adelaparvu.com despre apartament de doua camere in Bucuresti ingenios amenajat, design ValDecor, Foto Alia Bakutayan (8)

In apartamente, Design Interior, Designeri si Arhitecti, Oameni talentati, Romania Mea

Foarte ingenios amenajat acest apartament de două camere din București! Bravo ValDecor!

Tare mult îmi place acest apartament. E mic, dar super ingenios amenajat și cu un buget bine calculat. E dificil, dar și o mare provocare să ajuți la amenajarea casei unor oameni pe care-i cunoști, adică a unor prieteni. Alia Bakutayan și Daniel Tufiș, designerii pe care-i găsești în spatele numelui ValDecor și pe care eu îi apreciez pentru pasiune, idei și originalitate, s-au trezit în postura de-a contribui la ambientarea locuinței de bloc a unor prieteni dragi. Iuliana este notar de meserie, iar Andrei este de profesie arhitect. Sunt un cuplu de oameni frumoși, care împărtășesc o mare pasiune pentru tango. Și tango-ul i-a purtat peste mări și țări în locuri exotice, căci oriunde sunt festivaluri mari dedicate acestui dans pasional ei încearcă să nu lipsească. Și e o informație esențială, deoarece aceste aventuri artistice s-au derulat în țări, unde majoritatea locuri de cazare și a celor publice sunt înțesate de plante luxuriante. Ei bine, și-au dorit ca acestea să se regăsească din plin și în locuința lor.

adelaparvu.com despre apartament de doua camere in Bucuresti ingenios amenajat, design ValDecor, Foto Alia Bakutayan (1)

Apartamentul din centrul Bucureștiului a fost renovat în urmă cu ceva ani, respectiv pardoselile au fost schimbate cu parchet din lemn masiv, pereți zugrăviți curat în alb, gri și galben. Și-au dorit ca mobilierul să fie unul adaptat spațiilor și decorul interior personalizat astfel încât să-i reprezinte. Și așa au intrat în scenă Alia și Daniel, care au venit cu rezolvări ingenioase la propunerile și proiectele lui Andrei, care este arhitect. Poate că s-ar fi înhămat și singur să facă toată treaba, dar știi cum e când ești profesionist – clienții au întâietate, așa că decât să mai tot amâne proiectul casei lor mai bine a devenit și el clientul prietenilor lui designeri de meserie. Desigur că i-a fost ușor să facă conceptul amenajării, să-și folosească experiența și priceperea, dar una e să schițezi în mare o soluție și alta e să te ocupi cap coadă de ea, adică inclusiv de materializarea ei. Ceea ce-mi place la Alia și Daniel este că ei țin cont de personalitatea celor care apelează la ei și mereu vin cu surse bune, mai ales pentru materiale.

adelaparvu.com despre apartament de doua camere in Bucuresti ingenios amenajat, design ValDecor, Foto Alia Bakutayan (3)

Uite, încă de la intrarea în locuință ai să dai peste un model de cuier cu aspect industrial, care a fost dorit de tinerii ce locuiesc aici. Și pentru că pomeneam de plante ai să constați și aici în hol prezența unei iedere. Corpurile suspendate și pantofarul sunt din panouri Tego, iar locul pentru haine este dintr-un lambriu de pin vechi recuperat de la o construcție veche. A fost finisat delicat de către designeri pentru a nu i se îndepărta patina și apoi lăcuit cu lac ecologic mat Bona. Agățătorile sunt cumpărate de la IKEA. Dar e foarte tare efectul pe timp de seară, căci în spatele lambriului, ce formează stânghiile cuierului, sunt montate LED-uri. Astfel, se creează un joc de umbre și lumini ce transformă atmosfera. Mi-au plăcut și raftul suspendat pe grinda, dar și panoul cu furnir de stejar ce maschează frigiderul din bucătărie, aflat la vedere din hol.

adelaparvu.com despre apartament de doua camere in Bucuresti ingenios amenajat, design ValDecor, Foto Alia Bakutayan (2)

Bucătăria este mică, dar excelent organizată, iar compartimentarea au gândit-o și au ales-o proprietarii. Blatul din inox vine să sublinieze tușele industriale ale amenajării. A fost achiziționată mobilă de la IKEA, dar, nefiind făcută la comandă pe dimensiunile de aici, a rămas la corpul superior, dinspre ușa de intrare în bucătărie, un spațiu gol de circa 29 de cm, așa că designerii de la ValDecor l-au completat cu o piesă realizată de ei. Ingeniozitatea este că au ales altă culoare și anume verde (corpul este realizat din PAL Egger) care vine ca un accent cromatic ce amplifică prezența plantei verzi din zonă, o altă iederă. De partea opusă ansamblului de mobilă n-a mai fost loc de masă cu scaune. Dar știi ce au făcut designerii? Au ales să conceapă un loc de masă, dar și de lucru de tip bar. Andrei deseori face schițe aici având alături o cană de cafea sau ceai. În zona chiuvetei a fost de asemenea nevoie de completare pentru locul coșului de gunoi, dar și pentru suportul de vase, așa că designerii au făcut un blat de beton în acord cu stilul industrial. Este și practic pentru că pe el nu se văd petele de la apa scursă de la vase.

adelaparvu.com despre apartament de doua camere in Bucuresti ingenios amenajat, design ValDecor, Foto Alia Bakutayan (7)

Mi-a plăcut tare mult livingul și nu doar pentru că are un aer intim și obiecte colorate, ci mai ales pentru că e ticsit de cărți. Pentru ele proprietarii împreună cu designerii de la ValDecor au ajuns la modelul de față, un mobilier pe măsura spațiului din panouri multistratificate de fag, ceruite cu ceară naturală de albine. S-a dorit o bibliotecă care să nu pară masivă, să nu sufoce camera, dar totodată să fie generoasă și să adăpostească multe volume și obiecte aduse din călătorii. Toată biblioteca este suspendată, se autosusține, astfel încât să nu ocupe spațiu la nivelul pardoselii. De o parte și de alta a canapelei extensibile sunt rafturi și etajere ingenioase. Una dintre ele devine măsuță pentru tabletă. Tabloul pe care-l vezi în zonă este realizat la o petrecere împreună cu toți invitații. Tare asta! Să tot dai petreceri creative care se lasă cu rezultate artistice!

adelaparvu.com despre apartament de doua camere in Bucuresti ingenios amenajat, design ValDecor, Foto Alia Bakutayan (10)

În dormitor ai să vezi din prima desenul făcut de Andrei, respectiv personajul emblematic interpretat de Charlie Chaplin, cei doi proprietari fiind mari fani ai “Vagabondului”. Dar mie mi-a atras atenția modul cum este așezat patul, mai către centrul camerei, în spatele lui fiind dulapul. Poziționarea este gândită astfel încât să existe loc în fața dressingului. Baia este foarte grafică, cu plăci de faianță alb-negru, ca o mare tablă de șah, iar pe holul din fața ei este locul pentru mașina de spălat, un model cu încărcare verticală, căci asta a încăput în spațiul îngust. Și da, nici balconul n-a scăpat designerilor. Cu băncuțe din panouri multistratificate de fag, lăcuite cu lac ecologic mat Bona, au fost create locuri de ședere, dar și de depozitare. După acest periplu de idei materializate aici sunt sigură că vei găsi multe răspunsuri la probleme care te-au frâmântat în privința amenajării casei tale. Te las să studiezi imaginile. Sper să te inspire locuința de față!

adelaparvu.com despre apartament de doua camere in Bucuresti ingenios amenajat, design ValDecor, Foto Alia Bakutayan (5)

adelaparvu.com despre apartament de doua camere in Bucuresti ingenios amenajat, design ValDecor, Foto Alia Bakutayan (6)

adelaparvu.com despre apartament de doua camere in Bucuresti ingenios amenajat, design ValDecor, Foto Alia Bakutayan (8)

adelaparvu.com despre apartament de doua camere in Bucuresti ingenios amenajat, design ValDecor, Foto Alia Bakutayan (13)

adelaparvu.com despre apartament de doua camere in Bucuresti ingenios amenajat, design ValDecor, Foto Alia Bakutayan (14)

adelaparvu.com despre apartament de doua camere in Bucuresti ingenios amenajat, design ValDecor, Foto Alia Bakutayan (9)

adelaparvu.com despre apartament de doua camere in Bucuresti ingenios amenajat, design ValDecor, Foto Alia Bakutayan (16)

adelaparvu.com despre apartament de doua camere in Bucuresti ingenios amenajat, design ValDecor, Foto Alia Bakutayan (21)

adelaparvu.com despre apartament de doua camere in Bucuresti ingenios amenajat, design ValDecor, Foto Alia Bakutayan (15)

adelaparvu.com despre apartament de doua camere in Bucuresti ingenios amenajat, design ValDecor, Foto Alia Bakutayan (20)

adelaparvu.com despre apartament de doua camere in Bucuresti ingenios amenajat, design ValDecor, Foto Alia Bakutayan (19)

adelaparvu.com despre apartament de doua camere in Bucuresti ingenios amenajat, design ValDecor, Foto Alia Bakutayan (24)

adelaparvu.com despre apartament de doua camere in Bucuresti ingenios amenajat, design ValDecor, Foto Alia Bakutayan (22)

adelaparvu.com despre apartament de doua camere in Bucuresti ingenios amenajat, design ValDecor, Foto Alia Bakutayan (23)

adelaparvu.com despre apartament de doua camere in Bucuresti ingenios amenajat, design ValDecor, Foto Alia Bakutayan (17)

adelaparvu.com despre apartament de doua camere in Bucuresti ingenios amenajat, design ValDecor, Foto Alia Bakutayan (18)

adelaparvu.com despre apartament de doua camere in Bucuresti ingenios amenajat, design ValDecor, Foto Alia Bakutayan (26)

adelaparvu.com despre apartament de doua camere in Bucuresti ingenios amenajat, design ValDecor, Foto Alia Bakutayan (25)Amenajare: ValDecor, Foto: Alia Bakutayan

15 raspunsuri pentru Foarte ingenios amenajat acest apartament de două camere din București! Bravo ValDecor!

 1. Aurora spune:

  Intr-adevar foarte ingenios. De retinut,,

 2. Dana spune:

  Arata bine in general, dar din cauza spatiului mic lucrurile par(sunt) ingramadite. In sufragerie de exemplu, televizorul ar trebui sa stea in fata canapelelor. Masuta din sufragerie incurca totul si asta pt ca le lipseste dining room-ul. Imi plac insa tablourile, florile si cam toate culorile alese.

  • Ai dreptate, dar apartamnetul pare foarte, foarte mic. E practic imposibil sa-l faci functional, fara sa ai zone „zone suprapopulate”. Legat de sufragerie pare ca ar fi putut aseza lejer televizorul pe peretele cu balconul, in fata canapelei, iar masa spre perete, acolo unde este acum televizorul sau spre peretele opus. Probabil ca nu se uita foarte mult la tv si a fost un compromis voit… par sa fi optat mai mult sa dea o tenta de dining camerei, cu un colt de lectura. In plus, pe langa spatiul foarte mic, din cate am vazut eu, sufrageria are 4 usi, dispuse pe trei pereti… Dar, da, iti dau dreptate! In general, un apartament de bloc e o provocare! 🙂

   • Ideea de masa pe mijloc e ceva general…spatiul se poate transforma in multe alte posibilitati in functie de nevoi…tot ce e la sol e mobil si masa e compusa din doua piese unite tocmai pentru a fructifica orice nevoie si posibilitate 🙂

  • Buna, Dana!Toate piesele de mobilier sunt mutabile extrem de usor: masa cu televizorul este pe roti si masa principala e compusa din doua piese alaturate tocmai in acesta idee…de a raspunde tuturor necesitatilor si confortului!Cele doua piese se pot aseza in tot felul de combinatii, in fucntie de nevoi 🙂

 3. DAN SILVIU BALANESCU spune:

  profesionisti, profesionalism, bun gust !

 4. sorinapetre spune:

  beautiful!!!!!! ce culori!!!!!! Imi place totul, nu stiu la ce sa ma uit mai repede 🙂

 5. Dana spune:

  Buna Iuliana, Am inteles ideea, au existat niste compromisuri. Din pacate sufrageria aceea arata mai mult a hol cu atatea usi care dau spre ea. Sa stii ca mi-a placut insa bucataria foarte mult, ai fost inspirata cu barul acela. Neavand masa in bucatarie, este clar ca le trebuie un dining room.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *