adelaparvu.com despre Salterra, alegerea saltelei potrivite (8)

In Idei pentru acasa, Shopping

Cum îți alegi corect salteaua ca să te odihnești cum trebuie?

Această întrebare mi-a fost pusă de multe ori și trebuie să recunosc deschis că este un domeniu atât de specializat, iar alegerea saltelei atât de personală încât mi-ar fi greu să dau sfaturi. Da, știu poate mai multe lucruri decât majoritatea oamenilor, lucruri legate de tehnologii, de tipuri diferite de saltele, de faptul că e bine să ai somieră ca să respire salteaua, că pe o saltea din spumă te încingi și transpiri mai repede, dar de aici și până la a recomanda salteaua potrivită este nu doar un pas, ci mulți pași importanți. Ca să aflu răspunsul am fost în vizită la un specialist în cultura somnului de la noi din țară Marcela Moss, care, din dorința de-a promova odihna sănătoasă, și-a deschis propria ei firmă de comercializare a saltelelor în urmă cu trei ani de zile. Ți-am scris despre ea pe blog. Faza este că mi-a dat atât de multe detalii, încât am simțit că-mi vâjâie capul. Așa că m-am limitat la o întreba ce mi s-ar potrivi mie. Și da, am ascultat-o și mi-a priit pentru că de câteva săptămâni mă odihnesc excelent pe salteaua recomandată de ea, fără ca soțul meu Adrian să aibă ceva de obiectat, ba din contra, este și el foarte fericit.

adelaparvu.com despre Salterra, in foto Marcela Moss
Marcela Moss, specialist în cultura somnului

Așa că, având în vedere experiența plăcută prin care am trecut, am provocat-o pe Marcela la o discuție deschisă cu cei interesanți de acest subiect. Am realizat că oricâte articole aș scrie tot nu poți suplini experiența Marcelei în domeniu, dar nici alegerile care se fac testând diferite tipuri de saltele. Și contează enorm ca atunci când testezi saltelele să ai alături un consultant care să-ți explice ce și ce despre ele. Deci, dacă vrei să afli care sunt criteriile de alegere a unei saltele bune pe care să te odihnești cu adevărat, te aștept la Salterra, în showroomul de la America House, pe Nicolae Titulescu nr 4, aproape de Piața Victoriei, sâmbătă 23 aprilie, ora 16.

Poți să vii cu familia sau cu copii pentru că nu e ceva formal sau de tip business, pur și simplu am simțit nevoia să o provoc pe Marcela să ne răspundă la întrebări, iar eu să aflu direct de la cei care vor fi prezenți la întâlnire care sunt dilemele și care sunt răspunsurile așteptate. Da, voi fi și eu acolo și abia aștept să o cunoști și tu pe Marcela Moss și să o vezi cât de pasionată, dar și cât de documentată poate fi în acest domeniu. Pentru cei interesați de subiect, care nu sunt din București sau nu pot ajunge la această întâlnire, le lansez invitația de-a scrie la rubrica de comentarii întrebările lor. Le voi adresa eu Marcelei și voi reveni cu un articol punctual pe blog. Să ne vedem cu bine!

adelaparvu.com despre Salterra, alegerea saltelei potrivite (6)

adelaparvu.com despre Salterra, alegerea saltelei potrivite (2)

adelaparvu.com despre Salterra, alegerea saltelei potrivite (1)

adelaparvu.com despre Salterra, alegerea saltelei potrivite (7)

adelaparvu.com despre Salterra, alegerea saltelei potrivite (3)

adelaparvu.com despre Salterra, alegerea saltelei potrivite (5)

adelaparvu.com despre Salterra, alegerea saltelei potrivite (4)

 

 

5 raspunsuri pentru Cum îți alegi corect salteaua ca să te odihnești cum trebuie?

 1. Dana spune:

  Pentru mine cea mai buna saltea este salteaua Dormeo cu ioni de argint.O am de 10 ani si sunt foarte multumita de ea.V-o recomand!

 2. Stefan spune:

  Buna!

  Pentru mine cea mai buna saltea dtpdv este salteaua natural ecologica plina cu fan si paie.Fanul si paele se pot schimba in fiecare an avand niste calitati ireprosabile deoarece nu scirtie nu face zgomot sa imi deranjez vecinii de la bloc si miroase a flori de nu ma uita si pe deasupra are si un pret inervant de mic…

 3. Maria spune:

  Cred ca voi fi si eu prezenta cu sotul meu, de 3 ani cautam o saltea buna, am incercat si dormei si cu spuma si de la ikea, etc. Pana acum nicio saltea in urma careia sa ne trezim odihniti in fiecare dimineata.

 4. Dan spune:

  Saltele bune sunt greu de gasit si articolul e binevenit pentru ca dupa ce am experimentat cativa ani am inteles ca omul obisnuit se lasa furat de sclipiciul de markeint si chiar nu stie cum sa aleaga corect.

  A existat pana acum circa 2 ani Siesta Bedding la care in 2007-2008 am gasit solutia perfecta pentru sotia mea care in acea perioada a avut probleme la coaloana. Anul trecut am cautat luni de zile o saltea buna si in final pentru noi solutia a fost Natupalm de la Mobexpert; singurul dezavantaj e ca nefiind produs de stoc am asteptat destul de mult.

  Adela, nu ar fi rau sa faci un articol mai complex sau un interviu cu unul sau mai multi specialisti pentru ca pana la urma circa 1/3 din viata o petrecem pe saltea si e mai influenteaza si celelalte 2/3.

 5. creative2015 spune:

  Chiar este foarte important sa alegi salteaua perfecta pentru o odihna placuta. Eu am facut o alegere minunata atunci cand mi-am ales salteaua pentru patul meu maaaare din cosmopolis. Sunt foarte incantata!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *