adelaparvu.com despre amenajare eleganta apartament 80 mp, design Enjoy Design, Foto Mikhail Loskutov (9)

In apartamente, Design Interior

Apartament de 80 mp elegant ambientat

Pe lângă o organizare funcțională, contează foarte mult într-o locuință numărul și suprafața ferestrelor. Așa că atunci când visezi la un apartament decorat în linii clasice sau tușe franțuzești, caută unul cu ferestre generoase, dispuse pe cel puțin două laturi ale locuinței. Proprietarii apartamentului de 3 camere despre care-ți scriu, au știut asta, așa că atunci când au căutat să cumpere o locuință, primul lucru pe care l-au avut în vedere a fost luminozitatea. Abia apoi a contat flexibilitatea compartimentării suprafeței de 80 de metri pătrați. Au apelat la designerii de la biroul Enjoy Home, spunându-le că le place mult stilul franțuzesc și că își doresc camere aerisite în care să simtă că respiră, cu cât mai puține dulapuri înalte, mai ales în dormitor. Designerii au reorganizat locuința în acest sens, iar rezultatul final este unul elegant. Dar hai să afli despre ce este vorba, nu înainte de a vedea planul apartamentului.

adelaparvu.com despre amenajare eleganta apartament 80 mp, design Enjoy Design, Foto Mikhail Loskutov (13)

adelaparvu.com despre amenajare eleganta apartament 80 mp, design Enjoy Design

Designerii au avut în vedere ca în prima parte a locuinței să fie concentrată toată depozitarea, astfel ca locul pentru haine și obiecte casnice să fie la îndemână din holul de la intrare, aproape de baie, și, de asemenea, prin gruparea depozitării să debaraseze camerele de dulapuri. Astfel, chiar dacă dormitorul și livingul sunt spații obișnuite de bloc, amenajarea lor a putut fi făcută aerisit, nefiind nevoie de spațiisuplimentare de depozitare. În organizarea locuinței a contat foarte mult faptul că ferestrele sunt dispuse pe două laturi ale apartamentului, iar suprafața lor este mare.

adelaparvu.com despre amenajare eleganta apartament 80 mp, design Enjoy Design, Foto Mikhail Loskutov (19)

Dressingul este amenajat frumos cu dulapuri dispuse pe două laturi ale primei camere din locuință. Dulapurile sunt realizate pe comandă, după proiectul designerilor, și prevăzute să ocupe toată înălțimea camerei. Detalii precum plinta care se continuă de pe pereți la baza mobilierului, precum și cornișa de la nivelul plafonului, conferă camerei un aer îngrijit, armonios, coerent.

adelaparvu.com despre amenajare eleganta apartament 80 mp, design Enjoy Design, Foto Mikhail Loskutov (18)

Fețele dulapurilor sunt cu sticlă, în spatele lor fiind fixate bucăți de țesătură din in brodată. Dacă vreodată proprietarii vor simți nevoia să schimbe ambientul, prin înlocuirea țesăturii decorative din spatele geamurilor atmosfera camerei se va schimba. Ușile interioare sunt și ele realizate pe comandă, după proiectul designerilor.

adelaparvu.com despre amenajare eleganta apartament 80 mp, design Enjoy Design, Foto Mikhail Loskutov (88)

Holul de la intrare este elegant amenajat cu plăci decorative din ciment la nivelul pardoselii și piese de mobilă delicate din lemn masiv, realizate pe comandă (poți găsi modele similare AICI). De remarcat cum desenul de la nivelul pardoselii este coordonat cu cel de la nivelul ușilor interioare.

adelaparvu.com despre amenajare eleganta apartament 80 mp, design Enjoy Design, Foto Mikhail Loskutov (22)

O oglindă generoasă este binevenită în hol, dar ea dă și impresia de spațiu mai generos. Aplicele de perete amplifică lumina din primul spațiul al locuinței, mai ales că există o ușă interioară care separă holul de zona de zi și dormitor, deci nu beneficiază de lumina naturală dinspre celelalte camere.

adelaparvu.com despre amenajare eleganta apartament 80 mp, design Enjoy Design, Foto Mikhail Loskutov (20)

În hol, de o parte și de alta a intrării în dressing, sunt prevăzute două dulapuri încastrate cu fețele din lemn. Rolul lor este de a fi folosite pe post de cuier, astfel ca hainele și încălțămintea să fie ascunse privirii, iar ambientul să rămână ordonat și elegant.

adelaparvu.com despre amenajare eleganta apartament 80 mp, design Enjoy Design, Foto Mikhail Loskutov (21)

Din holul de la intrare se accede și către baie, unde pardoseala, tot din plăci decorative din ciment are alt model. Frezările de la nivelul mobilierului de baie sunt în relație cu modelul de pe ușile interioare, realizându-se o legătură vizuală, chiar dacă nuanțele diferă.

adelaparvu.com despre amenajare eleganta apartament 80 mp, design Enjoy Design, Foto Mikhail Loskutov (23)

Zona de duș cu rigolă îngropată este marcată de plăci ceramice pe perete într-o nuanță de cobalt pe fundalul căreia bateriile și accesoriile din bronz ies în evidență, amplificând eleganța urmărită în ambientare.

adelaparvu.com despre amenajare eleganta apartament 80 mp, design Enjoy Design, Foto Mikhail Loskutov (1)

Un panou fix din sticlă este montat astfel ca mobilierul și zona de lavoar din baie să fie protejată de stropii apei din colțul prevăzut pentru duș. Pe lângă panoul de duș, zonele din baie sunt separate și prin culorile alese pentru finisajul pereților – același tip de plăci, dar culori diferite într-un joc de umbră și lumină care conferă personalitate camerei de baie.

adelaparvu.com despre amenajare eleganta apartament 80 mp, design Enjoy Design, Foto Mikhail Loskutov (3)

Detaliile cu finisaj bronz de la nivelul corpurilor de iluminat, accesoriilor de baie, bateriilor la butonii de mobilă și decorațiuni aduc un plus de strălucire și sunt în contrast cu finisajele.

adelaparvu.com despre amenajare eleganta apartament 80 mp, design Enjoy Design, Foto Mikhail Loskutov (2)

Deasupra vasului de toaletă este prevăzut un spațiu de depozitare, dar închis cu uși lamelare ca să semene cu niște obloane. Totul este asortat la nivel de detalii, de la butonii ușilor, clapeta rezervorului îngropat la radiatorul portprosop.

adelaparvu.com despre amenajare eleganta apartament 80 mp, design Enjoy Design, Foto Mikhail Loskutov (4)

Prin rama oglinzii s-a inserat în ambientul băii o nouă textură, dar și o nouă culoare în contrast cu baza mobilierului. De multe ori un astfel de detaliu contează mult din punct de vedere vizual, mai mult chiar decât mobilierul, fiind un element vibil imediat la intrarea în baie.

adelaparvu.com despre amenajare eleganta apartament 80 mp, design Enjoy Design, Foto Mikhail Loskutov (10)

Spațiul holului cu dressingul și baia sunt separate prin intermediul unei uși interioare față de zona de zi. Aici, bucătăria este deschisă către sufragerie și living, iar registrul nuanțelor este schimbat.

adelaparvu.com despre amenajare eleganta apartament 80 mp, design Enjoy Design, Foto Mikhail Loskutov (8)

Designerii au prevăzut o masă insulă, nu doar pentru că ar da mai bine cu stilul preferat al proprietarilor, ci și din considerente funcționale. Pe latura de perete, unde e acum plita, nu ar fi încăput toate electrocasnicele și dotările din cauza prezenței pe colț a stâlpului de rezistență. Așa că designerii au gândit zona de plită, cuptoare și combină frigorifică încorporată ca într-o nișă cu un desen simetric al mobilierului, iar masa insulă cu loc pentru chiuvetă și extra spații de depozitare sub ea.

adelaparvu.com despre amenajare eleganta apartament 80 mp, design Enjoy Design, Foto Mikhail Loskutov (11)

Blaturile pentru zonele de lucru au fost alese din granit, dar mobila nu este aceeași culoare peste tot. Dacă fronturile bucătăriei sunt într-o nuanță olive, baza mesei insulă este din MDF vopsit într-o nuanță de gri. De asemenea, pentru coerență, tot spațiul pe verticală este ocupat de mobilier, în interiorul lui fiind mascate și traseele pentru instalații (tubulatura hotei, traseul pentru prize etc). Plăcile ceramice din zona plitei au fost realizate pe comandă de către un artist ceramist.

adelaparvu.com despre amenajare eleganta apartament 80 mp, design Enjoy Design, Foto Mikhail Loskutov (9)

Peste tot în zona de zi este montat același parchet din stejar (de la Esse). Pentru ca atmosfera să se simtă mai aerisită, pardoseala nu a fost acoperită cu covoare în bucătărie și sufragerie. De asemenea, cea mai mare parte din suprafața pereților este liberă, singurele elemente verticale, coordonate între ele ca înălțime, fiind bufetul cu vitrină, realizat pe comandă și perdele și draperiile ce îmbracă fereastra.

adelaparvu.com despre amenajare eleganta apartament 80 mp, design Enjoy Design, Foto Mikhail Loskutov (7)

Corpurile de iluminat sunt diferite, punctând fiecare funcțiune în parte și asigurând variate scenarii de lumină pe timpul serii. De remarcat faptul că sufrageria, deși deschisă către bucătărie, are mobilă diferită, astfel realizându-se separarea vizuală, chiar dacă finisajele sunt aceleași peste tot.

adelaparvu.com despre amenajare eleganta apartament 80 mp, design Enjoy Design, Foto Mikhail Loskutov (6)

Da, șemineul este nelipsit atunci când vorbim despre stilul franțuzesc, așa că designerii l-au prevăzut în zona sufrageriei, alegând un blat din granit similar celor din bucătărie. Șemineul este decorativ.

adelaparvu.com despre amenajare eleganta apartament 80 mp, design Enjoy Design, Foto Mikhail Loskutov (26)

Din zona sufrageriei se citește livingul cu loc de canapea și biblioteci, dar ambele tratate ca piese de mobilier, una de tip comodă, iar celalaltă ca piesă înaltă cu vitrină. În locul unei măsuțe tipice a fost aleasă o valiză veche. Aici este singurul loc din zona de zi unde s-a prevăzut covor, iar combinația de la nivelul decorațiunilor textile și obiectelor decorative este între verde și albastru.

adelaparvu.com despre amenajare eleganta apartament 80 mp, design Enjoy Design, Foto Mikhail Loskutov (25)

Perdelele simple albe lasă să se întrevadă măștile decorative ce îmbracă fața caloriferilor. Draperiile sunt prevăzute din două tipuri de materiale: unul uni cu textură de catifea și altul brodat cu imprimeuri geometrice. S-a realizat astfel un joc de culori, texturi și modele care îmbogățesc vizual spațiile, dar nu le sufocă. În plus, modelele geometrice se regăsesc și în desenul mobilierului, dar și în cele ale decorațiunilor. Comoda din living este realizată pe comandă după proiectul designerilor.

adelaparvu.com despre amenajare eleganta apartament 80 mp, design Enjoy Design, Foto Mikhail Loskutov (27)

Singura piesă înaltă din spațiul mic al livingului a fost poziționată lângă fereastră, într-un colț pentru a nu obtura lumina naturală, dar și pentru ca atenția asupra ei să fie diminuată, fiind realizată la aceeași înălțime cu draperia. Astfel, totul se simte armonios, fără diferențe de nivel.

adelaparvu.com despre amenajare eleganta apartament 80 mp, design Enjoy Design, Foto Mikhail Loskutov (12)

Din zona de zi se accede prin intermediul unei uși interioare în spațiul de odihnă. Dormitorul este poziționat mai aproape față de holul de la intrare, de unde se deschid dressingul și baia. Același parchet este prezent și în dormitor, fiind montat fără întreruperi în dreptul ușii interioare.

adelaparvu.com despre amenajare eleganta apartament 80 mp, design Enjoy Design, Foto Mikhail Loskutov (16)

Spațiul dormitorului este unul tipic de bloc, ca atare designerii au avut în vedere ca suprafața pereților să fie simplu tratată cu vopseuri lavabile în nuanțe deosebite (de la Little Green), ca un fundal pe care piesele de mobilier să se contureze frumos.

adelaparvu.com despre amenajare eleganta apartament 80 mp, design Enjoy Design, Foto Mikhail Loskutov (14)

Proprietara și-a dorit o masă de toaletă în dormitor, așa că aceasta suplinește și rolul de noptieră pe o parte a patului. Toate aceste lucruri au fost prevăzute încă din faza de proiect, astfel ca aplicele de perete să poată fi montate simetric față de tăblia patului.

adelaparvu.com despre amenajare eleganta apartament 80 mp, design Enjoy Design, Foto Mikhail Loskutov (15)

Măsuța de toaletă a fost realizată pe comandă, după proiectul designerilor și conform dorințelor proprietarei. Pentru că și-a dorit o oglindă similară celor din cabinele actorilor, masa de toaletă a trebuit să fie poziționată în fața peretelui.

adelaparvu.com despre amenajare eleganta apartament 80 mp, design Enjoy Design, Foto Mikhail Loskutov (17)

Un apartament de trei camere luminos și bine organizat, având în vedere spațiile de depozitare și stilul de amenajare abordat. Tonuri de nuanțe plăcute, relaxante, detalii îngrijite, accente aurite care conferă eleganță și materiale preponderent naturale de la pardoseala din lemn, la ceramică și texturi din in. Elegant, aerisit, unde fiecare colț are o poveste. Sper să te inspire și pe tine!

Foto: Mikhail Loskutov 

 

 

 

 

 

8 raspunsuri pentru Apartament de 80 mp elegant ambientat

 1. Diana D spune:

  Usile unde au fost comandate? Sunt foarte dragute!

 2. Aurora spune:

  Foarte frumos si elegant. Cei care fac uși ar putea face si un seminee pe comandă, fals, doar decor?

 3. Alina spune:

  Buna ziua! De unde putem achizitiona draperii cu model geometric, exact ca cele din living? Multumesc frumos!

 4. Ramona spune:

  Suuuuupeeeerb!!!De vis!!!!

 5. Cerpaz elena spune:

  Bună. Accesoriile din baie sunt deosebite. La noi se găsește ceva similar, de calitate, de pe care sa nu se duca stratul antichizat de deasupra? Mulțumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *