adelaparvu.com about UnWaste bookcase, design Bild Architecture, Photo TM Photo, biblioteca cu rafturi care se rotesc (3)

In Idei pentru acasa

Bibliotecă ingenioasă cu rafturi care se rotesc

Știi cum sunt unii dintre noi, mai nehotărâți, așa? Ar vrea ba una, ba alta. Când e vorba despre amenajări interioare am auzit eu de nenumărate ori genul acesta de dileme: aș vrea să dărâm peretele, dar ce fac atunci când îmi vine cineva în vizită? Ei bine, arhitectul australian Ben Milbourne de la biroul Bild Architecture a venit cu o soluție exact pentru genul acesta de cereri și așteptări: biblioteca cu rafturi rotative. Practic e o bibliotecă ce separă camera de zi față de dormitor într-o locuință de 60 de metri pătrați. Ca să nu aibă senzația de claustrofobie în dormitor, proprietara poate deschide rafturile astfel încât aerul și lumina să pătrundă din plin în încăperea destinată odihnei. Când îi vin oaspeții, închide totul și dormitorul e ferit de priviri indiscrete. La nevoie, bagă într-unul din rafturi iubitul, rotește mobila și el dispare în dormitor de nu-l mai vede nimeni. Glumesc!

adelaparvu.com about UnWaste bookcase, design Bild Architecture, Photo TM Photo, biblioteca cu rafturi care se rotesc (1)

adelaparvu.com about UnWaste bookcase, design Bild Architecture, Photo TM Photo, biblioteca cu rafturi care se rotesc (5)

adelaparvu.com about UnWaste bookcase, design Bild Architecture, Photo TM Photo, biblioteca cu rafturi care se rotesc (1)Locuința a fost amenajată într-un fost depozit din Melbourne și a fost inițial o garsonieră. Asta la standardele lor, că noi avem locuințe cu două, dacă nu chiar trei camere în tot atâția metri pătrați. Pentru crearea bibliotecii arhitectul a colaborat îndeaproape cu proprietara Leyla Acaroglu, care are o firmă de consultanță Eco Innovators. E clar că au folosit materiale reciclate, da? Asta numai dacă iei în considerare numele firmei prorpietarei. Au realizat rafturile din placajul ce delimita un șantier de construcții. Au lipit foile de placaj, dar au fost suficient de „nebuni” ca să lase pe ele urmele de graffiti performate de adolescenți rebeli și benzile adezive cu înscrisurile de atenționare. Și-au denumit biblioteca UnWaste bookcase (biblioteca de nearuncat, am putea-o traduce). Corpurile bibliotecii, șase la număr, sunt fixate pe bare rotitoare. Cei doi au fost asistați de către designerul David Waterworth pentru montaj, mai ales că pentru sistemul de rotire s-au chinuit vreo șase luni până să ajungă la stadiul final. Mie mi-a plăcut ideea. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com about UnWaste bookcase, design Bild Architecture, Photo TM Photo, biblioteca cu rafturi care se rotesc (3)

adelaparvu.com about UnWaste bookcase, design Bild Architecture, Photo TM Photo, biblioteca cu rafturi care se rotesc (4)

adelaparvu.com about UnWaste bookcase, design Bild Architecture, Photo TM Photo, biblioteca cu rafturi care se rotesc (2)
Sursa foto: TM Photo/ Houzz

10 raspunsuri pentru Bibliotecă ingenioasă cu rafturi care se rotesc

 1. Mariana Dragason spune:

  Asta da imaginatie….. felicitari arhitectului!

 2. Mariana Dragason spune:

  Numai o minte de artist poate sa „cloceasca” asa ceva. Inca o data felicitari!

 3. Super si foarte ingenios!!!!!!!!!!!!!!!

 4. vasile spune:

  Ingenios si utila biblioteca in plus nu te poti plictisi niciodata in combinatiile pe care le poti face. Felicitari. O seara frumoasa.

 5. ELENA spune:

  Felicitari !

 6. Alina spune:

  Doamne, ma uimiti de fiecare data cu ideile dumneavoastra! Raman uimita cate lucruri utile gasesc aici! Felicitari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *