adelaparvu.com despre apartament elegant 90 mp, Moscova, designer Zhenya Zhdanova, Foto Maria Irinarkhova si Stephan Julliard (4)

In apartamente, Design Interior

Apartament de 3 camere elegant amenajat

Da, poți avea o locuință elegantă și deosebită chiar dacă locuiești la bloc, dar cu siguranță asta nu va fi deloc ieftin. Vei ajunge să cheltuiești la fel de mult ca pentru amenajarea unei case, dar vei obține ceea ce-ți dorești. Și întrebarea revine tot către tine: știi ce-ți dorești? Am ales să-ți prezint azi un apartament de 90 de metri pătrați din Moscova amenajat elegant de către designerul Zhenya Zhdanova, a cărei clienți, un cuplu tânăr cu un copil de doi ani, și-au dorit o locuință cât mai centrală, chiar dacă a fost să fie una la bloc, dar să aibă ambientul și atmosfera unei case deosebite, mai prețioase. Provocarea majoră, pe lângă partea estetică, a fost cea funcțională pentru designer, pentru că proprietarii și-au dorit spații de depozitare din plin și neapărat două dormitoare mari și confortabile, în condițiile în care atunci când au achiziționat locuința aceasta avea încăperile pentru odihnă mult mai mici. Dar hai să-ți spun mai multe după ce-ți atașez planul să-l vezi cum arată organizat după reamenajare.

Pentru reorganizarea locuinței cea mai dificilă problemă întâmpinată de către designer a fost prezența a numai 3 ferestre. Locul bucătăriei a fost organizat în fosta baie ce deservea al doilea dormitor. Și da, în locul dormitorului a fost amenajată zona de zi. Spațiul livingului a fost restrâns pentru a fi mărite dormitoarele, iar holul a devenit loc de depozitare.

Pentru reorganizarea locuinței cea mai dificilă problemă întâmpinată de către designer a fost prezența a numai 3 ferestre. Locul bucătăriei a fost organizat în fosta baie ce deservea al doilea dormitor. Și da, în locul dormitorului a fost amenajată zona de zi. Spațiul livingului a fost restrâns pentru a fi mărite dormitoarele, iar holul a devenit loc de depozitare.

În hol designerul a prevăzut dulapuri cu fețe placate cu oglinzi. Totul este elegant tratat.

În hol designerul a prevăzut dulapuri cu fețe placate cu oglinzi. Totul este elegant tratat cu detalii aurii.

Zona de zi are bucătăria deschisă către living, dar totuși bucătăria este retrasă ca într-o nișă, așa că între funcțiuni există o piesă de tip bar care le delimitează. Prin materialele deschise spațiul bucătăriei nu pare claustrofobic, deși locul este restrâns, iar prin prețiozitatea materialelor bucătăria nu apare ca zonă tehnică în spațiul deschis al livingului. Pe lângă blaturile din piatră naturală, scaunele de bar aurite (model de la Any Home) și suspensiile cu abajur din sticlă (model similar de la Glassburg) adăugă prețiozitate.

adelaparvu.com despre apartament elegant 90 mp, Moscova, designer Zhenya Zhdanova, Foto Maria Irinarkhova si Stephan Julliard (10)

adelaparvu.com despre apartament elegant 90 mp, Moscova, designer Zhenya Zhdanova, Foto Maria Irinarkhova si Stephan Julliard (19)

După reorganizarea spațiului a rezultat o nișă în spațiul livingului, unde designerul a prevăzut locul canapelei, marcat printr-o culoarea deosebită. Este vorba despre o tencuială decorativă cu aspect catifelat. Pe acest fundal designerul a prevăzut o instalație artistică realizată pe comandă cu trei roți aurite, care să reprezinte pentru familie bunul mers al lucrurilor în viață. Canapeaua cu tapițerie de tip Chesterfield de la MHL precum și măsuța aurită de la Eichholtz conturează imaginea elegantă a încăperii.

adelaparvu.com despre apartament elegant 90 mp, Moscova, designer Zhenya Zhdanova, Foto Maria Irinarkhova si Stephan Julliard (9)

Planta (palmier) poziționată în colț aduce o notă de prospețime, dar prin masca de ghiveci aleasă devine decorativă pe de-antregul, nu doar prin frunze.

adelaparvu.com despre apartament elegant 90 mp, Moscova, designer Zhenya Zhdanova, Foto Maria Irinarkhova si Stephan Julliard (15)

În zona de zi, în vecinătatea ferestrei este poziționat locul de luat masa marcat printr-un mobilier speicific, masă și scaune și punctat de un corp de iluminat. Pentru că spațiul este modest, designerul a indicat o masă cu blat de sticlă (scaune de la Eichholtz, masa realizată pe comandă), care prin transparența lui nu încarcă zona. De o parte și de alta a mesei sunt poziționate o vitrină realizată pe comandă după schițele designerului și un minibar ce înglobează un frigider de vinuri.

adelaparvu.com despre apartament elegant 90 mp, Moscova, designer Zhenya Zhdanova, Foto Maria Irinarkhova si Stephan Julliard (22)

adelaparvu.com despre apartament elegant 90 mp, Moscova, designer Zhenya Zhdanova, Foto Maria Irinarkhova si Stephan Julliard (8)

adelaparvu.com despre apartament elegant 90 mp, Moscova, designer Zhenya Zhdanova, Foto Maria Irinarkhova si Stephan Julliard (16)

adelaparvu.com despre apartament elegant 90 mp, Moscova, designer Zhenya Zhdanova, Foto Maria Irinarkhova si Stephan Julliard (6)

Dormitorul matrimonial are o atmosferă echilibrată între doza de feminitate punctată prin nuanțe de roz și accente aurii alături de cea masculină prin prezența lemnului și texturii închise a tapetului ce marchează locul patului. Totul odihnitor și intim gândit în aceeași notă elegantă din restul locuinței.

adelaparvu.com despre apartament elegant 90 mp, Moscova, designer Zhenya Zhdanova, Foto Maria Irinarkhova si Stephan Julliard (21)

adelaparvu.com despre apartament elegant 90 mp, Moscova, designer Zhenya Zhdanova, Foto Maria Irinarkhova si Stephan Julliard (17)

adelaparvu.com despre apartament elegant 90 mp, Moscova, designer Zhenya Zhdanova, Foto Maria Irinarkhova si Stephan Julliard (7)

Chiar dacă dressingul este separat, în dormitorul matrimonial există un loc generos de depozitare marcat prin comoda lungă cu multe sertare dispusă opus față de pat. Accesoriile, respectiv mânerele, veiozele, obiectele decorative aurite sunt cele care subliniază eleganța în spațiul dedicat odihnei. Comoda, ca și noptierele au fost realizate pe comandă după schițele designerului.

adelaparvu.com despre apartament elegant 90 mp, Moscova, designer Zhenya Zhdanova, Foto Maria Irinarkhova si Stephan Julliard (3)

adelaparvu.com despre apartament elegant 90 mp, Moscova, designer Zhenya Zhdanova, Foto Maria Irinarkhova si Stephan Julliard (2)

Cea mai veselă încăpere este cea dedicată copilului, unde doi dintre pereți sunt îmbrăcați cu un tapet multicolor, însă motivele geometrice cu diferite nuanțe și mărimi mărunte nu încarcă spațiul, ci îl personalizează. Este un tip de tapet (de la Cole & Son) care se pretează și pentru vârsta adolescenței și chiar mai departe, grație motivelor simple și ale culorilor estompate. Pe lângă patul copilului și mobilierul dedicat jocurilor (câteva piese de la Ikea), mai există și o canapea (de la Otto Stelle), aceasta fiind folosită atunci când familia are rude venite în vizită.

adelaparvu.com despre apartament elegant 90 mp, Moscova, designer Zhenya Zhdanova, Foto Maria Irinarkhova si Stephan Julliard (20)

adelaparvu.com despre apartament elegant 90 mp, Moscova, designer Zhenya Zhdanova, Foto Maria Irinarkhova si Stephan Julliard (11)

Lampadarul este de la Crate & Barrel, iar covorul din camera copilului este de la Eichholtz.

adelaparvu.com despre apartament elegant 90 mp, Moscova, designer Zhenya Zhdanova, Foto Maria Irinarkhova si Stephan Julliard (14)

Băile sunt și ele elegant amenajate cu plăci ceramice mai deosebite, oglinzi și corpuri de iluminat prețioase și baterii de la Villeroy & Boch. De asemenea, mobilierul realizat pe comandă înglobează blaturi din piatră naturală. Este un apartament cu totul special abordat, unde imaginea de casă există în ciuda spațiului modest din zona de zi. Designerul a reușit să contureze puncte de interes în fiecare spațiu și să aducă dincolo de prețiozitatea obiectelor și finisajelor note personalizate prin culori, texturi și obiecte decorative. Un apartament elegant unde numărul mic al ferestrelor, respetiv trei nu se simte, grație modului de amenajare interioară și al reorganizării spațiului. Dacă ar fi să iei în calcul o lecție din această locuință, ea ar fi în primul rând legată de faptul că atunci când cumperi un apartament contează pe lângă dimensiunile camerelor numărul ferestrelor. Cu cât ai mai multe ferestre, iar structura de rezistență permite remodelarea planului, cu atât șansele de a avea mai multe funcțiuni sunt mai mari. Deosebit apartamentul prin eleganța lui. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre apartament elegant 90 mp, Moscova, designer Zhenya Zhdanova, Foto Maria Irinarkhova si Stephan Julliard (13)

adelaparvu.com despre apartament elegant 90 mp, Moscova, designer Zhenya Zhdanova, Foto Maria Irinarkhova si Stephan Julliard (18)

adelaparvu.com despre apartament elegant 90 mp, Moscova, designer Zhenya Zhdanova, Foto Maria Irinarkhova si Stephan Julliard (5)

adelaparvu.com despre apartament elegant 90 mp, Moscova, designer Zhenya Zhdanova, Foto Maria Irinarkhova si Stephan Julliard (1)

adelaparvu.com despre apartament elegant 90 mp, Moscova, designer Zhenya Zhdanova, Foto Maria Irinarkhova si Stephan Julliard (4)

Foto: Maria Irinarkhova si Stephan Julliard

9 raspunsuri pentru Apartament de 3 camere elegant amenajat

 1. Mariana spune:

  Cum se numeste mai exact tapetul din dormitor?

 2. Aurora spune:

  foarte frumos si elegant intr-adevar, sigur a fost si foarte scump.

 3. Mirela spune:

  Buna Adela ,eu vin la tine cu o rugaminte.Copii mei au primit in Cluj o gasoniera de 45 m si oricum ne-am straduit noi sa o amenajam in asa fel incat sa o putem face cat mai utila nu am reusit mare lucru.Daca nu cer prea mult te-as ruga sa ne trimiti cateva modele pt spatii mici.In speranta ca nu te-am suparat iti multumesc din suflet anticipat .

 4. Ungureanu Dorina spune:

  Bună,cum putem beneficia de serviciile dvs?
  Sunt din Bacău!
  Mulțumesc!

 5. Lenuta39 spune:

  Frumos, practic, pentru cine isi permite !
  Este de dorit oricui !

 6. Monica spune:

  Buna seara! Am si eu o rugaminte,am o casa de 60 m patrati, recent mi s-a spart un racord la baie si ni s-a inundat toata casa,am renuntat la parchet pentru ca s-a umflat tot,am vrea sa punem gresie si in living si in dormitor,peste gresie covoare,insa nu stim exact ce gresie sa luam pentru 38m,as vrea mata si daca s-ar putea sa imite parchetul,daca nu altceva, pana in 40 lei. Aveti idee de unde as putea cumpara ceva sa nu fie nici de calitate inferioara,cat de cat sa nu am surprize sa se ciobeasca usor sau sa o curat greu. Va multumesc anticipat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *