adelaparvu.com despre casa in culorile marii, casa la mare, casa Spania, decor marinarest, costal style, design JeanetteTrensig, Foto ElMueble (3)

In Case, Design Interior

Culorile nisipului și mării la interiorul casei, un decor de vară relaxant

Dacă iubești marea și îți dorești să o evoci la interiorul casei tale prin decor cu siguranță această locuință o să-ți dea multe idei. Este o casă de vacanță gândită a se armoniza cu plaja aflată în apropiere, sursa de inspirație și pentru designer, care a preluat de acolo în spcial culorile. Dar știi cum e când îți faci o casă – trebuie să ai grijă în primul rând la suprafețele mari – pardoseală, pereți, tâmplărie. Mi-a plăcut aici faptul că pardoseala spațiului de la parter este din microciment lustruit, o soluție simplă, elegantă și practică. Tot nisipul adus în casă se curăță ușor, iar pardoseala aceasta este suficient de neutră pentru a putea schimba oricând decorul. Se potrivește atât în amenajări moderne, cât și într-unele cu tentă rustică sau uite cum e aici un stil marin.

adelaparvu.com despre casa in culorile marii, casa la mare, casa Spania, decor marinarest, costal style, design JeanetteTrensig, Foto ElMueble (7)

Pentru pereții au fost alese zugrăveli cu vopsea lavabilă, dar în culori ce amintesc de nisip, tonuri blânde, relaxante, alternate cu porțiuni de alb, în special la nivelul plafoanelor care nu sunt foarte înalte. Suprafețe vitrate generoase, respetiv ferestre largi care se pot deschide inundă interiorul cu lumină naturală și pentru a amplifica aceste fect designerul a ales perdele simple, albe care filtrează lumina. Nu, nu sunt voaluri, ci un bumbac ușor, vaporos ce-ți dă impresia de confort. Pardoselile sunt îmbrăcare cu covoare împletite ce aduc un plus de textură, iar piese din lemn masiv amintesc de rădăcini de copac aduse de valuri și lăsate ca ofrande pe plaje. Totul condimentat cu obiecte decorative din diverse împletituri, în ton cu covoarele.

adelaparvu.com despre casa in culorile marii, casa la mare, casa Spania, decor marinarest, costal style, design JeanetteTrensig, Foto ElMueble (11)

Și pentru a accentua ideea de stil marin,designerul a adus câteva pete de culoare, în special albastru. Dar vezi că nu e pe suprafețe mari, ci prezent în decorațiuni mici, care pe fundalul huselor albe ale canapelelor, fotoliilor și paturilor imediat ies în evidență. Câteva vaze și ghivece cu plante verzi aduc prospețime la interior, iar corpurile de iluminat evocă ideea de terasă, lăsând pe timpul serii să pătrundă o lumină caldă în încăperi. Este simplu amenajat, dar de mare efect. Bucătăria și terasa beneficiază de câteva mici accesorii în roșu, care parcă cresc pofta de viață. Mi-a plăcut tare mult baia, una generoasă și creată că un sanctuar al relaxării. O cadă cu trepte, construită și finisată frumos în care să-ți oferi clipe de răgaz. Te-ai prins nu care sunt trucurile aici? Materiale și texturi naturale, nuanțe calme înviorate de decorațiuni mici colorate. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa in culorile marii, casa la mare, casa Spania, decor marinarest, costal style, design JeanetteTrensig, Foto ElMueble (2)

adelaparvu.com despre casa in culorile marii, casa la mare, casa Spania, decor marinarest, costal style, design JeanetteTrensig, Foto ElMueble (5)

adelaparvu.com despre casa in culorile marii, casa la mare, casa Spania, decor marinarest, costal style, design JeanetteTrensig, Foto ElMueble (8)

adelaparvu.com despre casa in culorile marii, casa la mare, casa Spania, decor marinarest, costal style, design JeanetteTrensig, Foto ElMueble (9)

adelaparvu.com despre casa in culorile marii, casa la mare, casa Spania, decor marinarest, costal style, design JeanetteTrensig, Foto ElMueble (12)

adelaparvu.com despre casa in culorile marii, casa la mare, casa Spania, decor marinarest, costal style, design JeanetteTrensig, Foto ElMueble (13)

adelaparvu.com despre casa in culorile marii, casa la mare, casa Spania, decor marinarest, costal style, design JeanetteTrensig, Foto ElMueble (14)

adelaparvu.com despre casa in culorile marii, casa la mare, casa Spania, decor marinarest, costal style, design JeanetteTrensig, Foto ElMueble (10)

adelaparvu.com despre casa in culorile marii, casa la mare, casa Spania, decor marinarest, costal style, design JeanetteTrensig, Foto ElMueble (1)

adelaparvu.com despre casa in culorile marii, casa la mare, casa Spania, decor marinarest, costal style, design JeanetteTrensig, Foto ElMueble (4)Sursa foto: El Mueble, designer Jeanette Tresing

 

12 raspunsuri pentru Culorile nisipului și mării la interiorul casei, un decor de vară relaxant

 1. Adela G. spune:

  Miroase a vacanta in aceasta casa ! Fain !

 2. Mala spune:

  Mi-ar plăcea să locuiesc permanent într-o asemenea casă!

 3. calina spune:

  O casa deosebita cu multa lumina si culoare ! Deosebita !

 4. […] marin. Te gândești instant la culorile nisipului și ale mării, dar pe lângă culori ai grijă la texturi. Lenjeria de pat și cuverturile cu aspect de fibre […]

 5. […] cu diferențe de nivel, adevărate camere de relaxare. Toate frumos ambientate de decoratoarea Jeanette Tresing, care a regândit decorul pentru a fi în ton cu preferințele familiei spaniole care locuiește […]

 6. […] în care corpurile de iluminat să se evidențieze frumos, dar adevărul este că i-a ajutat și ferestrele largi. Nu poți aplica o asemenea culoare într-o cameră întunecată, în schimb atunci când ea este […]

 7. […] albastru, plus câteva decorațiuni textile asortate, de la perne la covoarele țesute. În rest, s-a mizat pe texturi naturale, de la bârnele prezente pe plafon și până la mobilierul din împletituri. Da, fiind o casă de […]

 8. […] vis această casă în care ți-ai dori să locuiești mereu. Și chiar dacă ți-ar părea banală combinația de alb, albastru și verde, plus câteva tușe rustice prezente prin fibra lemnului, să ajungi la o eleganță ca […]

 9. […] la problemele enumerate mai sus. Este o locuință amenajată în Spania și decorată de Jeanette Trensig, care a folosit inteligent noile spații create în urma separărilor din zona de zi. Dar hai […]

 10. […] de a deveni părinți, cei doi tineri au călătorit foarte mult. Îndrăgostiți de mare și de soare au visat la o locuință luminoasă, caldă, dar care să le aducă aminte de vacanțele petrecute […]

 11. […] îți dorești să imprimi senzația de vacanță la mare în livingul tău, sigur amenajarea de față de va inspira, chiar dacă este una mai îndrăzneață. Și spun că este mai îndrăzneață […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *