adelaparvu.com despre apartament de trei camere, locuinta Spania, designer Jeanette Trensig, Foto ElMueble (2)

In apartamente, Design Interior

Ohhh…da, cine nu și-ar dori un apartament așa luminos?

Mi-a plăcut tare mult acest apartament de trei camere pentru că este pur și simplu invadat de lumină. Dar pe lângă asta, mi-a atras atenția și modul cum este mobilat și finisat. Sunt câteva idei aici ale designeriței Jeanette Trensig care o să-ți prindă bine și ție, chiar dacă nu ai o locuință atât de luminoasă. Hai să încep cu finisajele pentru că acestea se schimbă mai greu, dar ele creionează din start atmosfera. Aici pardoselile sunt din lemn de stejar și au fost alese podele montate pe lungimea camerei. De aici și apectul curatul, ordonat. Pereți sunt finisați cu vopsea lavabilă și s-au ales combinații frumoase de culori, respectiv un maro cafea cu lapte pentru zona de azi și un turcoaz odihnitor pentru camera copiilor. Dar să știi că totul arată elegant grație plintei albe, care marchează frumos spațiile. De asemenea, plafoanele sunt false și ele maschează traseele pentru corpurile de iluminat – o parte spoturi, altele lustre.

adelaparvu.com despre apartament de trei camere, locuinta Spania, designer Jeanette Trensig, Foto ElMueble (1)

În camera de zi au fost alese canapele generoase pentru cei patru membri ai familiei și au fost poziționate mai spre centrul încăperii orientate către locul de tv. Acesta la rândul său este simplu mobilat cu o etajeră albă care amplifică luminozitatea din cameră. Pentru a lega cele două canapele în colțul unde se întâlnesc a fost pus un cub cu o lampă ce ajută pe timp de seară dacă cineva vrea să citească pe canapea. Pentru o astfel de poziționare a lămpii e excelent să existe o priză la îndemână, altfel soluția este doar decorativă. Se poate trage firul pe sub canapea până în zona de tv. Ca să fie o delimitare față de sufragerie, dar fără ca spațiul să devină sufocant s-a creat o zonă de șemineu cu bietanol. Modul cum e decupat peretele lasă senzația de spațiu, iar șemineul apare ca un element surpriză binevenit și dinspre sufragerie și dinspre living. Pentru a nu mai încărca spațiul cu mobilă s-au creat nișe pe post de bibliotecă. Către fereastră un spațiu mic este excelent ale spentru loc de birou.

adelaparvu.com despre apartament de trei camere, locuinta Spania, designer Jeanette Trensig, Foto ElMueble (3)

În sufragerie mobila este strict necesară, dar designul scaunelor Eames aduc un plus de șarm, iar tabloul generos conferă nu doar culoare, ci și personalitate și textură acestui colț. Desigur, contează aceste nuanțe pastelate pentru că ele imprimă senzația de adâncime. Sufrageria este separată de bucătărie prin intermediul unei uși culisante duble. Asta tot pentru a economisi spațiul, dar în plus faptul că ușile au geamuri permite luminii să pătrundă către spațiul de gătit. Și pentru că bucătăria e mai mult lungă și îngustă o masă insulă este montată pe mijloc în prelungirea căreia există un loc de luat masa. Și spațiul acesta central este marcat de plăci de ciment colorat încadrat de pardoseala din lemn, aceeași ca în zona de zi.

adelaparvu.com despre apartament de trei camere, locuinta Spania, designer Jeanette Trensig, Foto ElMueble (8)

Mi-a plăcut mult soluția de mobilare din camera copiilor și anume faptul că nu sunt paturi supraetajate, ci două paturi puse sub forma unei canapele. Această modalitate de poziționare este binevenită într-o cameră de adolescenți, mai ales că ei își pot primi prietenii sau colegii în cameră, având suficient spațiu de ședere. Și birourile mi-au plăcut – simple, dar eficiente, iar intimitatea pentru fiecare copil este asigurată grație faptului că are o altă orientare. Dormitorul matrimonial este strict mobilat, dar țesăturile folosite, finisajele îl fac unul plăcut, confortabil. Legătura cu balconul dă senzația că este mult mai amplu, grație ferestrelor generoase. Ceea ce nu se vede în imagini este dulapul de haine și accesul către baie. De asemenea, pentru copii locul de haine se află în holul de la intrare unde există un dressing înzidit. Dar merită să vezi în ansamblu locuința cât de primitoare, modernă, dar plăcută este. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre apartament de trei camere, locuinta Spania, designer Jeanette Trensig, Foto ElMueble (4)

adelaparvu.com despre apartament de trei camere, locuinta Spania, designer Jeanette Trensig, Foto ElMueble (2)

adelaparvu.com despre apartament de trei camere, locuinta Spania, designer Jeanette Trensig, Foto ElMueble (5)

adelaparvu.com despre apartament de trei camere, locuinta Spania, designer Jeanette Trensig, Foto ElMueble (6)

adelaparvu.com despre apartament de trei camere, locuinta Spania, designer Jeanette Trensig, Foto ElMueble (7)

adelaparvu.com despre apartament de trei camere, locuinta Spania, designer Jeanette Trensig, Foto ElMueble (9)

adelaparvu.com despre apartament de trei camere, locuinta Spania, designer Jeanette Trensig, Foto ElMueble (10)

adelaparvu.com despre apartament de trei camere, locuinta Spania, designer Jeanette Trensig, Foto ElMueble (11)

adelaparvu.com despre apartament de trei camere, locuinta Spania, designer Jeanette Trensig, Foto ElMueble (12)Sursa foto: ElMueble

3 raspunsuri pentru Ohhh…da, cine nu și-ar dori un apartament așa luminos?

  1. Doina spune:

    Si luminos dar si foarte spatios. Superb.

  2. Draga mea – esti mai designer decat designerii! – si ai un ochi care vede nu numai estetic ci si practic, ceea ce se intampla rar pe la site-uri care ne livreaza inspiratie de design! faptul ca ai metionat plinta alba – merita un tsunami de aplauze! 🙂 Cea mai populara culoare in amenajarile romanesti – e bej. Dar oamenii nu-si dau seama ca folosind plinta care ‘se potriveste’ cu parchetul camufleaza liniile perimetrului de pardoseala si creaza senzatia de ‘interior obosit’. La fel de importanta e si latimea plintei, iarasi – cea care vine cu parchetul e ingusta, iar plinta lata face spatiul sa arate mult mai elegant. Sper ca aceasta postare a ta sa fie super-vizualizata si citita cu atentie 🙂

  3. […] Ohhh…da, cine nu și-ar dori un apartament așa luminos? […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *