Foto Savannah Surfaces

In Idei pentru acasa

Camere de copii cu mobilă supraetajată

Una dintre cele mai mari provocări pentru un designer este amenajarea camerelor pentru copii. De ce? Pentru că înr-o singură încăpere trebuie să fie prezente o mulțime de funcțiuni: loc de dormit, loc de depozitat lucruri, loc pentru studiu și loc pentru joacă sau socializare. Dacă stai să te gândești bine e ca și cum ai încerca să înghesuiești într-un singur spațiu o adevărată locuință în miniatură pentru copii sau mai bine spus pentru oameni în devenire:). Și ce te faci când aceeași cameră e împărțită de mai mulți frați? E clar că și verticala trebuie exploatată, iar supraetajările mobilierului necesare. Dar nu te gândi doar la paturi supraetajate, ci și la dulapuri cu paturi deasupra sau la scări cu bibliotecă înglobată ori spațiu de birou sub pat.

Foto Slifer Designs

Foto Slifer Designs

Îmi place ideea de a folosi la maximum o încăpere, iar cel mai bine poți vedea asta în proiectele dedicate camerelor de tineret. Este clar că decorul și amenajarea interioară se schimbă odată cu vârsta. N-ai cum să te aștepți ca mobila din perioada grădiniței să fie la fel de funcțională și când copii ajung la facultate. Dar cu ajutorul supraetajărilor poți obține ceva mulțumitor pentru o bună bucată de vreme. Fie că sunt paturile supraetajate, fie că locul de joacă sau de relaxare se află sub pat ori că locurile de dormit oferă intimitate și refugiu copiilor și sub aproape închise, cu perdele sau sub formă de căsuțe – toate soluțiile de mai jos sunt ingenioase. Poate ai să găsești unele pe care să le adaptezi locuinței tale, dar nu uita niciodată să-i implici pe cei mici (mai mici decât noi) în organizarea propriei camere. Sper să te inspire ideile astea!

 Foto Martens JSC

Foto Martens JSC

Foto arh. Robert M. Cain

Foto arh. Robert M. Cain

Foto Amy Maguire

Foto Amy Maguire

SemelSnow Interior Design

SemelSnow Interior Design

Foto Jennifer Hoey Interior Design

Foto Jennifer Hoey Interior Design

Foto Bipède

Foto Bipède

Foto Decorating Den Interiors

Foto Decorating Den Interiors

Foto Tamara H Design

Foto Tamara H Design

Foto CHIC Redesign

Foto CHIC Redesign

Foto Savannah Surfaces

Foto Savannah Surfaces

12 raspunsuri pentru Camere de copii cu mobilă supraetajată

 1. mami de strumf spune:

  De vis. Adela sa stii ca te urmaresc de mult. Acum 5 minute i-am trimis mesaj Simonei Ungurean dupa ce am citit postarea ta cu serviciile online.
  Multumesc pentru tot ce scrii aici.

 2. Anca Rusu spune:

  Din nou un articol frumos si folositor, cel putin pentru mine, pe unele dintre ele le stiam, altele au venit cu idei proaspete. Multumesc, Adela!

 3. Alisie Ramona spune:

  Deosebit de frumoase si pline de inventivitate!

 4. susana spune:

  draga mea ADELA ,de abia te-am descoperit si vreau sa te felicit ptr talentul tau ,esti o minunatie de om, esti un artist ,esti o sensibilitate esti mare si bogata in ceea ce porti in interiorul tau,.De persoane ca tine are nevoie societatea ,ptr inspiratie si frumos . Iti.multumesc ptr daruirea ta ptr noi cei care nu avem talentul tau, Iti doresc numai bine ,sanatate si sa fi iubita asemeni talentului pe care il ai…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *