adelaparvu.com despre apartament Lundin (4)

In apartamente, Design Interior

Apartament modern de doua camere in nuante neutre. Reteta sigura de ambientare!

Dacă îţi este teamă să alegi culori pentru casa ta şi vrei ceva sigur ca amenajare, atunci apartamentul de faţă este inspiraţia pe care o căutai. Câteodată nu te simţi prea confortabil să ieşi din gama culorilor folosite pentru finisaje. Te gândeşti la ceva liniştit, sobru. Foarte bine, soluţii există. Uite, spre exemplu aici parchetul wenge este prezent, la fel ca şi pereţii zugrăviţi în alb. Şi totuşi ambientul este plăcut, în niciun caz banal. Secretul? Hai să o luăm pas cu pas ca să ţi-l dezvălui şi să te ajute atunci când îţi doreşti să creezi un ambient calm, dar rafinat la tine acasă.

adelaparvu.com despre apartament Lundin (3)

În primul rând finisajele în toate camerele sunt unitare ca şi cromatică. Peste tot pardoseala este închisă la culoare, chiar dacă la bucătărie şi baie pe jos este gresie, ea are o nuanţă foarte apropiată de parchetul wenge. Este valabil inclusiv pentru balcon, unde pardoseala este acoperită cu o mochetă pentru exterior într-o culoare antracit. Asta face ca percepţia asupra spaţiilor să fie unitară. Practic segmentarea nu există. Diferitele funcţiuni, cum e în living locul canapelei fiind marcate de decoraţiuni (covorul). În al doilea rând pereţii sunt albi. Acest fundal este amplificat de perdele albe. Te-ai prins? Privirea nu este deranjantă de nimic contrastant în percepţia suprafeţelor mari. În al treilea rând, mobilierul este din acelaşi material din living până în dormitor şi baie. Într-un spaţiu mic fragmetat de goluri, respectiv două uşi, cum e bucătăria, s-a ales un mobilier alb, care se confundă cu zugrăveala pereţilor, deci de aici şi senzaţia de spaţiu mai mare şi ordonat.

adelaparvu.com despre apartament Lundin (1)

Acum, pe un fundal neutru te poţi juca. Dar ca să rămâi în ton cu finisajele porneşti de la parchet şi mobilă. Uite, spre exemplu tapetul din living în tonuri de marouri şi griuri accentuează prin modelul liniilor orizontale lungimea camerei. Şi e binevenită soluţia, mai ales că în acelaşi spaţiu există două funcţiuni: livingul şi sufrageria. Practic, acest tapet vine să-ţi confere o imagine de ansamblu coerentă a zonei de zi, imprimă armonie într-o încăpere unde se află multe obiecte. Mai departe totul este ales ca şi cromatică din modelul tapetului.

adelaparvu.com despre apartament Lundin (2)

Cea mai mare piesă, canapeaua gri, parcă se confundă pe acest tapet. Este un truc excelent atunci când vrei să păstrezi totul calm, respectiv să camuflezi obiectele masive pe fundalul pereţilor. La fel se întâmplă şi cu fotoliul alb care e în ton cu bucata de zid partial, tâmplăria şi perdelele albe. În rest, e o combinaţie între alb şi maro: covorul şi măsuţa albe din living (din nou camuflaj), masa maro şi scaunele albe (care se pierd şi ele pe fundalul albul al peretului din spate), cu şezutul îmbrăcat în tapiţerie gri –puncte de legătură cu canapeaua şi evident tapetul.

adelaparvu.com despre apartament Lundin (5)

Şi în tot acest ansamblu unitar din living, peretele din faţa canapelei este acoperit de o mobilă închisă. Îngust şi încadrat între două goluri, acest perete e perfect îmbrăcat cu mobilă. Nuanţa lui pare a se continua de la nivelul pardoselii (ceea ce accentueză înălţimea camerei) şi atrage atenţia suficient de mult încât să nu mai observi spaţiile libere care-l încadrează, pentru că de pe canapea se vede atât către holul de la intrare, cât şi către bucătărie. În acest ambient, decoraţiunile vin să rupă monotonia şi să marcheze diferitele zone – tablourile pe perete, lampa necesară, dar şi frumoasă, pernele şi pledurile, vazele, plantele verzi.

adelaparvu.com despre apartament Lundin (4)

Bucătăria este excelent organizată în condiţiile în care are două goluri de uşă. Mobila este dispusă de o parte şi de cealaltă a pereţilor paraleli dintre cele două uşi (ca să ai totul la îndemână, să nu te plimbi aiurea dintr-un capăt într-altul când găteşti), iar spaţiul din faţa ferestrei este rezervat locului de luat masa. Şi vezi că şi aici finisajele sunt asortate, cum ar fi placarea cu faiantă în acelaşi ton cu blatul frontului de lucru – au aceeaşi culoare, la fel ca şi pardoseala. La fel contează şi dispunerea plăcilor, căci liniile lor sunt paralele (perete şi pardoseală). Deci totul e ţinut calm, să nu deranjeze privirii.

adelaparvu.com despre apartament Lundin (10)

În aceleaşi tonuri alb şi maro este creat şi locul de luat masa, dar faptul că mobila este combinată şi nu e set, face ca toul să pară mai variat. Scaunele sunt albe ca şi colţarul, dar masa e maro la fel ca şi pernele colţarului. De aici şi senzaţia de abundenţă, din jocul acesta între aceleaşi tonuri prezente în ambient. Şi câteva perne, o draperie crem, un corp de iluminat mai pregnant şi nota de sofisticare apare.

adelaparvu.com despre apartament Lundin (7)

Dormitorul este simplu şi amenajat în aceeaşi linie cu restul casei. Dar şi aici peretele din spatele tăbliei patului, deşi e alb, are o textură ca de cărămidă. Lampa suspendată e simplă, dar pare să aibă acelaşi model cu cuvertura matlasată. Scaunul de aici e maro, dar are tapiţeria împletită. Pe noptieră sunt lămpi tot cu maro şi alb, dar suportul este elegant din sticlă. Deci variaţiuni pe aceeaşi temă, dar abundenţă de texturi. Nu toate obiectele sunt perfecte cu suprafeţe lise, ci din contra, există un contrast subtil. De aici şi senzaţia de calm, dar nu monotonie.

adelaparvu.com despre apartament Lundin (12)

adelaparvu.com despre apartament Lundin (11)

La baie acelaşi principiu de a mixa alb şi maro, dar cu diferite texturi, deşi suprafeţele mari sun placate cu faianţă şi gresie cu modele simple. Dar uite, prosoapele şi perdeaua sunt asortate mobilierului şi pe lângă toate liniile alea perfecte, mai e şi un coş împletit, tot maro închis. Sunt detalii, dar care contează mult. Sper că te-ai prins care e secretul amenajării de faţă şi că trucurile de aici îţi vor prinde bine pentru decorul locuinţei tale.

adelaparvu.com despre apartament Lundin (14)

adelaparvu.com despre apartament Lundin (13)

adelaparvu.com despre apartament Lundin (6)

adelaparvu.com despre apartament Lundin (8)

adelaparvu.com despre apartament Lundin (9)

adelaparvu.com despre apartament Lundin

Sursa foto: Lundin

14 raspunsuri pentru Apartament modern de doua camere in nuante neutre. Reteta sigura de ambientare!

 1. Oana spune:

  e ca un vis casa asta <3

 2. Antheea P spune:

  Nici nu-ți poți imagina ca un apartament simplu de doua camere îl poti face sa arate in felul acesta..”deosebit de atragator”. Foarte frumos!

 3. […] astfel de decor, orice altă culoare pui se potrivește. Deci poți lăsa libertate chiriașilor ca prin […]

 4. Ioana spune:

  Acum îmi dau seama de greselile din casă. Am cumparat un apartament gata mobilat, parchet maro, canapeaua are o baza neagră si perne rosii( dintr.un fel de „catifea”), si draperii gri din in. Se cere o redecorare urgentă! 🙁

 5. Stefy spune:

  Superb !!! Cât ar costa planul redecorarii unui apartament cu 3 camere ? Multumesc

 6. Diana spune:

  Foarte frumos:) Ma intreb daca cu un parchet si o mobila maro deschis (natur) ar arata ok in combinatie cu restul elementelor ?

 7. […] living, bucătărie și baie. În camera de zi, care comunică deschis cu bucătăria, a ales culori neutre pentru perete, un gri albastrui care conferă eleganță și prestanță. În plus, este o nunață care se […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *