adelaparvu.com despre apartament de 3 camere, 82 mp, Moscova, Designer Xenia Turik (5)

In apartamente, Design Interior

Mobilă puțină și multă lumină în locuința de 82 mp

Fiecare știe ce nevoie are și ce preferințe atunci când vine vorba despre amenajarea casei. Și totuși sunt situații în care deși ce-ți dorești, nu știi cum să-ți pui în aplicare ideile. În cazul de față, apartamentul de trei camere cu suprafața de 80 de metri pătrați, părea suficient de spațios pentru o familie compusă din mamă și fiul său adolescent, dar după o evaluare ai atentă, holurile păreau să ocupe prea mult din planul locuinței. Așa că designerul Xenia Turik a reorganizat totul pe placul proprietarilor, care au visat la un interior luminos, cu mobilă cât mai puțină, dar ambientul să fie totuși cald și plăcut, nu unul minimalist și rece. Primul pas a fost făcut prin reorganizarea apartamentului, respectiv prin desființarea holului care era în formă de L și se desfășura pe toată lungimea apartametului și din care se deschideau camerele. În urma acestei modificări, intrarea în casă coincide cu intrarea în spațiul zonei de zi. Dar hai să-ți spun mai multe cu planul apartamentului modificat mai jos.

adelaparvu.com despre apartament de 3 camere, 82 mp, Moscova, Designer Xenia Turik (6)

Practic, prezența ferestrelor pe o singură latură a apartamentului a fost un motiv suficient pentru desființarea holului, care era întunecos. Astfel, lumina naturală ce pătrunde pe cele două ferestre din zona de zi ajunge acum peste tot, inclusiv în spațiul fostului hol, ceea ce schimbă total atmosfera de la interior. Bucătăria este una minimală și electrocasnicele au fost poziționate astfel încât caracterul lor tehnic să nu se impună în ansamblul camerei de zi, deși pardoseala din piatră delimitează zona. Astfel, frigiderul este mascat după un perete din gips-carton, iar imediat după el este plita cu o hotă Faber puternică pentru a împiedica aburii de la mâncare să se răspândească în camera de zi.

adelaparvu.com despre apartament de 3 camere, 82 mp, Moscova, Designer Xenia Turik (13)

adelaparvu.com despre apartament de 3 camere, 82 mp, Moscova, Designer Xenia Turik (15)

adelaparvu.com despre apartament de 3 camere, 82 mp, Moscova, Designer Xenia Turik (22)

În bucătărie pereții sunt minimal placați pentru protecție, numai în zona de gătit s-a folosit sticlă securizată. În rest, s-a folosit cărămida zidurilor blocului, care a fost vopsită în alb pentru a fi mai discretă. De asemenea, cuptorul este montat la nivel inferior, către living și mascat de prezența mesei de tip bar. S-a renunțat la corpurile de mobilă suspendate pentru a nu încărca spațiul și totul este organizat la nivel inferior. Două nișe pentru pahare și căni sunt închise cu uși din sticlă, dar ele sunt foarte discrete, iar fereastra lăsată liberă în partea de jos (are un stor roman)dă impresia de spațiu mai luminos și aerisit.

adelaparvu.com despre apartament de 3 camere, 82 mp, Moscova, Designer Xenia Turik (18)

adelaparvu.com despre apartament de 3 camere, 82 mp, Moscova, Designer Xenia Turik (9)

Livingul se citește prin mobilierul specific, totul minimal tratat, dar cu un accent de culoare. Pe un fundal de giuri și bejuri calde la nivelul suprafețelor mari (pereți, decorațiuni textile), fotoliul cu tapițerie roșie, model Bea de la Porada, este exact accentul care scoate din anonimat zona. Mobila este simplă, fără rafturi deschise și încadrează ecranul tv. Scopul a fost ca suprafața pardoselii să fie cât mai liberă. Astfel, biblioteca este așezată în lateral, dar și aceasta este configurată sub forma unui corp de mobilier suspendat.

adelaparvu.com despre apartament de 3 camere, 82 mp, Moscova, Designer Xenia Turik (12)

adelaparvu.com despre apartament de 3 camere, 82 mp, Moscova, Designer Xenia Turik (10)

Dormitorul matrimonial este simplu și funcționat amenajat, unde în locul culorilro s-a optat pentru texturi într-o gamă cromatică neutră de marouri și bejuri. Cărămida prezentă aici parțial face parte din zidăria originală a blocului, curățată și vopsită în alb. Dulapul este încastrat și are uși culisante pentru a putea fi folosit cât mai bine spațiul de la interiro, configurat în L, deci a preluat și puțin pe colțul încăperii. Către dormitor a fost făcută nișa din baia alăturată, nișă în care s-a poziționat mașina de spălat rufe (vezi planul mai sus). Asta a luat puțin din spațiul dormitorului, dar a meritat pentru ca baia să aibă un aspect curat, elegant.

adelaparvu.com despre apartament de 3 camere, 82 mp, Moscova, Designer Xenia Turik (7)

adelaparvu.com despre apartament de 3 camere, 82 mp, Moscova, Designer Xenia Turik (16)

Camera de tineret este generoasă, dar mai mult lungă și îngustă, așa că a fost exploatată pe lungimea ei. Un dulap generos cu fețele din oglinzi asigură spațiu de depozitare, iar mai apoi sunt configurate biroul, zona de tv și zona de dormit. Având în vedere că adolescentul familiei este pasionat de gadgeturi și tot aici preferă să-și primească și prietenii, designerul a avut grijă să existe toate cele necesare acestor activități. Dar din nou, pentru ca încăperea să pară mai mare s-a avut în vedere ca suprafața pardoselii să nu fie ocupată de mobilier. De aceea designerul a prevăzut multe corpuri suspendate, inclusiv pentru birou. Un apartament luminos, elegant cu finisaje prețioase și soluții de mobilare și decorare adaptate pe gustul proprietarilor. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre apartament de 3 camere, 82 mp, Moscova, Designer Xenia Turik (19)

adelaparvu.com despre apartament de 3 camere, 82 mp, Moscova, Designer Xenia Turik (8)

adelaparvu.com despre apartament de 3 camere, 82 mp, Moscova, Designer Xenia Turik (4)

adelaparvu.com despre apartament de 3 camere, 82 mp, Moscova, Designer Xenia Turik (20)

adelaparvu.com despre apartament de 3 camere, 82 mp, Moscova, Designer Xenia Turik (11)

adelaparvu.com despre apartament de 3 camere, 82 mp, Moscova, Designer Xenia Turik (17)

adelaparvu.com despre apartament de 3 camere, 82 mp, Moscova, Designer Xenia Turik (21)

adelaparvu.com despre apartament de 3 camere, 82 mp, Moscova, Designer Xenia Turik (5)

adelaparvu.com despre apartament de 3 camere, 82 mp, Moscova, Designer Xenia Turik (1)

adelaparvu.com despre apartament de 3 camere, 82 mp, Moscova, Designer Xenia Turik (2)

adelaparvu.com despre apartament de 3 camere, 82 mp, Moscova, Designer Xenia Turik (14)

8 raspunsuri pentru Mobilă puțină și multă lumină în locuința de 82 mp

 1. Ioana spune:

  Buna, Adela, imi spui te rog de unde pot cumpara o canapea ca aceia din camera pentru tineret? Cred ca este extensibila..

 2. Nicoleta spune:

  Buna Adela.
  Imi poti spune te rog, de unde sunt achizitionate draperiile ?
  Multumesc.

 3. Lvk spune:

  E ok apart, dar draperiile, obiectele rosii care nu sunt de calitate si tablourile – strica tot. Asta e diferenta intre amenajarile din strainatate si Romania – noi tot timpul o dam in bara la detalii.

 4. Olivia spune:

  Bună. Îmi poți spune unde as putea găsi lustra alba din dormitor? Mulțumesc!

 5. […] formă atipică. În plus, primiseră indicații din partea clienților pentru a configura în plan cât mai puțină mobilă. Astfel, au grupat bucătăria într-un colț al spațiului, unde se regăsește cea mai mare parte […]

 6. Oana spune:

  Buna seara,eu as dorii o reamenajare a unui apartament cu 3 camere,2bai si 2 balcoane.Sunt din Pitești si bugetul meu este de 10000€….se poate in acest buget?Va mulțumesc si astept un raspuns.Oana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *