adelaparvu.com despre amenajare apartament 3 camere Bucuresti, designer Cristina Micu (16)

In apartamente, Design Interior

În București, apartament de 82 mp luminos amenajat

Fiecare locuință are specificul ei dat de forma spațiilor, dar mai ales de nevoile și preferințele proprietarilor. Provocările pentru un designer sau arhitect sunt întotdeauna prezente, cum a fost și în cazul de față. Arhitectul Cristina Micu a aflat de la cuplul de tineri bucureșteni, de a cărui locuință de 3 camere s-a ocupat, că-și doresc un spațiu pentru biciclete în hol, baia mică de serviciu (de doar 1,9 mp) să fie dotată cu duș, iar bucătăria cu livingul să pară un spațiu deschis, dar totuși zona de gătit să fie cumva separată. În rest, ca aspect vizual, tinerii și-au dorit un ambient actual, cu influențe scandinave, suficient de neutru pentru ca personalizarea să poată fi făcută în timp prin accesorii. După circa opt luni de zile de renovare, a rezultat un apartament de 82 metri pătrați luminos, bine organizat ca și mobilare și armonios din punct de vedere estetic. Dar hai să vezi ce trucuri a aplicat arh. Cristina Micu în această locuință, evident și cu planurile comparative înainte și după renovare.

adelaparvu.com despre amenajare apartament 3 camere Bucuresti, designer Cristina Micu (21)

 

Compartimentarea inițială a fost în mare parte păstrată. Totuși, la bucătărie zidul dintre spațiul de gătit și living a fost desființat, iar între cele două zone a fost creat un ansamblu cu uși armonică din sticlă, care dă impresia de spațiu mai mare. De asemenea, baia mică de serviciu, aflată imediat la intrare a trebuit modificată pentru ca aici să fie acomodat un loc de duș. Renovarea a durat câteva luni buni de zile pentru că instalațiile au fost schimbate, atât cea sanitară, cât și cea electrică, astfel ca dispoziția dotărilor să fie cât mai ergonomică, iar prizele și sursele de iluminat să fie bine și comod amplasate.

adelaparvu.com despre amenajare apartament 3 camere Bucuresti, designer Cristina Micu (10)

Spațiul holului a fost excelent exploatat de către arhitect pentru amplasarea unor generoase spații de depozitare. Imediat la intrarea în locuință este prezentă zona de cuier cu bancă și spații pentru pantofi închise. Apoi, un ansamblu de dulapuri cu oglinzi dă impresia de spațiu mai luminos. Peste tot s-a folosit parchet laminat pentru un aspect unitar.

adelaparvu.com despre amenajare apartament 3 camere Bucuresti, designer Cristina Micu (11)

Pentru ca totul să fie cât mai luminos, arhitectul a prevăzut zugrăveli albe, la fel și mobila destinată depozitării, dar și ușile tot albe. Mici decorațiuni aduc un plus de culoare în hol, cum ar fi și panoul cu licheni realizat pe comandă la Aero Design.

adelaparvu.com despre amenajare apartament 3 camere Bucuresti, designer Cristina Micu (13)

Locul pentru biciclete a fost prevăzut către zona de zi. Aici pereții au fost finisați cu vopsea cu efect de tablă pentru ca să fie mai ușor de întreținut, dar și să marcheze locul special pentru biciclete.

adelaparvu.com despre amenajare apartament 3 camere Bucuresti, designer Cristina Micu (20)

În locuință tinerii și-au dorit neapărat un loc de luat masa, așa că arhitectul a prevăzut acest loc în spațiul livingului. Pentru ca organizarea să fie cât mai luminoasă și spațioasă, locul de tv a fost prevăzut în lateral, iar în spatele canapelei o oglindă dă impresia de adâncime și luminozitate.

adelaparvu.com despre amenajare apartament 3 camere Bucuresti, designer Cristina Micu (18)

Formele mobilierului sunt simple, geometrice, iar paleta de culori simplă, neutră. Pe acest fundal neutru, petele de roz pudrat și texturile din lemn se simt imediat. Oglinda din spatale canapelei colțar este cu finisaj fumuriu, astfel că la prima vedere dă impresia de fereastră.

adelaparvu.com despre amenajare apartament 3 camere Bucuresti, designer Cristina Micu (16)

Locul de luat masa este imediat la intrarea în zona de zi și la granița dintre living și bucătărie. La nevoie, masa se poate trage către centrul camerei pentru a acomoda în jurul ei un număr de șase persoane.

adelaparvu.com despre amenajare apartament 3 camere Bucuresti, designer Cristina Micu (19)

Pentru a da senzația de open space, dar a păstra totuși bucătăria închisă, arhitectul a prevăzut ca în lateralele locului de luat masa, să existe uși armonice din panouri de sticlă care să delimiteze spațiul bucătăriei.

adelaparvu.com despre amenajare apartament 3 camere Bucuresti, designer Cristina Micu (17)

Lumina naturală circulă din plin în spațiul de zi, astfel că senzația de dimensiuni mai generoase este prezentă, ceea ce dă o stare de bine. Între bucătărie și living peretele parțial este decorat cu un tapet imprimat (de la Delta Studio) cu un desen abstract.

adelaparvu.com despre amenajare apartament 3 camere Bucuresti, designer Cristina Micu (15)

Bucătăria este organizată pe două laturi, a doua fiind imediat după peretele ce separă locul de gătit de cel de masă.

adelaparvu.com despre amenajare apartament 3 camere Bucuresti, designer Cristina Micu (2)

Minimal, dar binevenit, locul de luat masa din bucătărie este și loc de preparare a mâncării prin blatul generos prezent aici, dar și loc de depozitare pentru vinuri și vesela care să fie la îndemână, atunci când există musafiri.

adelaparvu.com despre amenajare apartament 3 camere Bucuresti, designer Cristina Micu (4)

Parchetul este prezent și în bucătărie, având în vedere legătura ei cu livingul, iar în rest totul este simplu rezolvat în privina culorilor pentru faianță și fronturile mobilierului. Corpurile superioare cu textură din lemn conferă o tușă caldă ambientului în tonuri de alb și gri și echilibrează finisajul pardoselii și pe verticală.adelaparvu.com despre amenajare apartament 3 camere Bucuresti, designer Cristina Micu (7)

Dormitorul matrimonial este organizat cu mai multe funcțiuni. Pe lângă pat, există spații de depozitare, dar și o masă de toaletă ce poate fi folosită și ca birou.

adelaparvu.com despre amenajare apartament 3 camere Bucuresti, designer Cristina Micu (6)

Oglinda folosită pentru placarea din dreptul mesei de toaletă a fost prevăzută de către arhitectă pentru a da senzația de spațiu mai generos, dar și pentru a amplifica lumina naturală din cameră. Scaunul este ales pentru a venit și cu o pată de culoare în ambientul neutru.

adelaparvu.com despre amenajare apartament 3 camere Bucuresti, designer Cristina Micu (9)

Zona din fața patului este personalizată cu un citat preferat (din stickere) de către proprietari, iar locul de tv a fost gândit în relație cu mijlocul patului și nu pe mijlocul peretelui.

adelaparvu.com despre amenajare apartament 3 camere Bucuresti, designer Cristina Micu (8)

Patul este marcat atât prin placarea peretelui cu PAL cu textură din lemn, cât și printr-un tapet personalizat. Linia de pe mijlocul dulapului este gândită în relație cu înălțimea placărilor din PAL, iar înălțimea dulapului în raport cu cea a nișei din jurul ușii interioare.

adelaparvu.com despre amenajare apartament 3 camere Bucuresti, designer Cristina Micu (1)

Baia matrimonială are în dreptul căzii placări cu oglinzii, ceea ce face ca spațiul să fie percepută ca fiind mult mai generos. În rest, totul la nivel de finisaje este deschis, faianță albă cu model 3D pentru pereți, mobilă albă și un gri cu finisaj beton pentru gresia ce îmbracă laterala căzii și pardoseala. Deasupra vasului de toaletă, care are rezervor îngropat Geberit, arhitecta a prevăzut o nișă pentru produse cosmetice, interiorul nișei fiind placat cu oglinzi.

adelaparvu.com despre amenajare apartament 3 camere Bucuresti, designer Cristina Micu (12)

Toate ușile de interior sunt albe, dar modelul lor diferă, respectiv pentru bucătărie și băi au fost alese uși cu un geam satinat. În imagine ușa de la baia de serviciu în care a fost acomodat un loc pentru duș.

adelaparvu.com despre amenajare apartament 3 camere Bucuresti, designer Cristina Micu (24)

Pentru a da impresia de spațiu mai mare, în baia de serviciu peretele pe care se deschide ușa interioară este placat în dreptul lavoarului cu oglindă cu finisaj fumuriu. Spațiul mic a fost o reală provocare pentru arhitectă, care a gândit cabina de duș cu panouri din sticlă, unul dintre ele direct lipit de mobila lavoarului. Pentru un acces facil în duș, panourile de sticlă realizate pe comandă sunt fixe, iar pardoseala cu rigolă îngropată.

adelaparvu.com despre amenajare apartament 3 camere Bucuresti, designer Cristina Micu (23)

Locuința după renovare este foarte bine organizată, iar arhitecta Cristina Micu a gândit spații de depozitare din plin, a mizat pe finisaje deschise și neutre, dar și pe amplasarea strategică a oliginzilor, care au ajutat-o să corecteze proporțiile spațiilor și să aducă un plus de luminozitate în ambient. Toată mobila pentru depozitare este realizată pe comandă după proiectul arhitectei, la fel ca și decorațiunile textile pentru ferestre. Un apartament ordonat și luminos, așa cum și-au dorit proprietarii. Sper să te inspire și pe tine!

Dacă vrei să iei legătura cu arh. Cristina Micu îi poți scrie pe adresa de mail [email protected]. Vezi și pagina ei de Facebook.

Foto: Dana Dinca

 

 

 

 

 

22 Responses to În București, apartament de 82 mp luminos amenajat

 1. Bucur Maria spune:

  Buna ziua,

  Mobilierul de baie a fost confectionat pe comanda?

  Multumesc

 2. Raluca spune:

  Foarte frumos! Imi place cum a iesit proiectul 🙂

  Unde a fost comandata usa de sticla de la bucatarie?

 3. Carmen spune:

  Dulapul din dormitor este din Pal sau Mdf? Multumesc!

 4. Oana spune:

  Bună Adela, ce dimensiuni are baia mica? Mi se pare oau ce a reușit sa facă într-un spațiu asa mic. Avem și noi o baie de 1,95 (1,3 x 1.5) dar nu cred ca reușim sa punem și cabina de dus totuși. Mulțumesc

  • Cristina Micu spune:

   Buna,Oana. Dimensiunile baii mici sunt cele notate pe plan. A fost o provocare organizarea acestei bai prin includerea unei zone de dus. Am putut realiza acest lucru cu ajutorul dusului de tip walk in, cu rigola in pardoseala si panourile de sticla, care ofera un spatiu aerisit fata de o cabina de dus obisnuita.

   • Ana spune:

    Arata foarte bine si ergonomic, dar umiditatea de la dus nu va afecta dulapul de langa? Chiar daca e mobilier special pt baie din experienta stiu ca se va umfla de la contactul cu apa. Mi-ar fi placut sa vad o poza si cu usile armonice din bucatarie semi-inchise, ideea pare interesanta, cat de ermetic se inchid? Sunt armonice sau doar culisante? Multumesc!

 5. Ioana spune:

  Buna ziu,
  Puteti sa mi spuneti ce dimensiune are spatiul amenajat pendru dus?Baia pare foarte mica si totusi nu par ingramadite 🙂

  • Cristina Micu spune:

   Buna ziua,
   Zona pentru dus are 75x75cm, insa datorita faptului ca este un dus inchis partial cu sticla, acesta ofera spatiu mai aerisit, mai mare de utilizare. De asemenea, oglinzile atat cele clare, cat si cele fumurii, ofera senzatia de spatiu mai mare vizual, il amplifica.

 6. Dumitrescu Maria spune:

  Buna ziua,

  Felicitari D-nei arh. Cristina Micu pentru amenajare.
  As dori sa aflu unde au fost comandate panourile de sticla ale cabinei de dus din baia de serviciu.

  Multumesc!

  • Cristina Micu spune:

   Multumesc frumos pentru apreciere! Panourile de sticla au fost achizitionate pe comanda, prin intermediul dezvoltatorului blocului, insa respectabd dimensiunile indicate in proiect.
   O zi buna!

 7. Diana spune:

  Buna ziua,

  As dori sa aflu de unde a fost achizitonata lampa aceea dubla din sufragerie.

  Va multumesc!

 8. Simona Rusen spune:

  Bună ziua!
  Felicitări pentru amenajare, arată impecabil.
  Va rog mult spuneti-mi ce model este parchetul. Bănuiesc că stejar, dar ce model mai exact?

  Mulțumesc anticipat!

 9. Paula spune:

  Buna, este superb. Imi puteti spune de unde a fost luată perdeaua de la bucătărie? Imi doresc de mult una la fel dar nu am gasit. Multumesc mult

 10. Constantin spune:

  Felicitari, arata foarte frumos apartamentul! Pe mine m-ar interesa un sfat, unde as putea gasi perdea asemanatoare cu cea din bucatarie si ce sistem am nevoie pentru prinderea ei direct pe usa?

  • Buna ziua! Multumesc frumos pentru aprecierea proiectului. La bucatarie s-a folosit un stor realizat pe comanda, de catre echipa Exclusive Design. Sistemul de prindere il gasiti tot la ei, in momentul in care se comanda, se asigura intregul kit pentru montaj. O zi frumoasa!

 11. Elena spune:

  Bună seara. Cat a costat reamenajarea acestui apartament?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *