Un living generos cu o așezare ordonată a obiectelor mari, respectiv al pieselor de mobilă pentru ședere. Și totuși nu pare nimic monoton. De ce?

In Case, Design Interior

Decor în tușe de turcoaz

Dacă visezi la o casă luminoasă, cu un ambient relaxant, care să te transpună în atmosfera zilelor de vacanță la mare, cu siguranță ideile din amenajarea de față te vor inspira. La ce mă refer mai exact? La combinația de culori și texturi, la inserția de piese de mobilier de grădină în amenajarea interioară și la impactul țesăturilor decorative. Este o casă e adevărat generoasă al cărei decor a fost gândit de designerul Alexandra Rae în stilul coastal chic, adică un stil marin șic, ce se pretează foarte bine pentru casele aflate în zona de litoral și nu numai. Dar hai să-ți spun mai multe despre tructurile designerului.

Când îți place foarte mult o amenajare pe care o vezi în imagini, uită-te întotdeauna cât de mari sunt ferestrele. Apoi, fii pe fază la cât de mult alb există în amenajare pe diverse suprafețe. În aceste imagini de detaliu poți observa combinația de culori și texturi pe care designerul a folosit-o în întreaga amenajare.

Când îți place foarte mult o amenajare pe care o vezi în imagini, uită-te întotdeauna cât de mari sunt ferestrele. Apoi, fii pe fază la cât de mult alb există în amenajare pe diverse suprafețe. În aceste imagini de detaliu poți observa combinația de culori și texturi pe care designerul a folosit-o în întreaga amenajare. Ca să obții un ambient elegant una dintre soluții este să ai multe suprafețe albe, mai ales pentru tâmplărie și pentru piesele de mobilier care ocupă mult loc. Pardoseala poate fi o culoare cât mai naturală, cum ar fi stejar. După ce realizezi un fundal simplu (pereți și pardoseală), poți interveni cu pete de culoare la nivelul decorațiunilor textile, poți personaliza anumite zone de perete cu tapet, iar pentru piesele mici de mobilier poți alege texturi care să încălzească atmosfera.

Secretul unei amenajări plăcute, relaxante în stil marin constă în contrastul de texturi.

Secretul unei amenajări plăcute, relaxante în stil marin constă în contrastul de texturi. Uite, spre exemplu aici o mare parte din suprafețe sunt albe, cum ar fi mobila încastrată (stânga) și lambriurile de pereți, la fel ca și scara interioară. Chiar dacă mâna curentă și treptele sunt mai închise decât pardoseala, asta nu deranjează pentru că sunt create contraste plăcute. Treptele scării interioare sunt acoperite cu o mochetă aleasă într-o nuanță similară parchetului, ceea ce conferă senzația de confort. Apoi, pe fundalul lambriurilor albe este așezată o comodă cu sertare într-o altă nuanță de lemn, iar fotoliul de grădină și coșul împletit vin să adauge noi texturi naturale. Plantele decorative contează foarte mult, mai ales în relație cu tapetul turcoaz pastelat, iar tabloul prezent aici schimbă perspectiva, dă senzația de adâncime. Totul asortat, dar luciul câtorva dintre obiectele decorative adăugă strălucire, la fel ca și pernele în roz somon de pe banchetă de sus, de pe scara interioară.

Un living generos cu o așezare ordonată a obiectelor mari, respectiv al pieselor de mobilă pentru ședere. Și totuși nu pare nimic monoton. De ce?

Un living generos cu o așezare ordonată a obiectelor mari, respectiv al pieselor de mobilă pentru ședere. Și totuși nu pare nimic monoton. De ce? Canapele sunt la fel, dar dispuse pentru conversație și deși sunt cu tapițerie deschisă pernele decorative le colorează. Apoi, prezența fotoliilor din gama de mobilier de grădină adaugă textură, dar conferă și senzația de relaxare alături de pernele puf așezate direct pe covor. Și da, ferestrele nu sunt acoperite de perdele, ci încadrate de draperii, care subliniază înălțimea camerei și lasă lumina naturală să inunde încăperea. Dar uită-te la zonele de alb pentru aici e secretul: mult alb în contrast cu turcoazul și totul condimentat de nuanțe de lemn, împletituri și suprafețe sculptate. Draperiile simple, într-o singură nuanță, dar pernele decorative și pernele puf cu țesături imprimate, însă toate modele sunt simple, geometrice.

Când ai mult alb în amenajare înseamnă că ai și luminozitate, dar și fundalul perfect pentru a fi scoase în evidență diverse obiecte și texturi în amenajare.

Când ai mult alb în amenajare înseamnă că ai și luminozitate, dar și fundalul perfect pentru a fi scoase în evidență diverse obiecte și texturi în amenajare. Și da, texturile sunt din categoria celor naturale: lemn, ceramică, țesături naturale, deci nu vezi plastic sau țesături lucioase ca de satin sau voaluri.

Locul de luat masa cu mobilă deschisă pentru ca ea să nu încarce spațiul, ci să-i dea un aer relaxant.

Locul de luat masa cu mobilă deschisă pentru ca ea să nu încarce spațiul, ci să-i dea un aer relaxant, în ciuda masivității ei. Și pentru ca totul să nu pară ca scos dintr-un magazin de mobilă, poți măcar în capetele mesei alege un alt model de scaun față de restul. Așa aduci un plus de varietate prin designul spătarelor. De asemenea, masa nu este acoperită în întregime cu o față de masă, ceea ce ar fi făcut-o să pară și mai masivă, ci doar pe centrul ei sunt așezate peste un napron câteva obiecte. Astfel, lumina naturală scoate la iveală obiecte și alura lor, iar planta decorativă adaugă un plus de prospețime alături de turcoazul draperiilor și cel al tapetului.

Bucătăria generoasă, dar toate corpurile de mobilier sunt albe. Ei bine, pe acest fundal alb, cu detalii de tip vitrină la nivel superior pentru a nu încărca spațiul, masa insulă are o altă culoare și devine punctul de atracție al încăperii, lucru marcat și prin corpul de iluminat.

Bucătăria generoasă, dar toate corpurile de mobilier sunt albe. Ei bine, pe acest fundal alb, cu detalii de tip vitrină (la nivel superior pentru a nu încărca spațiul), masa insulă are o altă culoare și devine punctul de atracție al încăperii, lucru marcat și prin corpul de iluminat. De remarcat însă faianța simplă albă și continuarea pardoselii din lemn. Ambientul a devenit mai variat și mai interesant după mobilare, piesele fiind mai lucrate, cu fronturi frezate și mânere argintii în ton cu electrocasnicele. Blatul negru adaugă contrast cu mobila albă, dar și luciu fiind din piatră naturală.

Dormitor relaxant prin combinația de nuanțe, dar și prin specificul pieselor de mobilier.

Dormitor relaxant prin combinația de nuanțe, dar și prin specificul pieselor de mobilier. Un tapet cu model delicat îmbracă pereții, dar aici draperiile sunt cele care personalizează spațiul, la fel și lenjeria de pat. O sofa mică din gama de mobilier de grădină este tușa de contrast atât prin textură, cât și prin culoare și vorbește despre stilul marin.

Simetria conferă întotdeauna senzația de ordine, de armonie, chiar și atunci când spațiul este atipic. Obiectele decorative bine alese și bine poziționate întregesc decorul.

Simetria conferă întotdeauna senzația de ordine, de armonie, chiar și atunci când spațiul este atipic. Obiectele decorative bine alese și bine poziționate întregesc decorul. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre amenajare in stil marin in alb si turcoaz, designer Alexandra Rae (9)

Foto via Alexandra Rae Design

7 raspunsuri pentru Decor în tușe de turcoaz

 1. monica spune:

  Perdele de unde sunt cumparate ? Multumesc

  • Adela Parvu spune:

   Monica, sunt realizate pe comandă. Poți avea așa ceva de la o firmă specializată în confecționarea de draperii și perdele.

   • Mariana spune:

    Mă ajutați și pe mine sun amarăta suntem 7 persoane și avem comi mici2 locuim însuraței județul Brăila va rog ajutați mă va las un Nr de telefon 0747971637

 2. Raluca spune:

  Intr-adevar este o amenajare interioara reusita! E pe gustul meu, si frumoasa si armonioasa 🙂 Imi plac multe detalii: amenajarea scarii cu lambriu alb, locul de luat masa, locul de conversatie din living, bucataria si piesele de mobilier de gradina. Intrucat sint fericita proprietara a unei gradini (neamenajata inca) rogu-va, stiti de unde pot lua mobilier de gradina asa frumos ca cel din poze?
  Multumesc!
  Multumesc si pentru articol! Contine multa informatie folositoare.

 3. Cristina spune:

  Foarte frumos amenajata! Se poate va rog sa-mi comunicati de unde au fost achizitionate veiozele?
  Multumesc mult!

 4. Gabi spune:

  Absolut superb! O astfel de casa este visul fiecaruia dintre noi. Imi plac foarte mult piesele de mobilier, perdelele, elementele de decor, totul este unitar, imbinat intr-un mod armonios. Totul reda o atmosfera linistitoare, relaxanta, care ne duce cu gandul la mare.

 5. Monica spune:

  Renovez sufrageria si im place f mult turquazul ,deoarece nu am ochi in a combina culorile as avea nevoie doar de cateva sfaturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *