adelaparvu.com despre profile decorative si ornamente pentru fatade si interior, design CoArtCo (15)

In Finisaje, Shopping

Minunății făcute la noi în țară – profile decorative pentru exterior și interior, tot ce-ți dorești!

Știu, termenul acesta de profile sună foarte tehnic și sec, fără să zică mare lucru, dar aceste elemente de care-ți spun eu pot transforma radical aspectul unei casei. Acum, partea cea mai tare este că am găsit o firmă românească unde ți se pot face pe comandă orice tip de profil vrei, orice element decorativ și prețurile sunt foarte bune. Ideea aceasta cu elemente decorative și profile i-a venit lui Constantin, care a lucrat un timp la o firmă de construcții. El a observat că oamenii tot îi cereau lucruri pe comandă sau mai speciale. A căutat și a găsit un artist talentat, apoi a căutat și a găsit o firmă de ingineri care să-i proiecteze niște mașini speciale și alături de soția sa și-a deschis propria firmă. Și nu s-a oprit aici. Dar hai să-ți spun mai multe.

adelaparvu.com despre profile decorative si ornamente pentru fatade si interior, design CoArtCo (12)Alături de Constatin și Corina, proprietarii firmei CoArtCo în showroomul lor de pe strada Miron Constin nr 20 din București.

adelaparvu.com despre profile decorative si ornamente pentru fatade si interior, design CoArtCo (5)

Mi-a plăcut tare mult de Constantin și Corina pentru că sunt tineri, ambițioși și responsabili. Adică ei nu-și doresc să aibă doar un venit sau o activitate, ci visează ca echipa lor să reușească să facă cele mai frumoase decoruri și profile pentru a înfrumuseța cât mai multe case. I-am găsit într-o vilă frumoasă, pe care n-aveau voie să o modifice foarte mult, fiind închiriată. Dar cu toate aceastea au reușit ca în spațiul de acolo să-mi arate o bună parte din ceea ce fac ei. Și da, într-adevăr aici poți vedea că nu e totuna ce plinte folosești, cum încadrezi ferestrele sau ce ornamente alegi pentru plafoane. Mi-au spus că de multe ori se plimbă prin cartier și se uită la fațadele caselor închipuindu-și cât de mult ar putea fi schimbate în bine dacă ar avea doar câteva elemente frumoase făcute de ei. Și ăsta un exercițiu de imaginație și de documentare pe care-l fac zilnic.

adelaparvu.com despre profile decorative si ornamente pentru fatade si interior, design CoArtCo (13)

Dar ceea ce mi-a atras atenția au fost elementele decorative pentru fațade. De ce spun asta? Pentru că, unu la mână, să izolezi o casă cu arhitectură veche înseamnă să-i acoperi decorurile și nu știi unde să mergi și cine să ți le facă exact la fel și, doi la mână, pentru că dacă folosești piese din polistiren materialul acesta nu se poate lipi cum trebuie de zugrăveala de exterior. Ei bine, uite că cei doi soți prin firma lor CoArtCo (te-ai prins de la ce vine numele firmei, nu?) îți pot fi de un real ajutor. Cu ajutorul asociatului lor, un artist vizual și cu niște utilaje special concepute de către niște ingineri români creativi, reușesc să reproducă orice element decorativ, exact cum a fost. Inovația cu care vin ei este rășina specială ce acoperă aceste elemente, care arată ca și un finisaj de piatră, rășină care poate fi lipită fără probleme pe tencuieli, dar la rândul ei poate fi vopsită și suportă acest strat. Eu am pățit-o la o lucrare cu niște elemente din polistiren extrudat puse pe fațadă care au căzut, tocmai pentru că nu știam despre proprietățile acestui material, dar acum am aflat cauza, dar și sursa unde pot procura astfel de elemente care să rămână acolo bine înfipte.

adelaparvu.com despre profile decorative si ornamente pentru fatade si interior, design CoArtCo (4)Elementele îmbrăcate cu rășină arată de parcă ar fi din piatră. Ele pot fi vopsite în ce culoare se dorește.

adelaparvu.com despre profile decorative si ornamente pentru fatade si interior, design CoArtCo (19)

Deci, ca să-ți fac un rezumat până acum CoArtCo poate face orice la comandă, oricât de elaborat ar fi acel element decorativ, ceea ce e foarte tare! Arhitectul Adrian Păun, care concepe case în stilurile tradițional, neoromânesc și electrice spune că la CoArtCo a găsit exact ce are nevoie pentru proiectele sale. Pe lângă cornișe, ancadramente, chei de boltă, coloane, socluri, brâuri, console – tot ce ai nevoie pentru exterior la ei poți avea pe comandă. Este o variantă foarte bună ca preț, dar și estetică la vechile stucaturi din gips, pentru că meșterii care să mai facă așa ceva nu prea mai sunt de găsit, iar lucrările ajung să coste mult. Dar treaba cu elementele decorative din polistiren cu densitate mare și îmbrăcat cu rășină sunt o soluție la îndemână.

adelaparvu.com despre profile decorative si ornamente pentru fatade si interior, design CoArtCo (10)

adelaparvu.com despre profile decorative si ornamente pentru fatade si interior, design CoArtCo (14)

Pentru interior mi-au atras atenția profilele care pot fi îmbrăcate cu un strat ca de catifea. Da, poți avea o ramă de oglindă din polistiren mai dens, dar care îmbrăcată cu o pulbere specială să pară ca și cum ar fi din material textil. Și asta cu tot cu traforurile de rigoare. Chiar te întrebi cum poate fi făcut așa ceva. Ei bine, acum ai aflat secretul. Și da, nenumărate variante de profile pentru plafoane, de diferite dimensiuni și forme, iar pentru elemente decorative de interior la fel, provoacă-i că abia așteaptă. La capitolul plinte lucrează cu firme consacrate pe piață, dar știu ce să-ți recomande din portofoliul acestora, însă cred că nu va trece mult până vor găsi o soluție să le și producă. Spuneam că sunt doi tineri responsabili și când am spus asta m-am referit la faptul că sunt obsedați ca tot ce fac ei să iasă impecabil. Și pentru elementele pe care le vezi au muncit tare mult. Constantin mi-a spus ca la câte probe au făcut ar umple cel puțin volumul unei case cu plăcile de polistiren aruncate.

adelaparvu.com despre profile decorative si ornamente pentru fatade si interior, design CoArtCo (3)Rama roșie a oglinzii este una tot din polistiren extrudat, dar pare ca de catifea.

Efortul celor doi soți a meritat însă pentru că uite, acum pot face față celor mai neașteptate cereri. Mașinile de care-ți spuneam, care au fost concepute special pentru ei, adică niște CNC-uri atipice, mai exact utilaje care pot să perforeze materialele pe baza unui program de calculator (introduci schița și pe baza ei taie materialul), reușesc să facă detalii foarte fidele. Constantin și Corina mi-au povestit că aici au avut cea mai mare dificultate în a găsi o mașină care să poată perfora plăci volumimoase, de grosimi mari, dar că până la urmă și-au dat seama că trebuie să apeleze la ingineri care să le construiască mașina. Acum au ajuns la performanțe bune și continuă să inoveze pentru că-și doresc să poată oferi elemente decorative și profile și din alte tiprui de materiale, cum ar fi lemnul. Dar până atunci eu zic să intri pe site-ul lor profiledecorative.ro sau sună la telefon 0722.421.327 că-ți răspund colegii lor și să vezi ce au făcut până acum și ce pot face, dar și ce prețuri bune au. Sper să-ți prindă bine informațiile acestea!

Later edit 2018. M-au anunțat între timp că și-au mutat showroomul aici: strada Barbu Mumuleanu, 29, sector 2, Bucuresti (zona Stefan cel Mare)

adelaparvu.com despre profile decorative si ornamente pentru fatade si interior, design CoArtCo (2)

adelaparvu.com despre profile decorative si ornamente pentru fatade si interior, design CoArtCo (1)

adelaparvu.com despre profile decorative si ornamente pentru fatade si interior, design CoArtCo (9)

adelaparvu.com despre profile decorative si ornamente pentru fatade si interior, design CoArtCo (15)

adelaparvu.com despre profile decorative si ornamente pentru fatade si interior, design CoArtCo (20)

adelaparvu.com despre profile decorative si ornamente pentru fatade si interior, design CoArtCo (7)

adelaparvu.com despre profile decorative si ornamente pentru fatade si interior, design CoArtCo (11)

adelaparvu.com despre profile decorative si ornamente pentru fatade si interior, design CoArtCo (16)

adelaparvu.com despre profile decorative si ornamente pentru fatade si interior, design CoArtCo (18)

adelaparvu.com despre profile decorative si ornamente pentru fatade si interior, design CoArtCo (8)

adelaparvu.com despre profile decorative si ornamente pentru fatade si interior, design CoArtCo (6)

adelaparvu.com despre profile decorative si ornamente pentru fatade si interior, design CoArtCo (21)

44 Responses to Minunății făcute la noi în țară – profile decorative pentru exterior și interior, tot ce-ți dorești!

 1. Adrian spune:

  sunt deosebite, iar Constantin si echipa lui reusesc sa realizeze ceea ce mara majoritate a oamnilor isi doresc, anume o casa frumoasa!

 2. Marcela Cosnean spune:

  minunat;
  multumesc Adela de informatiile atat de utile pe care le imparatsesti cu noi;
  succes COARTCO, facerti lucruri splendide;

  cu drag,

  marcela cosnean

 3. Tudor Rovent spune:

  absolut minunat!
  oameni care stiu sa infrumuseteze cu adevarat o casa!

 4. cami spune:

  Genial! Bravo

 5. Diana Roxana spune:

  ce frumos! chiar ma gandeam ca nu se mai construiesc casele ca inainte, cu ornamente si arta.. dar uite ca se poate. imi pare tare bine!

 6. mariana spune:

  Doamne ajuta! Ma bucur nespus si le doresc cat mai multi clienti!

 7. iva zancu,arhitect spune:

  Sunt o admiratoare a fatadelor clasice,felicitari celor care au avut ideea de a face aceste ornamente,succes

 8. Irina Anghel spune:

  Adela, aceasta este cea mai bună veste pe care mi-ai dat-o anul acesta, în materie de design!

 9. Adriana Stefan spune:

  Adela, ce oameni minunati ! Bravo lor, bravo pt articol !

 10. Radu spune:

  E fain ca o fac cu daruire si tin la calitate. Cu putina promovare, vor avea o gramada de clienti.

 11. Elena Hison spune:

  Multumesc, Adela! Ca de fiecare data, ma salvezi atunci cand am nevoie de o informatie :-). Mi-am format un obicei ca, atunci cand am nevoie de o informatie despre oameni care fac lucruri deosebite, sa incep cautarile intai pe blogul tau. Chiar zilele astea cautam profile de acest gen. Cu siguranta voi apela la serviciile lor. Felicitari pentru ceea ce faceti, Constatin și Corina!

 12. adrian iagaru spune:

  COartCO sunteti tari si va doresc succes

 13. Aida spune:

  sa mai faceti astfel de frumuseti

 14. […] familiar, dar și proaspăt, îi dă un aer sănătos. Nu sunt de neglijat nici detaliile precum plintele înalte, plafoanele boltite sau îmbinările dintre tâmplăria metalică cu bârnele ce poartă patină de […]

 15. Dorina spune:

  Eu deja vă urmăresc de ceva timp și sunt îndrăgostită de produsele voastre….

 16. Decoratiuni spune:

  Foarte frumos.
  Noi producem decoratiunile prezentate de dvs. din mai multe materiale.
  Puteti accesa http://www.Decoratiuni3D.ro pentru mai multe informatii.

 17. […] de gri antracit pe pereți. În plus, observă că deși plinta există și că e una înaltă din duropolimer, ea este vopsită în nuanța pereților. La nivelul plafoanelor fiecare zonă orizontală este […]

 18. […] este de calitate și rezistă și în spații umede. La nivel inferior peste panouri se poate pune plintă sau se poate folosi același tip de profil cu adeviz. Și la colțuri se folosește pentru […]

 19. Flore spune:

  Multumesc, e o informatie venita tocmai la timpul potrivit! Totusi am si eu o suparare si anume ca toate lucrurile bune in materie de decoratiuni interioare si exterioare par sa fie in Bucuresti! Sotul meu si cu mine suntem pe cale sa mai facem o casa( pe prima am vandut-o) si intr-una din serile astea vorbeam despre cat de mult schimba fata casei aceste profile, in acelasi timp intrebandu-ne care ar fi solutiile de pe piata. Chiar ne gandeam la profilele acelea de polistiren din Dedeman sau alte magazine la fel dar daca spuneti ca nu stau bine lipite…cel mai probabil vom suna aceasta firma pentru o oferta de pret. Multumesc inca o data pentru informatie.

 20. […] culori pentru fiecare cameră ori alt tip de parchet) și să folosești elemente de legătură (cornișe, plinte) și sisteme simple pentru ferestre (rolete, storuri, deci fără perdele și draperii). Dar […]

 21. […] Pereții sunt finisați cu o vopsea lavabilă într-o nuanță neutră, deschisă, dar uită-te la plintă, una foarte înaltă care dă o notă de eleganță camerei. În plus ea maschează o parte din […]

 22. […] a fost amplsată simetric pe peretele îngust și apare ca un tablou, fiind frumos încadrată cu profile decorative. Tapițeria deschisă a canapelelor vine să aducă un strop de luminozitate în mare de nuanțe […]

 23. […] sunt colorate. Aici designerița Mayra Navarro s-a folosit de aceste trucuri. Merită să observi plinta înaltă care nu doar că încadrează frumos pereții zugrăviți într-o nuanță de gri deschis, dar e […]

 24. […] la pardoseală. Chiar dacă este din plăci ceramice ușor crem, pardoseala este subliniată de o plintă albă înaltă, deci nu la fel ca și pardoseala. Apoi, pentru textură și senzația de natural s-au folosit […]

 25. […] fel trecerea anilor a fost în favoarea celor doi soți pentru că între timp tehnologia profilelor decorative a lut avânt și la noi. Astfel, Daniela s-a gândit că ar fi cea mai rapidă, eficientă și de […]

 26. […] interioară, odată cu înlocuirea tuturor ușilor interioare din casă și a schimbat plinta veche cu una albă. Cert este că acum ușa albă se potrivește mult mai bine cu noul decor. În rest, totul a fost […]

 27. […] încadrarea cu zugrăveală lisă. Și plafonul zonei de zi este la gri, dar contrastul cu albul cornișelor supradimensionate face ca totul să pară mult mai îngrijit. Deci, combinații neașteptate, de la linii neoclasice […]

 28. […] cât mai simplă, iar accentele să fie la nivel de culoare a pereților, încadrare lor cu profile decorative și câteva decorațiuni asortate, toate pe arginitiu, cât să aducă un strop de strălucire la […]

 29. Lacramioara spune:

  Bun gasit!
  Sunt deosebit de incantata de ceea ce vad aici. As vrea sa pun o intrebare: v-ati gandit sa faceti tutoriale simple cu modul de executare la aceasta tehnica? Sunt convinsa ca vor fi foarte multi interesati de acest lucru … de exemplu eu..
  Cand va veti hotara dati de stire si eu voi fi prima care voi impartasi tuturor prietenilor despre munca voastra. Sunteti specialisti si sigur veti da informatii corecte si complete. M-am uitat sa gasesc ceva din aceasta tehnica explicat corect dar ori nu am cautat unde trebuie, ori nu exista informatii in limba romana despre subiectul acesta. Va multumesc anticipat si va urmaresc de cate ori am ocazia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *