adelaparvu.com despre apartament 80 mp cu pereti albi elegant amenajat, design JT Grupa, Foto Ayuko Studio (3)

In apartamente, Design floral

Apartament cu pereți albi, elegant amenajat

Este adevărat că prin culoare se poate transforma ambientul locuinței, dar nu trebuie să-ți fie frică nici de alb. Mulți cataloghează eronat albul ca fiind “de spital” sau că e prea banal, iar cei care visează la o amenajare clasică spun că preferă cremul în locul albului. Dar ceea ce contează sunt combinațiile de materiale, de finisaje și de suprafețe, însă este cert faptul că albul conferă luminozitate și eleganță. Și ca să vezi exact despre ce este vorba, am ales să-ți prezint azi un apartament de 80 metri pătrați, cu destinația de vacanță, amenajat pentru o familie cu doi copii, care și-au dorit o abordare mai elegantă, de tip hotel pentru că dincolo de zielel or de concediu, ei închiriază această locuință. Ca să ajungă la imaginea elegantă, au apelat la designerii de la biroul JT Grupa, care au abordat totul într-o manieră eclectic, tușe clasice, cu piese de mobilier actuale, totul dedicate confortului. Dar hai să vezi mai multe.

adelaparvu.com despre apartament 80 mp cu pereti albi elegant amenajat, design JT Grupa, Foto Ayuko Studio (5)

Spațiul zonei de zi este lung și îngust, dar bine organizat cu bucătăria deschisă către living. Designerii s-au folosit de lungime pentru a înșirui funcțiunile și a obtura cât mai puțin din suprafața ferestrelor. Un truc decorativ aplicat aici pentru a amplana senzația de spaiu lung și îngust, a fost placarea cu oglinzi a peretelui din lateralul canapelei. Oglinda reflectă lumina și impresia este de prezență a unei ferestre late.

adelaparvu.com despre apartament 80 mp cu pereti albi elegant amenajat, design JT Grupa, Foto Ayuko Studio (2)

În locul unei mese, în zona de zi designerii au prevăzut o masă insulă care asigură loc de lucru pentru prepararea hranei, dacă este necesar, loc de depozitare și loc de masă. Un alt truc este la nivelul mobilierului realizat pe comandă. Înspre bucătărie sertarele cu sisteme push (deci fără mânere) au un desen cu frezare care dă impresia de casetă întreagă, ca și pe lateralul mesei.

adelaparvu.com despre apartament 80 mp cu pereti albi elegant amenajat, design JT Grupa, Foto Ayuko Studio (3)

Pe lângă albul pereților, și storurile ferestrelor sunt albe, ceea ce face ca spațiul să fie unitar și luminos. Designerii au ales nuanțe de griuri  deschise pentru draperii și tapițerii, așa că atmosfera generală este aerisită, plăcută. Pe acest fundal neutru și luminos, orice pată de culoare se simte din plin, așa că perne decorative și flori sunt suficiente pentru a colora ambientul. Mobila este de la firma poloneză Comforty.

adelaparvu.com despre apartament 80 mp cu pereti albi elegant amenajat, design JT Grupa, Foto Ayuko Studio (7)

În acest ambient luminos, unde parchetul este cel care aduce un plus de căldură, piesele mici sunt asortate între ele. Alese negre, ele se simt ca și accente grafice pe un funal alb-gri.

adelaparvu.com despre apartament 80 mp cu pereti albi elegant amenajat, design JT Grupa, Foto Ayuko Studio (6)

Da, pereți albi, dar desenul cu profile decorative schimbă aspectul suprafețelor și imprimă senzația de ordine, pe lângă tușa clasică sugerată.

adelaparvu.com despre apartament 80 mp cu pereti albi elegant amenajat, design JT Grupa, Foto Ayuko Studio (4)

Masa insulă din bucătărie include locul de plită, iar hota are aspectul unui corp de iluminat (de la Faber). Holul a fost exploatat pentru configurarea unui spațiu generos de depozitare, fețele dulapului fiind placate cu oglinzi. Iluminatul este gândit pentru scenarii diferite pe timpul zilei. Astfel, pe lângă spoturile cilindrice, există aplice pe perete și plafoniere.

adelaparvu.com despre apartament 80 mp cu pereti albi elegant amenajat, design JT Grupa, Foto Ayuko Studio (1)

Bucătăria, realizată pe comandă, este configurată cu fronturi frezate și fără mânere, acestea fiind montate doar pentru combina frigorifică. Astfel, aspectul ansamblului de mobilier este ordonat și clar, similar desenului cu profile decorative de pe pereți. Corpurile suspendate sunt pe două rânduri. Primele alese cu fronturi care imită desenul pietrei, iar deasupra lor alte corpuri care completează tot spațiul disponibil.

adelaparvu.com despre apartament 80 mp cu pereti albi elegant amenajat, design JT Grupa, Foto Ayuko Studio (13)

Unul dintre dormitoare, de dimensiuni mai mici, a fost prevăzut cu un pat de lățime 140 cm pentru saltea. În jurul lui a fost gândit decorarea pereților cu profile decorative, ceea ce conferă o imagine simetrică.

adelaparvu.com despre apartament 80 mp cu pereti albi elegant amenajat, design JT Grupa, Foto Ayuko Studio (12)

Dormitorul mic este amenajat similar livingului, cu pereți albi și accente de negru și vișiniu, dar, pe lângă profiele decorative ce sugerează clasicul, detaliile aurite îi conferă un aer elegant.

adelaparvu.com despre apartament 80 mp cu pereti albi elegant amenajat, design JT Grupa, Foto Ayuko Studio (9)

Cea mai spațioasă dintre băi este amenajată în alb și negru. Prin modul de combinare al plăcilor s-au creat suprafețe care ies din banalitate, conferind o imagine unitară și actuală. Zona de lavoar are placări din marmură. Sunt suprafețe mici, dar de impact pentru un aspect elegant.

adelaparvu.com despre apartament 80 mp cu pereti albi elegant amenajat, design JT Grupa, Foto Ayuko Studio (10)

Al doilea dormitor mai spațios are prevăzut și un dulap, realizat pe comandă din MDF cu fronturi frezate și muchie rotunjită, având în vedere poziția ușii. Aici albul domină, dar accentele sunt din zona nuanțelor odihnitoare de albastru, respectiv tapetul realizat pe comandă ce marchează zona patului.

adelaparvu.com despre apartament 80 mp cu pereti albi elegant amenajat, design JT Grupa, Foto Ayuko Studio (31)

Mult alb, dar cu detalii discrete ce schimbă imaginea suprafețelor și modul în care se simte ambientul. Piese de mobilă cu design simplu, alură zveltă, nimic greoi și piese mici negre, grafice, care se conturează clar, în contrast cu restul. Totul gândit cât mai ordonat, simetric și cu minimum de ornamente. Chiar odihnitor acest interior, care este elegant, dar nu opulent. Sper să te inspire și pe tine!

Foto: Ayuko Studio

 

3 raspunsuri pentru Apartament cu pereți albi, elegant amenajat

  1. Hani spune:

    Buna ziua,

    Scaunele de bar sunt achizitionate de la aceeasi firma poloneza Comforty sau e alt furnizor? Aveti o recomandare de unde as putea achizitiona scaune de bar asemanatoare daca nu? Multumesc

  2. Stefania Bijan spune:

    Îmi place foarte mult tapetul din dormitor. De unde se poate achiziționa unul similar?
    Mulțumesc!

  3. Delia spune:

    Buna ziua,
    Imi plac foarte mult aplicele negre din acest apartament. Imi puteti spune, va rog, de unde le pot cumpara sau unde gasesc unele asemanatoare?
    Va multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *