adelaparvu.com despre apartament eclectic in cladire veche, Foto Mariusz Bykowski (1)

In apartamente, Design Interior

Din amenajarea de față poți învăța trucuri bune pentru decorare

Desigur că mi-a plăcut acest apartament dintr-o clădire veche pentru tușele sale de culoare, mai exact roșul intens ce pare un lait motiv al amenajării. Da, nu este folosit întâmplător, căci zonele vibrant nuanțate vin să creeze iluzii optice interesante. Este apartamentul unui cuplu tânăr. Deși n-au avut mulți bani pentru a-l amenaja, s-au folosit de ceea ce aveau pentru a realiza combinații reușite. Anna este critic de artă, iar pasiunea ei este să facă broșe din fetru de inspirație folclorică, iar soțul ei Darek este jurnalist. Merită să privești mai cu atenție și să observi și trucurile de decorare pe care le-au aplicat în locuința lor. Dar ce vorbesc eu aici? Mai bine ți le desconspir eu pentru că altfel te vei uita și vei spune că n-ai văzut nimic deosebit. Ei bine, hai să le iau pe rând.

adelaparvu.com despre apartament eclectic in cladire veche, Foto Mariusz Bykowski (2)

În primul rând mi-a plăcut cum au reușit să lege obiectele de la bucătărie. A creat o zonă de interes alegând zona frontului de lucru roșie din cadrul mobilierului, dar mai departe vezi că sunt piese disparate. Raftul din zona mesei, montat prea sus, l-au corectat ulterior așezând un tablou dedesubt, ceea ce dă impresia de ansamblu corent. Nici nu-ți dai seama că e un simplu raft pentru că privirea îți este atrasă de tabloul situat la nivelul ochilor. Pe partea cu frigiderul, care este negru, au legat piesele mici între ele fixând pe aceeași linie cu cea superioară frigiderului un tablou și un avizier, ambele cu fundal negru. Ceea ce e dedesubtul lor nici nu mai contează pentru că ochiul percepe ordinea de pe linia imaginară. Și ca să sublineze totul bine, raftul pentru farfurii e așezat în relație cu cel din zona mesei, adică la aceeași înălțime, ca să organizeze toate laturile bucătăriei la nivel superior.

adelaparvu.com despre apartament eclectic in cladire veche, Foto Mariusz Bykowski (8)

Grija pentru organizarea bucătăriei nu e deloc întâmplătoarea pentru că acest spațiu este deschis către zona de living, adică acolo unde e canapeaua și biblioteca. Pentru că n-au avut prea mult loc au renunțat la covor, de unde și senzația de spațiu mai amplu și, de asemenea, la perdele pentru a crea iluzia de loft. Când ferestrele sunt libere de accesorii spațiul pare mult mai amplu și mai luminos pentru nu mai există obiecte care să obtureze lumina naturală. Dar vezi biblioteca unde în centrul ei au ales să elibereze de rafturi o zonă căreia i-au atașat un fundal roșu. Astfel au creat un spațiu mai liber pe care privirea se poate odihni, mai ales că în rest e plin de obiecte. La fel, în lateral o zonă este cu fundal negru pentru a lega cromatic lustra, dar și boxele masive care au aceeași nuanță închisă. Canapeaua cu tapițerie gri (care se potrivește cu orice) are câteva perne roșii ca puncte de legătură cu bucătăria și biblioteca. Te-ai prins? Zone mici, dar colorate care fac legătura între obiectele mari și disparate.

adelaparvu.com despre apartament eclectic in cladire veche, Foto Mariusz Bykowski (9)

În dormitor deasupra patului există un tablou așezat simetric în raport cu mobila. Pentru a sublinia perspectiva pictată (contează mult că e un peisaj cu o clădire, pentru că pare o imagine văzută pe o fereastră) au așezat și lămpile într-un anume fel. În fața patului există o zonă de birou unde între raftul suspendat și masă a așezat un tablou, care umple golul și nu lasă decorul să fie auster. Nuanțele vibrante sunt atât pe orizontală, cât și pe verticală, nu degeaba ușa culisantă de aici e vopsită atât de nebunatic și nici perdeaua cu imprimeu contrastant nu e aleasă întâmplător. La baie alte trucuri, mai ales că aceasta are două zone separate de o ușă – wc și cadă. Pentru că era un spațiu înalt și îngust a vopsit o bucată roșie, cât să dea impresia de lățime și au montat corpuri de iluminat deasupra acestei zone. A continuat banda colorată în ambele spații ale băii astfel că atunci când ușa e deschisă între ele spațiul să fie mai prietenos și să nu pară claustrofobic. Chiar și țevile ce traversează holul casei sunt accentuate, căci vorba aceea dacă ceva te scoate din sărite în casă e cazul să scoți tu obiectul respectiv în evidență cu o nuanță vie. Și musai să-ți spun că la bucătărie pardoseala este acoperită cu rășină direct peste șapă, ca să fie la același nivel cu parchetul din living. Interesantă locuință. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre apartament eclectic in cladire veche, Foto Mariusz Bykowski (11)

adelaparvu.com despre apartament eclectic in cladire veche, Foto Mariusz Bykowski (3)

adelaparvu.com despre apartament eclectic in cladire veche, Foto Mariusz Bykowski (1)

adelaparvu.com despre apartament eclectic in cladire veche, Foto Mariusz Bykowski (6)

adelaparvu.com despre apartament eclectic in cladire veche, Foto Mariusz Bykowski (7)

adelaparvu.com despre apartament eclectic in cladire veche, Foto Mariusz Bykowski (10)

adelaparvu.com despre apartament eclectic in cladire veche, Foto Mariusz Bykowski (4)

adelaparvu.com despre apartament eclectic in cladire veche, Foto Mariusz Bykowski (5)
Foto: Mariusz Bykowski

4 raspunsuri pentru Din amenajarea de față poți învăța trucuri bune pentru decorare

  1. DAN SILVIU BALANESCU spune:

    Bune, polonezele astea !

  2. Ioana spune:

    Buna decoratia .. anii ’60, nu? Pana si hartia igienica e folosita ca decoratie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *