adelaparvu.com despre apartament de doua camere, loc de luat masa in bucatarie, Foto Jonas Berg (9)

In apartamente, Design Interior

Apartament de două camere ingenios amenajat, cu bucătărie parțial deschisă

Mi-a plăcut acest apartament de două camere pentru că este amenajat cu un buget rezonabil, dar mai ales pentru că a fost aplicată o soluție ingenioasă în zona de zi. Mă refer la bucătăria care este parțial deschisă. Noi românii avem problema asta cu gătitul, tot timpul ne e frică de bucătării complet deschise din cauza aburului de la mâncare ce s-ar simți în toată casa. Dar adevărul este că aromele și aburii oricum se răspândesc, fie că bucătăriile sunt închise, fie că nu, dar avem noi impresia că dacă spațiul de gătit e separat, ușa oprește cumva totul :). În fine, ideea este că nu poți avea într-un apartament de bloc și senzația de spațiu și bucătărie complet separată. Dar poți ajunge la o soluție de mijloc. Eu am găsit-o aici, hai s-o vezi mai jos. Și ca să înțelegi mai bine cum vine totul, ți-am pus și planul locuinței.

adelaparvu.com despre apartament de doua camere cu bucatarie partial deschisa

adelaparvu.com despre apartament de doua camere, living bloc cu tapet, Foto Jonas Berg (5)

Cum faci să obții senzația de spațiu într-un apartament de bloc? În primul rând trebuie să ai grijă ca suprafețele mari să fie cât mai unitare și mai libere, dacă vrei (dacă ai multe fragmentări, contraste între suprafețe mari, spațiu va apărea încărcat, la fel și dacă ai covoare mari sau multe). În al doilea rând, cu cât ai mai puține uși, cu atât te vei bucura mai mult de senzația de spațiu aerisit. În al treilea rând, cu cât ferestrele sunt mai libere, cu atât locuința va părea mai luminoasă și mai mare (jaluzelele orizontale metalice sau din lemn te pot ajuta să intimate fără să încarci spațiul, de asemenea și storurile romane sau panelurile). Aici, în locuința de față ai să vezi aplicate toate aceste principii, plus că vei descoperi soluții inedite pentru bucătărie și pentru dormitor.

adelaparvu.com despre apartament de doua camere, living cu tapet Foto Jonas Berg (1)

Bucătăria este despărțită de living printr-un perete, așa cum e în majoritatea cazurilor la bloc. Ce-au făcut însă aici? Două lucruri importante: au renunțat la uși și au așezat locul de luat masa astfel încât să se vadă din living. În plus, au organizat bucătăria pe doi pereți, fața-n față ca să existe loc de depozitare. Foarte important faptul că au pus frigiderul către sufragerie, deci ușor de deschis și când se vine din living. Este la îndemână și e și suficient loc în zonă pentru a deschide lejer ușa frigiderului. Nu incomodează pe nimeni. Apoi au mers pe o variantă simplă de culori: alb, negru, gri și maro. Ca să nu pară totul monoton au ales un tapet cu dungi subțiri pe care l-au pus pe peretele din living, și parțial în bucătărie, adică în zona de luat masa. În acest fel, tapetul se vede frumos și din living, dar și din zona de sufrageriei. În plus, modelul acesta face ca livingul să pară mai înalt, pentru că l-au montat cu dungile pe verticală, iar locul de luat masa să apară mai lat pentru că au montat dungile tapetului pe orizontală.

adelaparvu.com despre apartament de doua camere, Foto Jonas Berg (11)

adelaparvu.com despre apartament de doua camere, bucatarie alb cu negru, Foto Jonas Berg (4)

Dormitorul e foarte simplu, dar tapetul înflorat schimbă toată ambianța, o face mai veselă. În rest au mizat pe mult alb, care se potrivește excelent aici în combinație cu tapetul. Îi dă camerei un aspect curat, ordonat. În apartament, în holul de la intrare, au găsit o boxă pe unde era și gura de aerisire și treceau și țevile comune. Pentru că boxa era lungă și îngustă, au împărțit-o. Au făcut o boxă mai mică pentru locul hainelor, în loc de cuierul din hol, iar restul se prelungește către dormitor. Au decupat perete din dormitor și au făcut loc pentru haine. Chiar dacă sunt două uși, spațiile au devenit mai funcționale așa, pentru că sunt înguste și n-ar fi avut loc să se strecoare într-unul singur, dar înghesuit. Și între ușa dormitorului și boxele acestea au avut loc și de un dulap simplu. În rest, uită-te și tu că parchetul și pereții sunt la fel de simpli, dar asta îți dă senzația de locuință aerisită, deși nu măsoară în total decât 54 metri pătrați cu tot cu balcon. Culorile sunt aceleași peste tot (cu excepția tapetului din dormitor), dar asta e o rețetă sigură. Spune și tu, nu arată bine? Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre apartament de doua camere, bucatarie alb cu negru, Foto Jonas Berg (7)

adelaparvu.com despre apartament de doua camere, Foto Jonas Berg (13)

adelaparvu.com despre apartament de doua camere, Foto Jonas Berg (10)

adelaparvu.com despre apartament de doua camere, loc de luat masa in bucatarie, Foto Jonas Berg (9)

adelaparvu.com despre apartament de doua camere, loc de lectura in living, Foto Jonas Berg (3)

adelaparvu.com despre apartament de doua camere, Foto Jonas Berg (8)

adelaparvu.com despre apartament de doua camere, Foto Jonas Berg (14)

adelaparvu.com despre apartament de doua camere, tapet cu flori in dormitor, Foto Jonas Berg (12)

adelaparvu.com despre apartament de doua camere, Foto Jonas Berg (2)

adelaparvu.com despre apartament de doua camere, Foto Jonas Berg (15)
Sursa foto: Jonas Berg, Stadshem

19 raspunsuri pentru Apartament de două camere ingenios amenajat, cu bucătărie parțial deschisă

 1. Ovi Pirvu spune:

  …foarte FAIN, Adela … Chair sunt f bine venite ideile tale 🙂

 2. vasile spune:

  Multumesc. Am gasit solutii foarte ingenioase si de bun gust, incepand de la tapetul care pus in anumite pozitii creeaza 2 raporturi de spatialitate distincte. Bravo celor care transforma case monotone in opere de arta. Sa aveti o duminica linistita.

 3. ELENA spune:

  Foarte frumos exprima eleganta.

 4. Esti o adevarata sursa de inspiratie …sper sa pot sa „fur” si eu cateva idei pentru apartamentul meu.
  Te pup.

 5. bujenita maria daniela spune:

  buna adela chiar imi plac ffff mult ideeile tale de amenajare interioara,recent am achizitionat si eu un apartament de 2 camere decomandat si urmeaza sa il renovam si a-si dori sa teintreb dak exista posibilitatea sa colaboram,ai ideei frumoase si cu un buget restrans am vazut mi-au placut toate chestiile pe care le faceati si in emisiunea „visuri la cheie”cum am putea lua legatura?iti multumesc

 6. Mariana spune:

  Buna Adela, imi plac foarte mult ideile tale, ma inspira. As vrea totusi sa stiu unde pot gasi acel tapet din dormitor, imi place foarte mult si nu l-am gasit nicaieri.

  • Adela Parvu spune:

   Mariana, sigur gasesti ceva similar la firme precum Axelent, TapetCenter, ProConfort. Trimite-le imaginea si roaga-i sa-ti recomande modele similare. Spun similare pentru ca si producatorii de tapet au colectii, iar unele nu se mai fabrica dupa 3-4 ani de la lansarea lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *