adelaparvu.com despre apartament 65 mp in culori de turcoaz, design 101wnetrz, Foto Pion Poziom (13)

In apartamente, Design Interior

Apartament de 65 mp în nuanțe de turcoaz

Când îți place mult o culoare o poți avea peste tot în locuință, dar contează tonurile ei și modul cum o combini cu alte materiale de finisaje sau piese de mobilier. Am ales să-ți prezint azi un apartament de trei camere cu suprafața de 65 de metri pătrați, unde proprietarii și-au dorit ca turcoazul să fie prezent peste tot. Și pentru că le era teamă ca ambientul să nu devină monoton, au apelat la biroul polonez 101wnetrz, care le-a propus nu doar alăturări reușite de culori și texturi, ci și o reorganizare a spațiilor, astfel ca lumina naturală să fie din abundență prezentă în zona de zi. Desigur, și spațiile de depozitare au fost excelent gândite pentru ca fiecare obiect să aibă locul lui, iar ambientul general să fie cât mai aerisit. Dar hai să vezi ideile aplicate aici.

adelaparvu.com despre apartament 65 mp in culori de turcoaz, design 101wnetrz, Foto Pion Poziom (14)

După renovare, primul spațiu care se deschide direct din holul de la intrare este cel al livingului, unde în fața ferestrei este amplasată sufrageria, iar în lateralul acesteia, ca într-o alveolă este poziționat spațiul bucătăriei. Deși funcțiunile comunică liber între ele, la intrarea în locuință livingul este cel care atrage atenția prin nuanțele de turcoaz folosite atât pentru zugrăveala peretelui principal, cât și pentru draperii și accentele mici.

adelaparvu.com despre apartament 65 mp in culori de turcoaz, design 101wnetrz, Foto Pion Poziom (15)

Pentru ca spațiul să se simtă cât mai luminos și degajat, arhitecții au prevăzut zugrăveli simple și un parchet în nuanță caldă de tip stejar, dar au ales și mobilier cu linii simple, clare geometrice și accesorii cu alură sculpturală, zveltă, astfel ca lumina să nu fie obturată. Senzația de confort și inimitate este dată prin prezența țesăturilor de a tapițeria canapelei (realizată pe comandă, găsești model similar AICI) la perne, covor (de la Rugvista, dar găsești covoare similare și la Mobila Dalin) și până la tapițeria scaunelor și prezența draperiilor. Accentele de negru dau o imagine grafică, iar iluminatul este mult mai complex decât o singură sursă în tavan. Aici pe lângă un șir de spoturi înalte deasupra canapelei, există și o aplică numai bună pentru lectură pe canapea, dar și suspensii care marchează locul meselor (grupul de măsuțe din living și masa de sufragerie).

adelaparvu.com despre apartament 65 mp in culori de turcoaz, design 101wnetrz, Foto Pion Poziom (1)

În dreptul mesei din living se deschide bucătăria, separată parțial de o piesă tip bar, folosită pentru mic dejun, piesă ce include și locul de chiuvetă, mutat după renovare, conform planului arhitecților.

adelaparvu.com despre apartament 65 mp in culori de turcoaz, design 101wnetrz, Foto Pion Poziom (7)

Turcoazul este folosit și pentru finisajul mobilei din bucătăriei, realizată din MDF cu mînere frezate. Pentru a aduce un plus de căldură combinației reci de alb și turcoaz, arhitecții au prevăzut și suprafețe cu lemn, atât pe verticală, cât și pe orizontală. Electrocasnicele mari, respectiv combina frigorifică este amplasată în lateral, fiind încorporată și mascată cu fronturi de dulapuri albe. Practic nu iese în evidență. adelaparvu.com despre apartament 65 mp in culori de turcoaz, design 101wnetrz, Foto Pion Poziom (17)

Când bucătăria este deschisă către living, un truc bun este acela ca masa bar să fie mai înaltă față de mobila din bucătărie pentru a masca mare parte din aceasta.

adelaparvu.com despre apartament 65 mp in culori de turcoaz, design 101wnetrz, Foto Pion Poziom (18)

Spațiul bucătăriei este destul de mic, ca atare cea mai bună soluție a fost ca blatul acesteia să fie prevăzut în formă de U. De ce e bine? Pentru că astfel s-a folosit tot locul disponibil mărindu-se suprafața de lucru și a permis de asemenea blat generos pentru prepararea hranei între plită și chiuvetă. De asemenea, dispoziția în U a permis și amplasarea chiuvetei în fața ferestrei, așa cum își doresc mulți oameni acum.

adelaparvu.com despre apartament 65 mp in culori de turcoaz, design 101wnetrz, Foto Pion Poziom (8)

Blatul mesei de tip bar este lemn, deci nu la fel cu blatul bucătăriei, introducându-se o nouă textură și făcând legătura cu restul funcțiunilor. Prizele din zona bucătăriei, înclusiv cele din corpul de mobilă ce o separă față de living, au fost prevăzute încă din faza de proiect și inserate în ansamblul mobilierului.

adelaparvu.com despre apartament 65 mp in culori de turcoaz, design 101wnetrz, Foto Pion Poziom (13)

Peretele pentru locul de tv a fost placat cu panouri din PAL care imită textura lemnului. Astfel, s-a făcut legătura între spații, dar s-au și marcat traseele electrice pentru diferite aparate electrice. Peretele se simte ca un volum, fiind placat și în lateral către bucătărie, dar și către hol.

adelaparvu.com despre apartament 65 mp in culori de turcoaz, design 101wnetrz, Foto Pion Poziom (12)

Din zona mesei se poate observa și o parte a holului, dar și ușa interioară a dormitorului mic, însă neamenajat. Către hol, peretele din spatele ușii de la intrare este placat cu oglinzi și are prevăzute suspensii în fața lor, astfel că în senzonul rece, când se întunecă mai devreme, locul poate fi intens luminat.

adelaparvu.com despre apartament 65 mp in culori de turcoaz, design 101wnetrz, Foto Pion Poziom (3)

Încă de la intrarea în casă culoarea turcoaz își face simțită prezența prin intermediul oglinzilor fixate în hol. Aici pardoseala este finisată cu microciment pentru un aspect cât mai natural, dar și mai puțin fragmentat.

adelaparvu.com despre apartament 65 mp in culori de turcoaz, design 101wnetrz, Foto Pion Poziom (11)

De partea opusă oglinzilor din hol a fost realizat un ansamblu de mobilier cu rol de cuier, pantofar și depozitare. Arhitecții au prevăzut ca o parte a acestui ansamblu să fie montat suspendat pentru ca sub el să existe un loc pentru pantofi, facil de accesat, folosit, dar nu și vizibil.

adelaparvu.com despre apartament 65 mp in culori de turcoaz, design 101wnetrz, Foto Pion Poziom (2)

Un raft pentru cărți este prezent la granița dintre dormitor și baie, tocmai pentru a nu aglomera spațiul livingului. De asemenea, pentru mai mult loc în baie, ușa interioară a fost prevăzută să se deschidă în afară, nu spre interior.

adelaparvu.com despre apartament 65 mp in culori de turcoaz, design 101wnetrz, Foto Pion Poziom (5)

Baia a fost finisată în întregime cu microciment, astfel că spațiul, deși obișnuit unei băi de bloc, pare mult mai mare. Corpul de mobilă pentru lavoar cu textură din lemn și taburetul din lemn sunt accentele care încălzesc spațiul, restul mobilierului ce încadrează rezervorul vasului de toaletă fiind alb.

adelaparvu.com despre apartament 65 mp in culori de turcoaz, design 101wnetrz, Foto Pion Poziom (4)

Înainte de finisarea cu microciment, spațiul băii a fost în întregime hidroizolat, atât la nivelul pardoselii, cât și pe verticală până la înălțimea de doi metri. În deptul radiatorului, peretele a fost finisat tot cu microciment, dar ales alb pentru contrastul cu griul domninant din baie. Pentru mai mult spațiu în baia mică, mașina de spălat rufe a fost acomodată în dulapul de pe hol.

adelaparvu.com despre apartament 65 mp in culori de turcoaz, design 101wnetrz, Foto Pion Poziom (9)

Dormitorul se simte extrem de confortabil, grație placării peretelui cu panouri tapițate (realizate pe comandă) și a prezenței draperiilor. Amenajarea este foarte simplă, dar abundența țesăturilor, contrastul dintre turcoaz și măsuța din lemn pe post de noptieră creează atmosfera. Pentru că tinerii proprietari obișnuiesc să citească în pat, pe lângă suspensii s-au prevăzut și aplice care pot fi ușor direcționate.

adelaparvu.com despre apartament 65 mp in culori de turcoaz, design 101wnetrz, Foto Pion Poziom (10)

Imediat după ușă a putut fi montat un dulap încăpător, care a fost tratat simplu, similar unei placări albe. Ușile fără mînere dau această impresie, dar și faptul că ușile sunt prevăzute să ocupe toată verticala camerei.

adelaparvu.com despre apartament 65 mp in culori de turcoaz, design 101wnetrz, Foto Pion Poziom (6)

Un apartament confortabil, plăcut amenajat, aerisit, dar unde prezența țesăturilor și a texturilor din lemn contează mult. Da, nuanțe de turcoaz care dau senzația de bine și care sub influența luminii naturale își schimbă tonalitatea, dar și în funcție de scenariul luminilor artificiale. Simplu, bine organizat, intim, un apartemtn fluid în care simți că respiri. Sper să te inspire și pe tine!

Foto: Pion Poziom

 

 

 

11 raspunsuri pentru Apartament de 65 mp în nuanțe de turcoaz

 1. Raluca spune:

  Arata foarte bine! De unde sunt draperiile? Multumesc!

 2. Alina spune:

  Îmi place mult parchetul. De unde l-as putea achiziționa?

 3. Andreea spune:

  Woow! Imi place mult baia, unde pot gasi corpul de mobila si lavoarul? Multumesc

 4. Cosmina spune:

  Buna, Adela! Unde se gaseste faianta asemanatoare celei din bucatarie? Multumesc!

 5. Andreea spune:

  Buna, imi poti spune, te rog, ce nuanta si de la ce marca este folosita pentru peretii colorati turcoaz? Multumesc

 6. Valentina spune:

  Buna, Adela! Imi poti spune cum pot gasi covorul pe rugvista.com? De asemenea, am vazut ca ai comandat de cel putin 2 ori de la ei. Cum ti se par serviciile si produsele? I-ai recomanda? Mersi mult! 🙂

 7. Cristina spune:

  Superba amenajarea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *