adelaparvu.com acelasi dormitor trei variante de decor, Foto ElMueble (9)

In Idei pentru acasa

Același dormitor în trei variante de decor

E luni și îți spun sincer că aș mai fi lenevit în pat. Dar ca să mă mobilizez m-am gândit la cuvântul pat și la cum s-ar putea redecora dormitorul doar cu ajutorul lenjeriei și a unor mici obiecte din jurul lui. De câte ori am ocazia de atâtea ori îmi place s-o spun: cu decorațiunile textile poți schimba atmosfera unei camere. Da, de aceea insist ca finisajele, mai ales atunci când ești în dilemă, să le alegi cât mai neutre, deci în culori și texturi care nu bat la ochi. Uite aici, pe fundalul zugrăvelii într-o nuanță de cafea cu lapte și pardoseală simplă, merg de minune alte culori, iar aceastea sunt prezente doar la nivelul decorațiunilor. Un truct excelent pentru toate camerele să schimbi ambientul doar cu obiecte și decorațiuni textile, dar pentru dormitor e mult mai de impact. De ce? Pentru că suprafața patului este mare, iar tot ce-l acoperă și tot ce există în jurul său va creiona stilul camerei. Stilista Vijande Dafne de la ElMubele a decorat același dormitor în trei stiluri diferite schimbând doar decorațiunile. Hai să afli cum poți combina obiecte pentru a avea și tu un dormitor placul tău.

adelaparvu.com acelasi dormitor trei variante de decor, Foto ElMueble (2)

adelaparvu.com acelasi dormitor trei variante de decor, Foto ElMueble (1)

Stil romantic francez. Da, merge de minune acest stil și la bloc mai ales dacă vrei să îndulcești locuința. Pentru lenjeria de pat alege nuanțe pudrate și perlate, ca de machiaj – roz, gri, alb. Ca și texturi alege mătase sau pilote matlasate, fețe de pernă cu dantelă sau broderie. Ca și decorațiuni vezi să ai mici detalii sculptate – cum ar fi o ramă de tablou sau oglindă și de asemenea câteva obiecte care aduc un plus de strălucire – rame aurite, argintate, sticle de parfum, iar pentru prospețime neapărat flori. Și da, florile pot fi și sugerate prin mici picturi pe mobilă sau prin decorul ferestrelor cu stickere dacă vrei.

adelaparvu.com acelasi dormitor trei variante de decor, Foto ElMueble (8)

adelaparvu.com acelasi dormitor trei variante de decor, Foto ElMueble (7)

Stil marin. Te gândești instant la culorile nisipului și ale mării, dar pe lângă culori ai grijă la texturi. Lenjeria de pat și cuverturile cu aspect de fibre naturale va spori senzația de vacanță, de decor marinăresc. De asemenea, prezența lemnului ca de barcă, adică cu patina imprimată de intemperii pe el poate fi prezent prin decorațiuni – suportul lămpilor de pe noptiere, ramele tablourilor, ale fotografiilor. Neapărat scoci, pietre care amintesc de mare și mici vase albastre din sticlă care să continue ca și culoare modelul de pe lenjeria de pat, dar care să aducă și un plus de luciu, similar cu cel al apei.

adelaparvu.com acelasi dormitor trei variante de decor, Foto ElMueble (6)

adelaparvu.com acelasi dormitor trei variante de decor, Foto ElMueble (5)

Stil toscan. Când te gândești la Toscana te gândești la peisaje, deci implicit la natură. Cum aduci natura asta în dormitor? Poți porni de la un tablou sugestiv, iar culorile din acesta să se regăsească mai departe în decorațiuni – roșu, sienna (un soi de portocaliu pământiu), verde, galben. Mai departe te gândești la rustic, deci ce texturi merg? Evident lemn natur și evident lucruri care amintesc de viața la țară – damigene, sticle de ulei și astea pe post de vaze pentru flori. Ca și imprimeuri poți combina flori cu dungi, care sunt prezente în majoritatea stilurilor rustice, dar dacă ai grijă la culori vei aduce parfumul toscan în dormitorul tău. Sper să te inspire aceste propuneri!

adelaparvu.com acelasi dormitor trei variante de decor, Foto ElMueble (4)

adelaparvu.com acelasi dormitor trei variante de decor, Foto ElMueble (3)

7 raspunsuri pentru Același dormitor în trei variante de decor

  1. Alexandra spune:

    Foarte inspirationale toate cele trei! Super frumos sunt amenajate… In toate lenjeriile as vrea sa ma rasfat 🙂 o zi frumoasa!

  2. Simona spune:

    FOARTE FRUMOS..ADULMEC TOATE ARTICOLELE TALE ADELA…O VIATA AVEM COLORATA SA FIE!!!!

  3. […] dulapul clasic, comode și noptierele din lemn masiv? Desigur, la aceste întrebări există nenumărate variante de răspuns, dar am ales să-ți prezint o soluție practică și elegantă materializată într-un dormitor cu […]

  4. […] la cum vrei să te simți în camera respectivă. Am ales să-ți prezint comparativ două amenajări diferite pentru aceeași cameră ca să-ți dai seama ce mult contează să-ți alegi o temă de decorare. […]

  5. […] frumos și folositor, poți lua în considerare așternuturile de pat. De ce? Pentru că ele au impact imediat asupra decorului camerei, asupra stării de bine și pot marca moment de viață fericite (ceva de genul: când am […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *