adelaparvu.com despre apartament 3 camere 49 mp, design JN Studio, Foto Lukasz Bera (13)

In apartamente, Design Interior

Apartament de 49 mp cu trei camere actual decorat

Chiar dacă o locuință are mai multe camere, dar suprafața ei pe total este modestă, cel mai important lucru este ca spațiile de depozitare să fie bine concepute și bine amplasate, iar ferestrele cât mai debarasate, astfel ca lumina naturală să pătrundă din plin. Și ca să vei exact la ce mă refer am ales să-ți prezint azi un apartament de 49 de metri pătrați, care are trei camere, dar sunt bine organizate pentru un cuplu tânăr ce așteaptă un copil. Desigur, la această suprafață modestă livingul comunică direct cu bucătăria, iar compromisurile făcute sunt în privința dimensiunilor canapelei și a mobilării minimale din living. Asta a fost și dilema proprietarilor, care nu știau cum să procedeze, așa că au apelat la designerii de la biroul JN Studio. Aceștia au avut în vedere în primul rând spațiile de depozitare, iar apoi o linie cât mai ordonată și curată a pieselor mari, voluminoase de mobilă pentru ca ansamblul final să fie perceput cât mai luminos și aerisit.

adelaparvu.com despre apartament 3 camere 49 mp, design JN Studio, Foto Lukasz Bera (7)

Locuința are un plan simplu. Din holul de la intrare se face accesul către toate celelalte încăperi. Încă de la intrare se vede abordarea designerilor cu nuanțe deschise pentru pereți și oglinzi bine poziționate. Parchetul este prezent peste tot, același model, mai puțin în hol și în baie, unde plăcile alese sunt deschise. Față-n față cu ușa de la intrare pe perete a fost montată o oglindă generoasă, iar accesul către zona de zi este deschis, fără ușă interioară, ceea ce face ca lumina naturală să pătrundă și către hol.

adelaparvu.com despre apartament 3 camere 49 mp, design JN Studio, Foto Lukasz Bera (6)

Imediat în vecinătatea ușii de la intrare a fost prevăzut un dulap de depozitare pe toată suprafața disponibilă, până în plafon. Un colț al acestui ansamblu, care se citește din living, a fost lăsat cu banchetă și loc de cuier. Spatele cuierului este tapițat, iar modelul de tapițerie preia lățimea necesară pentru bachetă.

adelaparvu.com despre apartament 3 camere 49 mp, design JN Studio, Foto Lukasz Bera (12)

În living, în dreptul singurei ferestre sunt amplasate locurile de ședere, respectiv o canapea și un fotoliu, alese cu dimensiuni compacte pentru a nu încărca spațiul. Lipsa covorului face ca încăperea să fie percepută ca fiind mai largă.

adelaparvu.com despre apartament 3 camere 49 mp, design JN Studio, Foto Lukasz Bera (8)

Canapeaua aleasă este una cu design simplu și brațe puțin voluminoase pentru a fi potrivită cât mai bine în spațiul existent. Accesoriile, respectiv oglinzile de pe perete și felinarul din lateral sunt mici accente prin care s-a personalizat spațiul, fără a-l încărca.

adelaparvu.com despre apartament 3 camere 49 mp, design JN Studio, Foto Lukasz Bera (13)

Pentru zona de tv este prevăzută o comodă simplă, la nivelul pardoselii, iar pereții sunt finisați într-o nuanță deschisă care acoperă și profilele decorative subțiri. Cu aceste profile decorative s-au creat niște chenare pe perete, ar într-unul dintre chenare este amplsată oglinda din dreptul locului de luat masa. Perdelele și draperiile sunt simple, montate de la nivelul plafonului și prin ele este accentuată verticala încăperii.

adelaparvu.com despre apartament 3 camere 49 mp, design JN Studio, Foto Lukasz Bera (11)

Spațiul livingului este lung și îngust, ca atare prezența oglinzii din dreptul mesei nu este întâmplătoare. Acesta dă impresia de mai mult loc, dar și mai multă lumină naturală. Totul este în culori neutre deschise combinate cu texturi din lemn, doar tapițeria scaunelor vine să aducă o pată de culoare în ambient, alături de plante decorative.

adelaparvu.com despre apartament 3 camere 49 mp, design JN Studio, Foto Lukasz Bera (9)

În același spațiu coexistă trei funcțiuni: living, sufragerie și bucătărie. Pentru ca aspetul bucătăriei să fie cât mai estompat, în locul faianței s-a ales o placare cu sticlă, astfel ca suprafețele să fie cât mai puțin fragmentate.

adelaparvu.com despre apartament 3 camere 49 mp, design JN Studio, Foto Lukasz Bera (10)

Corpurile suspendate de mobilă sunt până la nivelul plafonului, electrocasnicele toate încorporate, iar fronturile ușilor și sertarelor sunt fără mânere aplicate, ci cu mânere frezate. Totul pentru o imagine cât mai ordonată și mai puțin fragmentată.

adelaparvu.com despre apartament 3 camere 49 mp, design JN Studio, Foto Lukasz Bera (4)

Dormitorul mic, ce urmează a fi camera copilului, este momentan folosit ca și birou și cameră de oaspeți, mobilarea fiind minimală, dar cu piese simple, care pot fi potrivite ușor și în altă parte a locuinței. Aici accentele de culoare s-au adus prin draperii, tapițeria scaunului și prin tabloul de deasupra canapelei.

adelaparvu.com despre apartament 3 camere 49 mp, design JN Studio, Foto Lukasz Bera (3)

Dormitorul matrimonial este simplu mobilat: cu pat tapițat și un dulap dispus în lateralul patului. Pentru a nu încărca vizual spațiul, pereții au fost finisați în gri deschis, iar în locul draperiilor s-a ales un stor simplu.

adelaparvu.com despre apartament 3 camere 49 mp, design JN Studio, Foto Lukasz Bera (5)

Peretele din fața patului a fost personalizat cu un colaj de postere și desene ordonat așezate în chenarele marcate prin profilele decorative. De remarcat faptul că în nicio încăpere nu s-au pus covoare, tocmai pentru a da senzația de mai mult spațiu, dar și pentru a preveni dificultatea deschiderii sertarelor sau ușilor de mobilier.

adelaparvu.com despre apartament 3 camere 49 mp, design JN Studio, Foto Lukasz Bera (1)

Camera de baie este mai mult lungă și îngustă, iar aici toată mobila de depozitare a fost realizată pe comandă. Lavoarul este montat la înălțime mai mare pentru că în lateralul lui, în ansamblul de mobilă, este mascată mașina de spălat rufe, un model slim. Spațiul pare mai generos în baie pentru că oglinda este montată pe o suprafață mare. De asemenea, în locul căzii există un duș cu rigolă îngropată. Combinația de plăci ceramice este alb, gri și plăci cu texturi similare lemnului, astfel continuându-se linia amenajării generale a casei.

adelaparvu.com despre apartament 3 camere 49 mp, design JN Studio, Foto Lukasz Bera (2)

Locuința are camere mici, dar ele par mult mai aerisite grație mobilierului de depozitare bine amplasat și prevăzut să ocupe toată verticala apartamentului, oglinzi strategic poziționate, finisaje unitare, fără ornamente sau decorațiuni, suprafețe care nu sunt fragmentate, ci cât mai libere și ordonate, iar piesele de mobilier individuale cât mai clar conturate și cu tapițerii confortabile. Sper să te inspire și pe tine!

Foto: Lukasz Bera

17 raspunsuri pentru Apartament de 49 mp cu trei camere actual decorat

  1. Raluca spune:

    Buna, Adela!De unde este achizitionata prima canapea din imagini? Multumesc!!!

  2. Lavinia spune:

    De unde este achizitionat parchetul? Ce denumire are?

  3. Elena spune:

    Buna ziua! Nu stiu daca ma puteti ajuta, dar poate stiti de unde este patul tapitat din dormitorul matrimonial. Mulțumesc.

  4. Untaru Cristina spune:

    Buna Adela, ești minunată!
    Ma încarc cu energie de fiecare dată când văd un spațiu descris de tine!

  5. Dogarescu Nicoleta spune:

    Buna ziua.Doresc amenajarea unui apartament si am nevoie de ajutor profesional.

  6. RADU F spune:

    Sarut mâna, doresc sa-mi amenajez apartamentul de la bloc și am nevoie de un profesionist , se pot da jos și pereți, nefiind de rezistență. Mulțumesc frumos. Cu respect.

  7. Gabriela spune:

    Buna Adela,
    Imi poti spune, te rog, daca stii ceva magazine in Brasov de unde as putea cumpara storuri pentru geamuri si oglinzi asa mari.
    Multumesc frumos

  8. Mihaela spune:

    Buna Adela,
    As dori sa știu mobilierul de pe hol de unde a fost achiziționat.
    Multumesc mult,

    • Adela Parvu spune:

      Bună Mihaela! Este realizat pe comandă la o firmă care face mobilă. O poți comanda și tu la orice firmă de mobilier care face pe comanda clienților diverse piese.

  9. Sala spune:

    Bună ziua. Aş dori şi eu să amenajez o salā de luat masa la o pensiune şi aş avea nevoie de ajutor specializat.

  10. Alexandra spune:

    Buna ziua, imi puteti spune ca rog de unde sunt achizitionate scaunele visinii? multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *