Toate spațiile bucătăriei sunt închise, dar legătura cu livingul este realizată printr-un corp de bibliotecă lung și îngust. Astfel, mobila de bucătărie nu pare că se termină brusc în ansamblul camerei de zi.

In apartamente, Design Interior

Apartament de 85 mp cu multe spații de depozitare

Pentru ca o locuință să aibă un aspect plăcut și lucrurile să fie bine organizate e nevoie de spații de depozitare. Dar ce fel de spații de depozitare? Cele mai multe dintre ele închise. Când sunt prea multe lucruri la vedere casa are un aer încărcat. Asta știau deja și proprietarii acestui apartament de 85 de metri pătrați, care, după ce l-au achiziționat, s-au gândit că cele mai bune soluții pentru ca locuința să arate frumos și să fie funcțională vor fi găsite de către un designer. Pe lângă spațiile de depozitare, proprietarii își doreau ca interiorul să aibă un stil actual, contemporan, dar cald. Designerii de la biroul Nidus Interiors , la care au apelat proprietarii, au venit cu propuneri îndrăznețe din punct de vedere vizual, dar s-au concentrat mult și pe partea funcțională. Hai să afli mai multe.

Cel mai mare spațiu din locuință este dedicat zonei de zi, unde sunt grupate bucătăria, sufrageria și livingul. Spațiul mai mult lung și îngust a fost tratat scenografic, respectiv unul dintre pereți (cu locul de tv) este vopsit într-o nuanță închisă, care dă impresia de adâncime. În rest, atât mobila, cât și pereții sunt albi pentru o mai bună luminozitate.

Cel mai mare spațiu din locuință este dedicat zonei de zi, unde sunt grupate bucătăria, sufrageria și livingul. Spațiul mai mult lung și îngust a fost tratat scenografic, respectiv unul dintre pereți (cu locul de tv) este vopsit într-o nuanță închisă, care dă impresia de adâncime. În rest, atât mobila, cât și pereții sunt albi pentru o mai bună luminozitate. Configurarea în același spațiu a bucătăriei, sufrageriei și livingului a fost dictată de numărul ferestrelor din locuință. Cea mai mare fereastră este în zona de zi, așa că aici au fost gândite funcțiunile împreună.

Spațiile de depozitare sunt prezente încă de pe holul de intrare. Aici dulapuri încăpătoare cu uși culisante ascund încălțămintea și hainele des purtate. O zonă de bancă este configurată, binevenită ca funcțiune și frumos reliefată cu benzi LED.

Spațiile de depozitare sunt prezente încă de pe holul de intrare. Aici dulapuri încăpătoare cu uși culisante ascund încălțămintea și hainele des purtate. O zonă de bancă este configurată, binevenită ca funcțiune, mai ales când ai copii, și frumos iluminată cu benzi LED încorporate în mobilier.

Pentru ca lucrurile des folosite să fie ușor depozitate la intrarea în locuință, designerii au propus ca peretele opus dulapurilor să aibă zonă de cuier. Dar modul cum sunt puse suporturile arată bine și cu și fără obiecte agățate de ele.

Pentru ca lucrurile des folosite să fie ușor depozitate la intrarea în locuință, designerii au propus ca peretele opus dulapurilor să fie zonă de cuier. Dar modul cum sunt puse suporturile arată bine și cu și fără obiecte agățate de ele, de aceea unele dintre suporturi sunt mai sus decât nivelul uzual, tocmai pentru a crea un model interesant din punct de vedere estetic.

Din holul de la intrarea primul spațiu care se vede este cel al bucătăriei. Pentru ca spațiul de depozitare în bucătărie să fie mai generos, designerii au prevăzut aici o masă insulă în care este montată plita electrică. Sertare numeroase asigură un spațiu de depozitare mare, ușor manevrabil și vizibil într-un spațiu îngust.

Din holul de la intrarea în apartament, primul spațiu care se vede este cel al bucătăriei. Pentru ca spațiul de depozitare în bucătărie să fie mai generos, designerii au prevăzut aici o masă insulă în care este montată plita electrică. Sertare numeroase asigură un spațiu de depozitare mare, ușor manevrabil și vizibil, într-un spațiu îngust Sunt mai bune sertarele decât ușile de dulap într-un spațiu ca acesta).

Pentru un aspect ordonat mobila de bucătărie a fost configurată fără mânere și ocupă tot spațiul pe verticală. Pentru combina frigorifică însă, sistemele push nu sunt eficiente, așa că designerii au prevăzut mânere subțiri montate în șir pentru a da un aspect coerent. Două mînere pentru frigider și congelator ar fi arătat stinghere, dar așa totul este mai armonios vizual.

Pentru un aspect ordonat, mobila de bucătărie a fost configurată fără mânere și ocupă tot spațiul pe verticală. Pentru combina frigorifică însă, sistemele push nu sunt eficiente, așa că designerii au prevăzut mânere subțiri montate în șir pentru a da un aspect coerent. Două mânere pentru frigider și congelator ar fi arătat stinghere, dar așa că a mai fost montat unul și pentru corpul superior pentru o imagine coerentă.

Pentru un plus de eleganță, textură și strălucire, faianța din zona de blatului a fost aleasă cu o textură metalică. Plafonul din zona de bucătărie a fost ușor coborât pentru a fi mascate instalațiile necesare iluminatului, dar și ventilării.

Pentru un plus de eleganță și strălucire, faianța din zona de blatului a fost aleasă cu o textură metalică. Plafonul din zona de bucătărie a fost ușor coborât pentru a fi mascate instalațiile necesare iluminatului, dar și cele corespondente ventilării.

Toate spațiile bucătăriei sunt închise, dar legătura cu livingul este realizată printr-un corp de bibliotecă lung și îngust. Astfel, mobila de bucătărie nu pare că se termină brusc în ansamblul camerei de zi.

Toate spațiile de depozitare din bucătărie sunt închise, dar legătura cu livingul este realizată printr-un corp de bibliotecă lung și îngust. Astfel, mobila de bucătărie nu pare că se termină brusc în ansamblul camerei de zi. De asemenea, masa insulă are înspre living configurate rafturi pentru cărți, ceea ce-i atenuează caracterul tehnic.

Caloriferele alese sunt negre și sunt dispuse de o parte și de alta a ferestrei generoase din living. Pentru a atenua prezența lor, designerii au ales un tablou contemporan în nuanțe puternice deasupra canapelei. Piesele mici de mobilier sunt zvelte și nu încarcă spațiul, iar covorul are o textură plăcută și o nunață neutră, un gri ce face trecerea dintre pereții albi și cel negru din camera de zi.

Caloriferele alese sunt negre și sunt dispuse de o parte și de alta a ferestrei generoase din living. Pentru a estompa prezența lor, designerii au ales un tablou contemporan în nuanțe puternice deasupra canapelei. Piesele mici de mobilier sunt zvelte și nu încarcă spațiul, iar covorul are o textură plăcută și o nunață neutră, un gri ce face trecerea dintre pereții albi și cel negru din camera de zi.

Zona de tv este simplu gândită, dar și practic. Peretele închis la culoare camuflează ecranul negru, dar și diferențe de la nivelul zidului.

Zona de tv este simplu gândită, dar și practică. Peretele închis la culoare camuflează ecranul negru, dar și diferențe de la nivelul zidului. Pardoseala din parchet conferă căldură ambientului, la fel și piesele de mobilier din zona sufrageriei.

Pentru a atenua contrastele cu ecranul tv și caloriferul, dar ;i și pentru a crea senzaía de adâncime, peretele din living este vopsit într-o nuanță închisă. Contrastul cu mobila însă conferă un aer plăcut, punând în valoare texturile similare lemnului. Comoda joasă are și spații de depozitare închise pentru mai multă ordine în zona de zi. De asemenea, spațiul este perceput ca aerisit, având în vedere dispoziția mobilierului.

Pentru a atenua contrastele cu ecranul tv și caloriferul, dar și pentru a crea senzața de adâncime, peretele din living este vopsit într-o nuanță închisă. Contrastul cu mobila însă conferă un aer plăcut, punând în valoare texturile similare lemnului. Comoda joasă are și spații de depozitare închise pentru mai multă ordine în zona de zi. De asemenea, spațiul este perceput ca aerisit, având în vedere dispoziția mobilierului la nivel inferior.

Dormitorul matrimonial beneficiază de zone de depozitare generoase configurate sub forma unor dulapuri cu uși glisante. În zona liberă, din fața patului a fost prevăzută o masă de toaletă, care poate fi folosită și ca birou pentru laptop.

Dormitorul matrimonial beneficiază de zone de depozitare generoase configurate sub forma unui dulap cu uși glisante. În zona liberă, din fața patului, a fost prevăzută o masă de toaletă, care poate fi folosită și ca birou pentru laptop.

Zona tăbliei de pat a fost personalizată cu un tapet imprimat cu un model 3D. În locul noptierelor, spațiu îngust a fost exploatat cu o bibliotecă configurată în lateralul ferestrei și aproape de pat.

Zona tăbliei de pat a fost personalizată cu un tapet imprimat cu un model 3D. În locul noptierelor, spațiu îngust a fost exploatat cu o bibliotecă configurată în lateralul ferestrei și aproape de pat.

Baia principală este funcțional și minimalist tratată cu duș separat printr-un panou de sticlă și cu rigolă în pardoseală. Plăcile alese pentru pardoseală, deschise ca nuanță dau impresia de spațiu mai mare.

Baia principală este funcțional și minimalist tratată cu duș separat printr-un panou de sticlă și cu rigolă în pardoseală. Plăcile alese pentru pardoseală, deschise ca nuanță, dau impresia de spațiu mai mare. Deasupra rezervorului vasului de toaletă este realizat un mobilier pe comandă, care în lateral are rafturi ușor accesibile din zona de lavoar (deci nu a mai fost nevoie de raft sub oglindă). Designerii au ales ca fețele acestei depozitări să fie de aceeași mărime și formă cu plăcile ceramice care îmbracă pereții în zona de duș. De aici și un efect vizual interesant în baie, care pare placată cu lambriuri.

Pentru că masa de toaletă să fie mai bine iluminată, fiind cu spatele la fereastră, un corp de iluminat în zonă amplifică lumina naturală. De asemenea, pentru a fi păstrată ordinea, au fost prevăzute sertare în care sunt puse produsele de înfrumusețare.

Pentru că masa de toaletă să fie mai bine iluminată, fiind cu spatele la fereastră, un corp de iluminat în zonă amplifică lumina naturală. De asemenea, pentru a fi păstrată ordinea, au fost prevăzute sertare în care sunt ascunse produsele de înfrumusețare.

Pentru ca baia să aibă o notă personalizată, dar totodată și elegantă, peretele din zona de lavoar este îmbrăcată cu mozaic cu efect metalic.

Pentru ca baia să aibă o notă personalizată, dar totodată și elegantă, peretele din zona de lavoar este îmbrăcată cu mozaic cu efect metalic. O suprafață mică, dar frumos decorată în baie conferă o stare de bine, dar și un aspect deosebit.

În camera fetiței a fost realizată pe comandă mobila după proiectul designerilor. Aici, pe lângă depozitarea hainelor, au fost gândite sertare la nivelul copilului, unde poate așeza singur ceea ce are nevoie, de asemenea coșuri la bază pentru jucării pentru a le putea strânge, dar și găsi repede. În plus, până la vârsta adolescenței, biblioteca este gândită să poată fi folosită și pentru jucării, ca atare rafturile au mici baghete, discrete care să oprească alunecarea acestora.

În camera fetiței a fost realizată pe comandă mobila după proiectul designerilor. Aici, pe lângă depozitarea hainelor, au fost gândite sertare la nivelul copilului, unde poate așeza singur ceea ce are nevoie, de asemenea coșuri la bază pentru jucării pentru a le putea strânge, dar și găsi repede. În plus, până la vârsta adolescenței, biblioteca este gândită să poată fi folosită și pentru jucării, ca atare, rafturile au mici baghete, discrete care să oprească alunecarea acestora.

Pe lângă zona de pat există în camera fetiței și zonă de joacă, dar și o sofa mică ce poate fi folosită pentru cei care vin în vizită. Tapetul cu dungi roz personalizează camera, dar mobila pentru depozitare și piesele mari, cum e canapeaua sunt alese în nuanțe potrivite și pentru vârste mai mai mari, deci pot fi păstrate pentur mult timp și după ce fetița va crește.

Pe lângă zona de pat există în camera fetiței și zonă de joacă, dar și o sofa mică ce poate fi folosită pentru cei care vin în vizită. Tapetul cu dungi roz personalizează camera, dar mobila pentru depozitare și piesele mari, cum e canapeaua, sunt alese în nuanțe potrivite și pentru vârste mai mai mari, deci pot fi păstrate pentru mult timp și după ce fetița va crește.

A doua baie este personalizată pentru mezina familiei cu un mobilier cu fețe într-o nuanță de roz. Pentru o imagine ludică corpul de iluminat ales are forma unui balon.

A doua baie este personalizată pentru mezina familiei cu un mobilier cu fețe într-o nuanță de roz. Pentru o imagine ludică corpul de iluminat ales are forma unui balon.

A doua baie are suprafețele mari finisate cu plăci ceramice în nuanțe deschise și mult alb care contrabalansează rozul prezent aici la nivelul finisajelor mobilei, măștii de cadă și caloriferului.

A doua baie are suprafețele mari finisate cu plăci ceramice în nuanțe deschise și mult alb care contrabalansează rozul prezent aici la nivelul finisajelor mobilei, măștii de cadă (realizată din MDF vopsit la fel ca și mobilierul) și al caloriferului (inițial alb și ulterior vopsit la un atelier specializat în nuanță de roz).

Pentru ca imaginea băilor să fie cât mai aerisită și elegantă, locul mașinii de spălat și al uscătorului a fost prevăzut pe hol, în vecinătatea uneia dintre băi. Aparatele electrocasnice sunt mascate de uși, iar deasupra lor mai există extra loc de depozitare pentru lucruri mai rar folosite. Un apartament actual, funcțional, dar și plăcut estetic, unde spațiile de depozitare generoase asigură loc suficient pentru miile de lucruri care se strâng într-o casă. Un ambient plăcut, primitor, perfect pentru viața de familie. Sper să te inspire și pe tine!

Pentru ca imaginea băilor să fie cât mai aerisită și elegantă, locul mașinii de spălat și al uscătorului a fost prevăzut pe hol, în vecinătatea uneia dintre băi. Aparatele electrocasnice sunt mascate de uși, iar deasupra lor mai există extra loc de depozitare pentru lucruri mai rar folosite. Un apartament actual, funcțional, dar și plăcut estetic, unde spațiile de depozitare generoase asigură loc suficient pentru miile de lucruri care se strâng într-o casă. Un ambient plăcut, primitor, perfect pentru viața de familie. Sper să te inspire și pe tine!

Foto: Pion Poziom

6 raspunsuri pentru Apartament de 85 mp cu multe spații de depozitare

  1. Adrian spune:

    Super! Imi place ideea cuierului de la intrare, faianta din baie si bucatarie!
    O sursa de inspiratie!

  2. Razvan spune:

    Buna,

    unde as putea gasi un sistem asemanator pentru panoul de la dus?

    Multumesc.

  3. Florenta spune:

    F faina amenajarea.
    Ce fel de usa s a folosit la “dulapul” unde se afla masinile de spalat si uscat.
    Multumesc 🙂

  4. Diana spune:

    Buna Adela,

    Stii cumva de unde s-a cumparat mozaicul cu efect metalic din baia principala, precum si faianta din bucatarie?

    Multumesc,
    Diana

    • Adela Parvu spune:

      Bună Diana! Sigur găsești astfel de mozaic în showroomurile dedicate amenajărilor de băi, deci nu în magazinele de briclaj, deși am văzut și acolo oferte interesante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *