restaurant. Și plătește atenție și mai departe la accentele de contrast. Dacă ai mult albastru și lemn în cameră, un strop de roșu prinde tare bine. Poți avea pahare roșii, suporturi de lumânări sau de ce nu o mușcată cu flori roșii pe masă. Aici stilista s-a jucat și a pus vin roșu în pahare ca să dea bine în poză.

adelaparvu.com despre cum schimbi decorul casei repede si frumos cu decoratiuni, design Pili Molina, Foto Masfotogenica (11)

De ce spun de textile că ar avea un impact mare? Pentru că uite, o pardoseală care nu-ți place poate fi acoperită cu carpete, covoare sau mochete. Nu te gândi la ceva scump sau pretențios, ci la ceva confortabil, să le placă picioarelor tale. La fel, paturile din casă sunt bune, ai dat bani pe ele, dar ți se pare că s-au demodat. Ei bine, maschează-le cu ajutorul cuverturilor și așternuturilor de pat. Acestea ocupă suprafețe mari din cameră. E ca și cum ai “zugrăvi” pe orizontală. Deci, decât să te complici cu tapete (în locul lor poți alege tablouri) sau cu nu-știu-ce culoare pentru pereți, schimbă mai întâi aștenuturile și vei vedea că atmosfera devine alta. Te costă mai puțin, schimbi repede ambientul și ai libertate mai mare să te joci, să încerci diferite combinații. După ce capeți experiență poți să mergi mai departe cu zugrăvitul camerei și cu schimbarea mobilei.

adelaparvu.com despre cum schimbi decorul casei repede si frumos cu decoratiuni, design Pili Molina, Foto Masfotogenica (12)

În plus, să știi că și perdelele și draperiile te ajută să redecorezi cu impact. Aici stilista a păstrat perdelele pentru că erau din țesături naturale, albe la fel ca pereți și ajutau la amplificarea luminii naturale. Dar a mai aplicat un truc: tablourile și desenele de pe perete. Nu sunt musai colorate, dar aduc personalitate și varietate în decor. Eu aș mai adăuga ceva, mai ales la bloc – plante verzi cu ghivece colorate, dar asortate ambientului. De asemenea, gândește-te că suprafețele mari care îți displac – un dulap, o ușă interioară, ferestrele pot fi decorate cu stickere sau cu fototapete. Te-ai prins despre ce e vorba? Pasul 1 alege tema, pasul 2 alege decorațiuni textile care îmbracă o suprafață mare și obiecte mici colorate în contrast cu textilele care ocupă mult loc. Hai că te las să te bucuri de imagini. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre cum schimbi decorul casei repede si frumos cu decoratiuni, design Pili Molina, Foto Masfotogenica (5)

adelaparvu.com despre cum schimbi decorul casei repede si frumos cu decoratiuni, design Pili Molina, Foto Masfotogenica (6)

adelaparvu.com despre cum schimbi decorul casei repede si frumos cu decoratiuni, design Pili Molina, Foto Masfotogenica (7)

adelaparvu.com despre cum schimbi decorul casei repede si frumos cu decoratiuni, design Pili Molina, Foto Masfotogenica (9)

adelaparvu.com despre cum schimbi decorul casei repede si frumos cu decoratiuni, design Pili Molina, Foto Masfotogenica (1)

adelaparvu.com despre cum schimbi decorul casei repede si frumos cu decoratiuni, design Pili Molina, Foto Masfotogenica (2)

adelaparvu.com despre cum schimbi decorul casei repede si frumos cu decoratiuni, design Pili Molina, Foto Masfotogenica (3)

adelaparvu.com despre cum schimbi decorul casei repede si frumos cu decoratiuni, design Pili Molina, Foto Masfotogenica (4)Sursa foto: Masfotogenica

14 raspunsuri pentru Cum poți schimba decorul casei cu obiecte puține? Hai să afli aici

 1. Ana spune:

  „Plătește atenție…” 🙁 Oare nu se poate spune pur si simplu „Fii atent…” ?

  • Adela Parvu spune:

   Ana, fiecare zi cu inspiratia ei 🙂 Mai bine platesti atentie decat bani 🙂

   • Ligia spune:

    Draga Adela Parvu, imi place foarte mult site-ul dvs., insa „plateste atentie” mi se pare un adevarat afront la adresa limbii romane. Tipa de la o posta a calchiere dupa englezescul „pay attention”. Lasa impresia unui articol in engleza, preluat cine stie de unde si tradus la repezeala de un neprofesionist. Sincer, mi-a creat o stare de discomfort care a ucis aproape cu totul placerea de a va citi articolul. Ma trec fiori reci la gandul ca, alaturi de „a face sens” si alte expresii asemanatoare, ar putea aparea in limba romana si „plateste atentie”…

    Mai bine intram pe Pinterest.

    • Adela Parvu spune:

     Dragă Ligia, pe mine mă trec fiori de fiecare dată când văd că oamenii nu plătesc atenție, ci ajung ajung să plătească bani la propriu pe lucruri pe care nu le aleg bine. Prefer să îi atenționez să plătească, să valorizeze, dacă vrei, ideile și informațiile înainte de a achiziționa impulsiv, fără să aibă argumente sau un plan stabilit dinainte. Este o expresie pe care o folosesc des în acest context al amenajărilor interioare și mi se pare foarte potrivită. Efortul de a amenaja, decora o casă nu este deloc mic, așa că mai bine plătești atenție decât să plătești bani pe lucruri cumpărate aiurea. Timpul este cea mai prețioasă resursă, așa că merită să-l folosim cum trebuie, inclusiv fiind atenți la ceea ce vrem să facem și de ce anume vrem să facem. Și da, o expresie de genul acesta poate intra în vocabular, mai ales când nu vor mai exista banii așa cum îi știm în acest moment 🙂 Foarte curând vom ajunge să conștietizăm că vom plăti cu timpul nostru, care este limitat pe lumea asta.

  • mirela spune:

   Ma bucur ca v-am descoperit!

  • silvia spune:

   Traducere cuvant cu cuvant din engleza „pay attention”

 2. Daiana spune:

  Fotografia „inainte” e putin inselatoare. In cea „dupa” ati marit vizibil doza de lumina, schimbarea nu e mare intre cele doua fotografii, astfel ca orice camera ar arata plictisitoare si sobra fara lumina. Totul sta in a sti sa prezinti produsul.

 3. Niki spune:

  Oare îmi puteți spune de unde este canapeaua?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *