adelaparvu.com despre birou transformat in camera copilului, design Iza Szewc, Foto Bernard Bialorucki (3)

In DIY/ Inainte si dupa

Biroul a devenit camera copilului

Multe cupluri de tineri, care își cumpără o locuință, decid ca în al doilea dormitor să-și instaleze o masă de birou și eventual o canapea extensibilă pentru oaspeți. Da, al doilea dormitor este mereu o cameră provizorie până când va veni pe lume primul copil. Cum faci ca reamenajarea să fie rapidă și cu cheltuială cât mai mică? Să știi ce să cumperi din start, încă de la amenajarea întregii locuințe, lucruri pe care să le poți păstra. Adică? Cum ar fi piesele de mobilă mai mari care pot fi folosite și ulterior, dar și printr-o abordare curată simplă la nivel de finisaje. Am ales să-ți prezint azi o astfel de transformare, care să te ghideze în alegerile tale, dacă te identifici cu această situație în care biroul din locuința ta urmează a deveni camera bebelușului.

ÎNAINTE, al doilea dormitor a fost mobilat provizoriu cu o canapea extensibilă veche și un birou, dar finisajele au fost schimbate ca în restul casei, cu parchet pe jos și cu o zugrăveală în nuanță de gri. DUPĂ redecorare finisajele au fost păstrate, dar reîmprospătate. Nuanța de gri i s-a părut tinerei mame prea puțin feminină, dar adevărul este că griurile se potrivesc bine cu orice culoare. Ca atare, designerul care s-a ocupat de amenajare a recomandat ca și pătuțul să fie ales într-o nuanță de gri, iar accesorii mici colorate în tonuri de roz, fiind camera unei fetițe.

ÎNAINTE, al doilea dormitor a fost mobilat provizoriu cu o canapea extensibilă veche și un birou, care nu au fost păstrate, dar finisajele au fost schimbate ca în restul casei, cu parchet pe jos și cu o zugrăveală în nuanță de gri. DUPĂ redecorare finisajele au fost păstrate, dar reîmprospătate. Nuanța de gri i s-a părut tinerei mame prea puțin feminină, dar adevărul este că griurile se potrivesc bine cu orice culoare. Ca atare, designerul care s-a ocupat de amenajare a recomandat ca și pătuțul să fie ales într-o nuanță de gri, iar accesorii mici colorate în tonuri de roz, fiind camera unei fetițe.

ÎNAINTE pentru locu de birou au fost cumpărate o masă, scaun și o etajeră. DUPĂ redecorare etajera a fost păstrată și accesorizată pentru a fi integrată în ansamblul camerei bebelușei.

ÎNAINTE pentru locul de birou au fost cumpărate o masă, scaun și o etajeră. DUPĂ redecorare etajera a fost păstrată și accesorizată pentru a fi integrată în ansamblul camerei bebelușei.

DUPĂ amenajare a fost păstrat dulapul cu fețele din oglinzi. Într-o cameră amenajată provizoriu, un dulap bine plasat și ales neutru, cum e cel de față, este o alegere bună și potrivită pentru o lungă perioadă de timp. Dulapul a fost realizat pe comandă și ocupă toată înălțimea camerei.

DUPĂ amenajare a fost păstrat dulapul cu fețele din oglinzi. Într-o cameră amenajată provizoriu, un dulap bine plasat și ales neutru, cum e cel de față, este o alegere bună și potrivită pentru o lungă perioadă de timp. Dulapul a fost realizat pe comandă și ocupă toată înălțimea camerei. Pentru un plus de luminozitate, în dreptul pătuțului a fost aplicat un tapet într-o nuanță mai deschisă decât nuanța vopselei lavabile de pe perete. Fâșia de tapet poate fi păstrată în timp, mai ales dacă pătuțul ales se poate transforma în pat pentru o persoană (deci pentru un copil mai mare). Dar nu e musai să fie tapet. Câteva tablouri sau postere înrămate pot oferi un efect similar.

Cea mai simplă metodă pentru o cameră de bebeluș este ca suprafețele mari de perete să fie într-o nuanță luminoasă de gri. Cu ajutorul accesoriilor colorate camera se înveselește repede. Dar și accesoriile mici pot fi folosite mult timp, dacă sunt bine alese. O etajeră sub formă de scară precum și depozitări mici similare unor buzunare din fetru pot fi pe placul copilului cel puțin până la vârsta adolescenței.

Cea mai simplă metodă pentru o cameră de bebeluș este ca suprafețele mari de perete să fie într-o nuanță luminoasă de gri. Cu ajutorul accesoriilor colorate camera se înveselește repede pentru că griurile se potrivesc cu orice altă culoare și în plus oferă o stare de calm. Dar și accesoriile mici pot fi folosite mult timp, dacă sunt bine alese. O etajeră sub formă de scară precum și depozitări mici similare unor buzunare din fetru pot fi pe placul copilului cel puțin până la vârsta adolescenței.

Un covor plăcut, deschis la culoare, accesorii vesele, un stor bine ales (și nu perdele și draperii de care poate trage copilul când mai crește), perne decorative sunt accesorii care înveselesc o cameră de copil și care pot fi păstrate mult timp sau, dacă se dorește înlocuirea lor, cel pușin nu sunt foarte costisitoare.

Un covor plăcut, deschis la culoare, accesorii vesele, un stor bine ales (și nu perdele și draperii de care poate trage copilul când mai crește), perne decorative sunt accesorii care înveselesc o cameră de copil și care pot fi păstrate mult timp sau, dacă se dorește înlocuirea lor, cel pușin nu sunt foarte costisitoare. Deci rețeta este simplitatea la nivelul finisajelor, mobila pentru depozitare (dulapul) să fie bine făcută pentru mult timp, iar restul obiectelor să fie funcționale și versatile, să poată fi folosite și sub altă formă sau pentru alte nevoi. Oricum într-o cameră de copil jucăriile vor fi mereu colorate și vor adăuga multă vivacitate camerei. Sper să te inspire și pe tine!

Foto via Iza Swec

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *