Trei variante de living IKEA

In Idei pentru acasa

Trei decoruri pentru acelasi living. Vezi cat te costa sa schimbi decoratiunile

Experimentul acesta de a schimba toate decorațiunile din cameră mi-aduce aminte de o întâmplare amuzantă din tinerețe. Stăteam cu chirie și am vrut să fac o schimbare, dar fără să investesc prea mulți bani. Am cumpărat o mochetă foarte ieftină pentru toată casa, aceeași culoare (verde), am pus perdele, am vopsit mobila veche existentă într-o nuanță mată și am pus lucruri drăguțe prin casă de la tablouri pe pereți și până la ghivece cu flori. Când a venit proprietara să încaseze chiria, deși eu i-am deschis ușa și m-a recunoscut, și-a cerut scuze pentru că a greșit apartamentul. Da, am schimbat suprafețele și obiectele mari și atunci ele n-au mai fost recunoscute.

Trei variante de living IKEA

Când vrei să schimbi atmosfera casei, cea mai la îndemână soluție pare să fie schimbarea decorațiunilor. Iar prin decorațiuni se înțeleg obiectele cu rol de ornament, dar mai ales lucruri textile precum covoare, perdele, huse de pat, huse pentru fotolii etc. Nu este singura modalitate. O nouă culoare pe perete (vopsea lavabilă, tapet sau tablouri!) sau uși interioare, mai multe plante interioare sau schimbarea ghivecelor lor, reașezarea mobilierului pot fi la fel de bine soluții de schimbarea ambientului.

3 decoruri IKEA

Dar dacă vrei să-ți iasă ca la carte transformarea locuinței, păstrând aceeași mobilă, reține câteva trucuri. 1.Schimbă covorul (sau culoarea la nivelul pardoselii cu ajutorul unor carpete, spre exemplu) și perdelele din cameră. Astfel, atât pe verticală, cât și pe orizontală percepția ochiului se schimbă, chiar dacă nu mai schimbi nimic în rest. 2. Schimbă abajurul lămpilor. Asta va influența culoarea luminii distribuită în cameră, dar și percepția asupra obiectelor existente. 3. Alege alte culori pentru obiectele mari aflate în raza vizuală la intrarea în cameră. Aici intră husele canapelei și fotoliilor, dar și tablouri, rame cu fotografii etc.

Livingul așa cum arăta inițial, înainte a de a fi transformat.

Livingul așa cum arăta inițial, înainte a de a fi transformat.

Oricare dintre variante va produce o schimbare  a decorului, dar să vedem ce se întâmplă dacă aplici toate cele trei trucuri deodată și cât te costă. Cei de la IKEA au făcut o astfel de simulare și au ajuns la costuri în jur de 2000-2500 lei. Dacă chibzuiești puțin nu e scump (cam 500 de euro), dar pentru noi, în multe cazuri, e mai mult decât un salariu. Partea bună e că poți schimba numai perdelele, spre exemplu, și tot obții un decor diferit. Vezi aici, în propunerile de redecorare care sunt piesele cheie și cât costă: de la huse de canapea și fotolii până la covor, perdele și obiecte decorative. Și nu uita să te ferești de seturi. Dacă ai husele colorate diferit pentru canapea și fotolii aduci un plus de varietate în casă, nu-ți va arată ca un ambient de catalog sau magazin. Sper să te inspire ideile de față!

Living  transformat cu decoratiuni potrivite atmosferei din sezon rece

Living transformat cu decoratiuni potrivite atmosferei din sezon rece

Decoratiuni IKEA pentru casa potrivite atmosferei din sezonul rece

Decoratiuni IKEA pentru casa potrivite atmosferei din sezonul rece

Living transformat cu decoratiuni potrivite pentru sezonul cald

Living transformat cu decoratiuni potrivite pentru sezonul cald

Decoratiuni pentru atmosfera vesela de primavara- vara in casa

Decoratiuni pentru atmosfera vesela de primavara- vara in casa

3 raspunsuri pentru Trei decoruri pentru acelasi living. Vezi cat te costa sa schimbi decoratiunile

  1. gabrielabors spune:

    Noi am facut o super afacere atunci cand ne-am mutat in chirie. Am incheiat contractul pe o perioada lunga te timp, astfel incat, orice chestie investita sa merite, si sa ne bucuram in tihna. Cel mai important pentru noi era stadiul initial, centrala termica, tamplaria buna, spatios si nu neaparat foarte mobilat. Am gasit o varianta de care ne tot bucuram, am achizitionat o mobila de living, o masa( extensibila) pentru bucatarie ( pe care o putem aduce in living atunci cand avem musafiri) si cateva elemente de decor. Mi-a parut tare rau ca nu am facut poze inainte/ dupa.:) Si da, un covor, un tablou, ceva perdele si draperii au schimbat casa grozav de tare. Totalul a fost undeva la 1200 euro, dar am luat si un super televizior, sa fim siguri ca vede si vecinul de peste strada, cam ce mai este nou pe la TV:P Daca nu sunteti din Bucuresti, si nici nu aveti drumuri pe la Ikea, eu mi-am cumparat tot ce mi-a trebuit de pe vivre.ro. Sper sa va fie de folos!:)

  2. […] – perdele, covoare, perne decorative, lenjerii de pat rămâne la final și e bine ca aceste decorațiuni să fie asortate pentru ca încăperile tale să arate […]

  3. […] și șervete în carouri. A combinat materialul cu buline și șervetele cu carouri. De ce? Pentru varietate. Pare mai vivace spațiul, altfel, dacă totul ar fi fost foarte asortat ai fi avut impresia de […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *