adelaparvu.com despre garaj transformat in living si bucatarie, design interior Viva Vida (9)

In Idei pentru acasa

În loc de garaj mai bine living și bucătărie

Foarte simpatic acest proiect de extindere a unei case mici. Chiar le-a prins bine această lucrare de amenajare și a iești exemplar. E o ideea bună inclusiv pentru o amenajare la bloc unde sunt spații modeste sau dacă ești în căutarea unei soluții de separare ingenioasă între bucătărie și living. Aici locuiește un cuplu tânăr. Ea este jurnalist, iar el este bucătar. S-au gândit că spațiul de garaj ar merge la fix transformat într-o zonă de zi unde ea să stea liniștită cu ochii pe televizor, laptopul în brațe și cu ziarele alături, iar el să-și vadă liniștit de experimentele culinare la bucătărie. Și pentru ca să-și vadă visul materializat au apelat la un birou de design interior.

adelaparvu.com despre garaj transformat in living si bucatarie, design interior Viva Vida (1)

Casa este mică și îngustă, așa că nu prea puteau să-și dea seama cum ar aranja ei aici o adevărată zonă de zi. Dar cei de la biroul Viva Vida din Utrecht au venit cu un proiect ingenios. Livingul modest într-o parte (extins practic în holul de la intrare), iar în prelungirea lui bucătăria și sufrageria (adică în fostul garaj). Deci două spații care să comunice între ele, dar să fie și separate. Cum? Cu ajutorul unei uși culisante cu multe geamuri, astfel încât și închisă fiind ușa, lumina să poată pătrunde din plin peste tot. Și e interesant că pentru ușa culisantă, care este una din două părți, s-au făcut bibliotecile fixe, care o maschează. În plus, aceste rafturi pentru cărți oferă spațiu de depozitare de o parte și de cealaltă a zidului, așa că din start a rezultat suficient loc pentru volumele și albumele proprietarilor.

adelaparvu.com despre garaj transformat in living si bucatarie, design interior Viva Vida (2)

Mobilierul este realizat în cea mai mare parte după proiectul designerilor de la Viva Vida și arată foarte frumos. O abordare modernă, dar practică, folosirea de materiale plăcute, cum ar fi suprafețele din lemn, suporți și îmbinări rezistente din metal, care să ofere durabilitate și stabilitate. O gamă cromatică discretă pe tonuri de gri, dar care dau foarte bine cu obiectele din lemn și care oferă fundalul perfect pentru orice pată de culoare. Și ca să economisească spațiu pentru locul de luat masa au optat pentru o banchetă cu spătar, iar la bucătărie o masă insulă, cu rol de bufet către sufragerie, distrage atenția de la stâlpul prezent aici. Ușa de garaj a fost înlocuită cu tâmplărie termoizolantă și asigură lumină naturală din plin la bucătărie. Pe ansamblu totul a ieșit curat, elegant, plăcut. Chiar faină soluția asta! Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre garaj transformat in living si bucatarie, design interior Viva Vida (9)

adelaparvu.com despre garaj transformat in living si bucatarie, design interior Viva Vida (6)

adelaparvu.com despre garaj transformat in living si bucatarie, design interior Viva Vida (3)

adelaparvu.com despre garaj transformat in living si bucatarie, design interior Viva Vida (7)

adelaparvu.com despre garaj transformat in living si bucatarie, design interior Viva Vida (10)

adelaparvu.com despre garaj transformat in living si bucatarie, design interior Viva Vida (4)

adelaparvu.com despre garaj transformat in living si bucatarie, design interior Viva Vida (8)

adelaparvu.com despre garaj transformat in living si bucatarie, design interior Viva Vida (5)Sursa foto: Viva Vida

9 raspunsuri pentru În loc de garaj mai bine living și bucătărie

 1. Dac spune:

  si masina unde o tin? in grajd?…..

 2. Florea Mihail- Teknovolti spune:

  si la poarta e ok….important este confortul !!

 3. vasile spune:

  Frumos si elegant. Multumesc,o zi linistita fara coduri colorate si vijelii.

 4. Anca Rusu spune:

  Super! Sunt pro refolosire, reconditionare, reciclare! 🙂 si imi doresc sa am bucuria in curand de a si pune in practica acest lucru.

 5. Elena spune:

  Arată foaarte frumos! Am avut o surpriza placuta asta-vara, la mare, in Mangalia, in cautare de cazare: in loc de camera la pensiune, am gasit niste foste garaje reamenajate foarte simpatic, cu vedere la mare:) Si cele mai mici spatii pot arata genial.

 6. Gratiela spune:

  O idee pentru casa parinteasca.
  Ce acte sunt necesare pentru schimbarea destinatiei de uz, din 1/2 garaj in bucatarie/baie?

  • Adela Parvu spune:

   Depinde de primăria de care aparții. În general ai nevoie de autorizație de construire de la primărie cu precizarea schimbării destinației funcțiunii. Ai nevoie de un proiect realizat de către un arhitect cu drept de semnătură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *