adelaparvu.com despre apartament in stil industrial, Moscova, designer Yevgeniya Razuvayeva, 9design, Foto Dean Alexandrov (16)

In Idei pentru acasa

Apartament de 65 mp în stil industrial

Să fie simplu, dar plăcut, să fie urban, dar nu rece, să fie grafic, dar nu în alb și negru, să fie luminos și spațios, dar masculin. Ei bine, aparent dorințe care n-ar putea fi ușor îndeplinte și regăsite la interiorul unei locuințe de 65 de metri pătrați, dar designerul care s-a ocupat de acest proiect de amenajare a găsit soluția pentru clientul ei: stilul industrial. S-a bazat pe câteva elemente ale acestui mod de abordare: instalații la vedere subliniate în nunațe de negru (instalația electrică, calorifere), tâmplărie neagră încadrată de placări cu cărămidă, toate încălzite de prezența finisaje din lemn și cu aspect de lemn. Dar hai să-ți spun mai multe.

adelaparvu.com despre apartament in stil industrial, Moscova, designer Yevgeniya Razuvayeva, 9design, Foto Dean Alexandrov (7)

Dacă s-a dorit luminos și spațios, era clar pentru designer că acest lucru poate indica și cât mai puțină mobilă la vedere. Căci, nu-i așa, dacă ai multă mobilă aceasta încarcă vizual spațiul, dar mai mult oferă suficiente suprafețe pe care să se fie puse diverse obiecte, adică totul să capete un aspect dezordonat. Ca atare, încă de la intrarea în casă, locul de cuier (unde e și oglinda) a fost conceput ca o încăpere mică, de sine stătătoare, închisă cu o ușă culisantă. Ușa albă, fără prag pare că se ițește din zidurile finisate și ele tot în alb. Deci, cât mai puține fragmentări pentru o imagine imaculată.

adelaparvu.com despre apartament in stil industrial, Moscova, designer Yevgeniya Razuvayeva, 9design, Foto Dean Alexandrov (6)

Apartamentul mai mult lung și îngust avea în zona de zi doar două ferestre pe lățime. Pentru că proprietarul, care locuiește singur (împreună cu două pisici și un câine) și-a dorit o zonă de zi spațioasă, unde să poată invita și prieteni, designerul i-a propus ca bucătăria să comunice deschis cu livingul, iar zona de socializare să fie în jurul unei generoase mese insulă. Aceasta este concepută ca un obiect arhitectural multifuncțional: loc de masă, blat de preparare a mâncărurilor, bar (de unde și structura suspendată), spațiu de depozitare închis (dulapuri, sertare) și deschis (rafturi).

adelaparvu.com despre apartament in stil industrial, Moscova, designer Yevgeniya Razuvayeva, 9design, Foto Dean Alexandrov (8)

Instalația electrică la vedere trasată la nivelul plafonului parcă te ghidează. Astfel, dinspre bucătărie direcția către living e clară, un loc minimal mobilat, dar de unde se vede toată desfășurarea bucătăriei, mai exact partea plăcută a ei, căci toate dotările cu un pronunțat caracter tehnic (electrocanice) sunt mascate, grație formei planului.

adelaparvu.com despre apartament in stil industrial, Moscova, designer Yevgeniya Razuvayeva, 9design, Foto Dean Alexandrov (10)

Dormitorul la rândul său este simplu mobilat și decorat, dar bogat iluminat. Înălțimea de circa 2,7 metri a locuinței a permis instalarea candelabrului aici, dar invita și la montarea unor suspensii care să coboare raza iluminatului artificial în zona patului.

adelaparvu.com despre apartament in stil industrial, Moscova, designer Yevgeniya Razuvayeva, 9design, Foto Dean Alexandrov (3)

adelaparvu.com despre apartament in stil industrial, Moscova, designer Yevgeniya Razuvayeva, 9design, Foto Dean Alexandrov (4)

adelaparvu.com despre apartament in stil industrial, Moscova, designer Yevgeniya Razuvayeva, 9design, Foto Dean Alexandrov (5)

Accentul în locuință a fost pus pe detalii, de la întrerupătoare la texturile din lemn. Cele mai multe piese din locuință au fost realizate la comandă, iar măsuța din living, decorurile oglinzii din dresing, mobilierul minimal din hol sunt toate manufacturate cu lemn recuperat. Acest lucru conferă textură, dar și o istorie aparte a obiectelor. Subliniază apetitul pentru aventură, pentru excursii în natură și sporturi în aer liber pe care le practică proprietarul.

adelaparvu.com despre apartament in stil industrial, Moscova, designer Yevgeniya Razuvayeva, 9design, Foto Dean Alexandrov (13)

adelaparvu.com despre apartament in stil industrial, Moscova, designer Yevgeniya Razuvayeva, 9design, Foto Dean Alexandrov (12)

Baia este și ea deosebită, cu lavoare realizate la comandă în Bali, din rocă vulcanică, baterii din sticlă și blat din lemn masiv recuperat. Instalații la vedere, subliniate prin finisaj negru, care omniprezente în amenajare conferă un aspect inedit, dar sunt și practice pentru că pot fi folosite ca suporturi pentru prosoape.

adelaparvu.com despre apartament in stil industrial, Moscova, designer Yevgeniya Razuvayeva, 9design, Foto Dean Alexandrov (1)

Da, o locuință mai specială unde atenția la detalii se simte, dar unde surprinde grafismul obținut prin etalarea traseelor instalațiilor, grija de a fi montate ordonat. E clar că prin strictul minimal amenajarea, gândită de designerul Eugenia Razuvaeva, vorbește despre proprietarul ei, însă până la urmă despre asta e vorba când îți amenajezi locuința: să te reprezinte! Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre apartament in stil industrial, Moscova, designer Yevgeniya Razuvayeva, 9design, Foto Dean Alexandrov (18)

adelaparvu.com despre apartament in stil industrial, Moscova, designer Yevgeniya Razuvayeva, 9design, Foto Dean Alexandrov (16)

adelaparvu.com despre apartament in stil industrial, Moscova, designer Yevgeniya Razuvayeva, 9design, Foto Dean Alexandrov (11)

adelaparvu.com despre apartament in stil industrial, Moscova, designer Yevgeniya Razuvayeva, 9design, Foto Dean Alexandrov (14)

adelaparvu.com despre apartament in stil industrial, Moscova, designer Yevgeniya Razuvayeva, 9design, Foto Dean Alexandrov (15)

adelaparvu.com despre apartament in stil industrial, Moscova, designer Yevgeniya Razuvayeva, 9design, Foto Dean Alexandrov (2)

adelaparvu.com despre apartament in stil industrial, Moscova, designer Yevgeniya Razuvayeva, 9design, Foto Dean Alexandrov (17)Foto via 9design

Un raspuns pentru Apartament de 65 mp în stil industrial

  1. Mario spune:

    Buna seara,
    As dori sa stiu de unde sunt intrerupatoarele si prizele sau marca.
    Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *