adelaparvu.com despre casa tip bungalou la mare, casa din lemn pe plaja, constructor Griffin and Crane, arh. Hugh Twibel, Foto Jim Bartsch (2)

In Case, Design Interior

E chiar pe plajă casa asta frumoasă cu interioare marine

Mi-a plăcut tare mult cum arată această casă, nu doar pentru că situată chiar pe plajă și că ferestrele ei sunt generoase deschise către mare, ci și pentru că decorul camerelor este unul foarte plăcut și confortabil. Sigur vei găsi multe idei de decorare aici, începând de la modul cum este adaptat la interior mobilierul din împletituri și până la amenajarea teraselor exterioare. Mai mult, vei observa că este o casă din lemn desfășurată pe un singur nivel, deci de tip bungalou, cu o formă simplă, dar ingenios organizată la interior. O astfel de casă pe plajă, cu înălțime joasă, denotă respect și față de vecini pentru că nu acoperă priveliștea către mare.

adelaparvu.com despre casa tip bungalou la mare, casa din lemn pe plaja, constructor Griffin and Crane, arh. Hugh Twibel, Foto Jim Bartsch (11)

Dacă e să ai o casă la mare normal că vei avea grijă ca pardoselile să fie unele de se curăță ușor pentru că vrând-nevrând nisipul tot ajunge la interior. Aici, peste tot în casă e același tip de pardoseală, ceea ce dă impresia că spațiile sunt și mai ample. Zugrăveala e simplă, albă, lambriurile la fel, dar e interesant modul cum ambientul este intimizat de plafoanele lambrisate cu lemn. S-a evitat ca grinzile și stâlpii să fie lăsați natur tocmai pentru a nu încărca spațiul. Așa, albe, nu deranjează. Mai departe, merită să observi organizarea interioară. Intrarea în casă se face din lateral, în stânga e livingul, în dreapta un mic loc de birou separat cu o structură fixă, parțial deschisă cât să lase la vedere, din zona mesei de scris, priveliștea de pe ferestre.

adelaparvu.com despre casa tip bungalou la mare, casa din lemn pe plaja, constructor Griffin and Crane, arh. Hugh Twibel, Foto Jim Bartsch (12)

Spațiul zonei de zi este unul deschis către bucătărie și este excelent amenajat în stil marin. Vei observa țesături în nuanțe de albastru ce completează frumos mobilierul și decorațiunile din împletituri, la fel ca și piesele din lemn rustice. Îmi place tare mult zona de relaxare gândită în fața ferestrei, cu fotolii dispuse către mare. Și da, contează enorm ferestrele astea mari pentru că grație lor spațiul este luminos și cu totul special. Sufrageria este simplă, dar husele pentru scaune o transformă într-un loc elegant, maschează blatul rotund din sticlă al mesei. Bucătăria este exact cât trebuie, cu partea de masă de tip bar la vedere, dar o mare parte din spațiile de depozitare retrase, ca într-o nișă. Normal, ansamblul de mobilă este alb, iar electrocasnicele din inox și detaliile din sticlă vin să confere o tușă modernă, bine asortată aici.

adelaparvu.com despre casa tip bungalou la mare, casa din lemn pe plaja, constructor Griffin and Crane, arh. Hugh Twibel, Foto Jim Bartsch (13)

Mi-au plăcut tare mult și dormitoarele și băile. De ce? Pentru că fiecare cameră de odihnă are deschidere către exterior, iar încăperile de baie sunt generoase, deci spațiu din plin nu doar pentru igienă și depozitare, ci și pentru relaxare. Finisajele de calitate, mobilierul cu linii clare, dar texturi către rustic, totul menținut în tema marină perfectă pentru o astfel de casă amplasată pe plajă. Simplu, elegant, de bun gust, inclusiv la exterior, unde sunt nenumărate locuri de ședere, dar și de îmbăiere sau relaxare. Mi-a plăcut inclusiv prezența jardinierelor și a ghivecelor cu flori și plante verzi, care contează mult în aspectul general al exteriorului casei. Ce să mai spun? Da, m-aș vedea trezindu-mă într-o casă ca asta pe ritmurile valurilor mării. Și dacă te roade curiozitatea să afli unde e această casă îți spun că e în Santa Barbara, construită de firma Griffin and Crane, arhitectul care a conceput-o este Hugh Twibel. Absolut de vis casa asta din lemn! Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa tip bungalou la mare, casa din lemn pe plaja, constructor Griffin and Crane, arh. Hugh Twibel, Foto Jim Bartsch (1)

adelaparvu.com despre casa tip bungalou la mare, casa din lemn pe plaja, constructor Griffin and Crane, arh. Hugh Twibel, Foto Jim Bartsch (6)

adelaparvu.com despre casa tip bungalou la mare, casa din lemn pe plaja, constructor Griffin and Crane, arh. Hugh Twibel, Foto Jim Bartsch (2)

adelaparvu.com despre casa tip bungalou la mare, casa din lemn pe plaja, constructor Griffin and Crane, arh. Hugh Twibel, Foto Jim Bartsch (4)

adelaparvu.com despre casa tip bungalou la mare, casa din lemn pe plaja, constructor Griffin and Crane, arh. Hugh Twibel, Foto Jim Bartsch (3)

adelaparvu.com despre casa tip bungalou la mare, casa din lemn pe plaja, constructor Griffin and Crane, arh. Hugh Twibel, Foto Jim Bartsch (5)

adelaparvu.com despre casa tip bungalou la mare, casa din lemn pe plaja, constructor Griffin and Crane, arh. Hugh Twibel, Foto Jim Bartsch (7)

adelaparvu.com despre casa tip bungalou la mare, casa din lemn pe plaja, constructor Griffin and Crane, arh. Hugh Twibel, Foto Jim Bartsch (10)

adelaparvu.com despre casa tip bungalou la mare, casa din lemn pe plaja, constructor Griffin and Crane, arh. Hugh Twibel, Foto Jim Bartsch (9)

adelaparvu.com despre casa tip bungalou la mare, casa din lemn pe plaja, constructor Griffin and Crane, arh. Hugh Twibel, Foto Jim Bartsch (8)

adelaparvu.com despre casa tip bungalou la mare, casa din lemn pe plaja, constructor Griffin and Crane, arh. Hugh Twibel, Foto Jim Bartsch (14)Sursa foto: Griffin and Crane

6 raspunsuri pentru E chiar pe plajă casa asta frumoasă cu interioare marine

  1. Dan spune:

    S U P E R B A !!!!!

  2. Ioana spune:

    UN VIS …..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *