adelaparvu.com despre jardiniere, gradini urbane Timberra (3)

In Amenajari Gradina, Gradina, Legume, fructe, plante aromatice

Jardiniere uriașe, soluție pentru grădini urbane

Știi că există o mulțime de curți și grădini mici în care pământul nu este proprice pentru dezvoltarea plantelor. Dar mai mult, te trezești că vrei să cumperi o casă la oraș, dar curtea e în întregime pavată și tu ți-ai dori o grădină. Ce este de făcut în asemenea cazuri? Singura soluție pare să fie înlocuirea pământului, dar câteodată acest lucru chiar nu este posibil. Solul are și el anumite caracteristici, straturi, o întreagă compoziție fascinantă care susține viața. Ce să mai faci când totul în curte e betonat sau cu dale? Ei bine, austriacul Klaus Reiter a venit cu o idee: paturi pentru grădini, jardiniere uriașe și le face din exclusiv din lemn de brad și larice sau zadă. Dar nu e doar ideea produsului, care ar putea să-ți pară că nu e deloc nouă, ci sistemul de îmbinare e ingenios, fără cuie, plus tratamentul exclusiv natural cu rășini provenite chiar de la arborii pe care-i exploatează.

adelaparvu.com despre jardiniere, gradini urbane Timberra (9)

Ce este atât de special? Claudiu Ivașcu, peisagist român cu experiență, spune că astfel de soluții sunt foarte potrivite pentru grădinile urbane. De ce? Pentru că la oraș spațiile înguste nu permit accesul utilajelor cu ajutorul cărora se poate face o amenajare peisagistică coerentă, așa cum este posibil la casele din suburbii sau orașele mai mici cu grădini generoase. În plus, aceste jardiniere uriașe îți pot oferi ocazia perfectă de a-ți cultiva singur legumele la oraș. O altă întrebuițare eficientă ar fi și pentru zonele de parcări sau spațiile din jurul clădirilor de birouri, unde spațiul verde lipsește, dar astfel de jardiniere ar putea găzdui chiar copaci. Oricum, mi-a plăcut ideea unei grădini etajate, în trepte pe care s-o poți construi chiar și într-o curte mică. Uite, ca să afli detalii tehnice intră pe site-ul austriacului timberra.com, chiar dacă sunt în germană, ai schițe care să te ghideze. Sper să te inspire și pe tine soluțiile acestea!

adelaparvu.com despre jardiniere, gradini urbane Timberra (2)

adelaparvu.com despre jardiniere, gradini urbane Timberra (1)

adelaparvu.com despre jardiniere, gradini urbane Timberra (3)

Mini jardiniera pentru apartamente de bloc in care poti avea plante aromatice

Mini jardiniera pentru apartamente de bloc in care poti avea plante aromatice

Sistem de jardiniere Timberra pentru interior

Sistem de jardiniere Timberra pentru interior

Gradina in amfiteatru cu jardiniere Timberra

Gradina in amfiteatru cu jardiniere Timberra

Etape in montajul unei jardiniere Timberra

Etape in montajul unei jardiniere Timberra

adelaparvu.com despre jardiniere, gradini urbane Timberra (7)Sursa foto: Timberra

 

 

 

12 raspunsuri pentru Jardiniere uriașe, soluție pentru grădini urbane

  1. Carmen -Moni spune:

    Foarte buna idee! E de bine ca mai tragem cu ochiul si la lucrurile bune si inspirate care se intampla in lumea civilizata ! Bravo oamenilor deschisi la noutati benefice pentru noi toti!

  2. vasile spune:

    Foarte bune ideile mai ales pentru un pasionat in ale gradinaritului.Si pana la urma imaginatia si priceperea puse una langa alta fac minuni. Important este sa fie si putina bunavointa.Si la noi sunt pasionati de gradinarit care lucreaza pe straturi inaltate(Hugelkultur – la nemti, raised bed la americani) Pentru pasionati gasiti cateva modele si modul de construire aici( http://vasi-gioni.blogspot.ro/2011/03/gradina-lasagna.html ) sau aici ( http://dingradinaluiardei.ro/model-de-gradina-gradini-romane/). Weekend placut sper ca nu v-ati suparat pentru link-uri.

  3. Adriana spune:

    Bună, știu că a trecut ceva timp de la postare, dar poate vede cineva mesajul meu. Caut astfel de jardinere pentru balconul meu deschis și cum sunt absolut nepricepută la bricolat, trebuie să le cumpăr de undeva. Doar că nu găsesc nimic în București. Orice idee este binevenită! Mulțumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *