Este adevărat că prin culoare se poate transforma ambientul locuinței, dar nu trebuie să-ți fie frică nici de alb. Mulți cataloghează eronat albul ca fiind “de spital” sau că e prea banal, iar cei care visează la o amenajare clasică spun că preferă cremul în locul albului. Dar ceea ce contează sunt combinațiile de materiale, de finisaje și de suprafețe, însă este cert faptul că albul conferă luminozitate și eleganță. Și ca să vezi exact despre ce este vorba, am ales să-ți prezint azi un apartament de 80 metri pătrați, cu destinația de vacanță, amenajat pentru o familie cu doi copii, care și-au dorit o abordare mai elegantă, de tip hotel pentru că dincolo de zielel or de concediu, ei închiriază această locuință. Ca să ajungă la imaginea elegantă, au apelat la designerii de la biroul JT Grupa, care au abordat totul într-o manieră eclectic, tușe clasice, cu piese de mobilier actuale, totul dedicate confortului. Dar hai să vezi mai multe.
Spațiul zonei de zi este lung și îngust, dar bine organizat cu bucătăria deschisă către living. Designerii s-au folosit de lungime pentru a înșirui funcțiunile și a obtura cât mai puțin din suprafața ferestrelor. Un truc decorativ aplicat aici pentru a amplana senzația de spaiu lung și îngust, a fost placarea cu oglinzi a peretelui din lateralul canapelei. Oglinda reflectă lumina și impresia este de prezență a unei ferestre late.
În locul unei mese, în zona de zi designerii au prevăzut o masă insulă care asigură loc de lucru pentru prepararea hranei, dacă este necesar, loc de depozitare și loc de masă. Un alt truc este la nivelul mobilierului realizat pe comandă. Înspre bucătărie sertarele cu sisteme push (deci fără mânere) au un desen cu frezare care dă impresia de casetă întreagă, ca și pe lateralul mesei.
Pe lângă albul pereților, și storurile ferestrelor sunt albe, ceea ce face ca spațiul să fie unitar și luminos. Designerii au ales nuanțe de griuri deschise pentru draperii și tapițerii, așa că atmosfera generală este aerisită, plăcută. Pe acest fundal neutru și luminos, orice pată de culoare se simte din plin, așa că perne decorative și flori sunt suficiente pentru a colora ambientul. Mobila este de la firma poloneză Comforty.
În acest ambient luminos, unde parchetul este cel care aduce un plus de căldură, piesele mici sunt asortate între ele. Alese negre, ele se simt ca și accente grafice pe un funal alb-gri.
Da, pereți albi, dar desenul cu profile decorative schimbă aspectul suprafețelor și imprimă senzația de ordine, pe lângă tușa clasică sugerată.
Masa insulă din bucătărie include locul de plită, iar hota are aspectul unui corp de iluminat (de la Faber). Holul a fost exploatat pentru configurarea unui spațiu generos de depozitare, fețele dulapului fiind placate cu oglinzi. Iluminatul este gândit pentru scenarii diferite pe timpul zilei. Astfel, pe lângă spoturile cilindrice, există aplice pe perete și plafoniere.
Bucătăria, realizată pe comandă, este configurată cu fronturi frezate și fără mânere, acestea fiind montate doar pentru combina frigorifică. Astfel, aspectul ansamblului de mobilier este ordonat și clar, similar desenului cu profile decorative de pe pereți. Corpurile suspendate sunt pe două rânduri. Primele alese cu fronturi care imită desenul pietrei, iar deasupra lor alte corpuri care completează tot spațiul disponibil.
Unul dintre dormitoare, de dimensiuni mai mici, a fost prevăzut cu un pat de lățime 140 cm pentru saltea. În jurul lui a fost gândit decorarea pereților cu profile decorative, ceea ce conferă o imagine simetrică.
Dormitorul mic este amenajat similar livingului, cu pereți albi și accente de negru și vișiniu, dar, pe lângă profiele decorative ce sugerează clasicul, detaliile aurite îi conferă un aer elegant.
Cea mai spațioasă dintre băi este amenajată în alb și negru. Prin modul de combinare al plăcilor s-au creat suprafețe care ies din banalitate, conferind o imagine unitară și actuală. Zona de lavoar are placări din marmură. Sunt suprafețe mici, dar de impact pentru un aspect elegant.
Al doilea dormitor mai spațios are prevăzut și un dulap, realizat pe comandă din MDF cu fronturi frezate și muchie rotunjită, având în vedere poziția ușii. Aici albul domină, dar accentele sunt din zona nuanțelor odihnitoare de albastru, respectiv tapetul realizat pe comandă ce marchează zona patului.
Mult alb, dar cu detalii discrete ce schimbă imaginea suprafețelor și modul în care se simte ambientul. Piese de mobilă cu design simplu, alură zveltă, nimic greoi și piese mici negre, grafice, care se conturează clar, în contrast cu restul. Totul gândit cât mai ordonat, simetric și cu minimum de ornamente. Chiar odihnitor acest interior, care este elegant, dar nu opulent. Sper să te inspire și pe tine!
Foto: Ayuko Studio
23
Buna ziua,
Scaunele de bar sunt achizitionate de la aceeasi firma poloneza Comforty sau e alt furnizor? Aveti o recomandare de unde as putea achizitiona scaune de bar asemanatoare daca nu? Multumesc
Îmi place foarte mult tapetul din dormitor. De unde se poate achiziționa unul similar?
Mulțumesc!
Pe comandă de la https://aedesign.ro/tapet/
Buna ziua,
Imi plac foarte mult aplicele negre din acest apartament. Imi puteti spune, va rog, de unde le pot cumpara sau unde gasesc unele asemanatoare?
Va multumesc!