adelaparvu-com-despre-apartament-actual-si-cald-in-bucuresti-90-mp-arhitect-oana-boghiu-foto-dragos-borcanea-29

In Idei pentru acasa

Apartament de bloc în București actual și funcțional amenajat de arh. Oana Boghiu

Mi-a plăcut mult cum este amenajat acest apartament pentru că, deși are tușe industriale, este foarte cald și plăcut creionat ambientul. În plus, spațiile sunt funcționale, aerisite și luminoase, chiar dacă unele camere nu au fost generoase ca și dimensiuni. Proprietarii sunt un cuplu de tineri părinți, care au achiziționat o locuință de circa 90 de mp (cu tot cu balcoane) aproape de București Mall, într-un complex de locuințe recent construit. Și pentru că nu știau cum să împace gusturile amândoura în locuință, au apelat la Oana Boghiu de la biroul JoinDecoDesign din București, după ce au încercat singuri să amenajeze camera bebelușului și dormitorul pentru oaspeți. Oana le-a gândit tot proiectul pentru restul locuinței și a avut grijă ca propunerile ei să fie frumos materializate. Dar hai să-ți spun mai multe.

adelaparvu-com-despre-apartament-actual-si-cald-in-bucuresti-90-mp-arhitect-oana-boghiu-foto-dragos-borcanea-11

Holul de la intrarea în locuință este mobilat cu strictul necesar în zona ușii de la intrare, unde se vede pardoseala frumos combinată de gresie hexagonală cu parchetul care se continuă către living (în față), restul de hol (stânga) și bucătărie (dreapta)

Ce și-au dorit tinerii? Să aibă parte de o amenajare modernă, să fie colorat apartamentul și cald, dar neapărat să existe un perete de cărămidă. Arhitecta Oana Boghiu a ales ca peretele placat cu cărămidă să fie în living, dar pentru a nu fi prea obositor l-a prevăzut în spatele canapelei. În continuarea lui, pentru a diminua caracterul lui industrial, a prevăzut placarea cu lemn. Acesta este de fapt realizată cu acelaș tip de parchet, care îmbracă pardoseala și marchează locul de sufragerie, adică cel al mesei. În plus, fiind o placare caldă, conferă întregii camere o senzație plăcută, familială. Câteva accente verzi, cu globuri cu plante aeriene și două tablouri cu plante stabilizate, trezesc curiozitate.

adelaparvu-com-despre-apartament-actual-si-cald-in-bucuresti-90-mp-arhitect-oana-boghiu-foto-dragos-borcanea-2

adelaparvu-com-despre-apartament-actual-si-cald-in-bucuresti-90-mp-arhitect-oana-boghiu-foto-dragos-borcanea-5

Pentru ca livingul, care include și sufrageria, să nu devină prea încărcat sau aglomerat a fost prevăzut cu piese de mobilă necesare, dar altfel poziționate. Dacă în fața canapelei există un ansamblu cu linii simple, clare mai minimalist, care include bibliotecă, loc de tv și spațiu de depozitare mascat de uși, în spatele canapelei e o etajeră generoasă, dar joasă, care adăpostește obiecte dragi celor tineri, însă nu încarcă vizual încăperea. , restul pieselor fiind achiziționate din magazine (canapeaua, masa, etajera, corpuri de iluminat de la Ikea, iar scaunele de la Domicilio). Culoarea a fost adusă prin covorul tradițional (moștenire de familie) și pernele decorative.

adelaparvu-com-despre-apartament-actual-si-cald-in-bucuresti-90-mp-arhitect-oana-boghiu-foto-dragos-borcanea-8

adelaparvu-com-despre-apartament-actual-si-cald-in-bucuresti-90-mp-arhitect-oana-boghiu-foto-dragos-borcanea-15

adelaparvu-com-despre-apartament-actual-si-cald-in-bucuresti-90-mp-arhitect-oana-boghiu-foto-dragos-borcanea-1

Mobila pentru tv a fost realizată la comandă de către Mobila Koncept, după proiectul arhitectei Oana Boghiu. Partea inferioară are sertare generoase pentru depozitare și este concepută ca un podium și pentru eventuale ale obiecte decorative. În părțile laterale, corpurl pe care este suspendat televizorul are rafturi laterale pentru cărți.

adelaparvu-com-despre-apartament-actual-si-cald-in-bucuresti-90-mp-arhitect-oana-boghiu-foto-dragos-borcanea-16

Bucătăria este spațioasă, iar aici arhitecta a propus un altfel de loc de luat masa. În locul celui obișnuit a prevăzut un blat de tip bar, la același nivel cu cel al frontului de lucru (deci undeva la circa 90 cm înălțime) și o masă peninsulă care se desprinde din acest blat. Pentru că și în zona de gătit și în cea a mesei totul este la același nivel, îi conferă bucătăriei un aer ordonat, în ciuda tratării diferite la nivelul corpurilor suspendate de pe pereții opuși.

adelaparvu-com-despre-apartament-actual-si-cald-in-bucuresti-90-mp-arhitect-oana-boghiu-foto-dragos-borcanea-14

Peretele de cărămidă este prezent și aici, iar pentru a estompa tușa industrială pe care o conferă a propus o mobilă combinată modern cu clasic (realizată la comandă de către firma Mobila Koncept). Astfel, partea de jos este cu textură din lemn și mânere frezate, iar sus ușile sunt cu profile frezate mai aproape de clasic. Astfel, în bucătărie s-a creat un joc interesant de texturi, dar și de culori.

adelaparvu-com-despre-apartament-actual-si-cald-in-bucuresti-90-mp-arhitect-oana-boghiu-foto-dragos-borcanea-6

adelaparvu-com-despre-apartament-actual-si-cald-in-bucuresti-90-mp-arhitect-oana-boghiu-foto-dragos-borcanea-13

adelaparvu-com-despre-apartament-actual-si-cald-in-bucuresti-90-mp-arhitect-oana-boghiu-foto-dragos-borcanea-7

Același joc interesant se citește și la nivelul pardoselii din bucătărie, unde gresia din plăci hexagonale (de la Progetto Casa) este combinată cu parchet (la fel ca și în hol). Practic prin acest joc sunt marcate funcțiunile în bucătărie: de gătit și de savurat mâncarea.

adelaparvu-com-despre-apartament-actual-si-cald-in-bucuresti-90-mp-arhitect-oana-boghiu-foto-dragos-borcanea-4
Dormitorul, deși mic ca și dimensiuni este foarte funcțional gândit, atât cu loc central pentru pat, cât și cu un generos spațiu de depozitare. Pentru ca să elimine prezența noptierelor, care ar fi necesitat spațiu suplimentar, arhitecta a proiectat totul astfel încât, în ansamblul de dulapuri, să existe două rânduri de etajere. Acestea  încadrează patul și la nivelul optim s-a prevăzut amplasarea prizelor în etajtă pentru a putea alimenta veiozele. De asemenea, există și o nișă deasupra tăbliei, care preia alături de rafturi rolul noptierelor. Textura de lemn a suprafeței mobilierului face ca ambientul să fie perceput mai cald, în ciuda liniilor actuale, minimaliste ale pieselor de aici.

adelaparvu-com-despre-apartament-actual-si-cald-in-bucuresti-90-mp-arhitect-oana-boghiu-foto-dragos-borcanea-12

adelaparvu-com-despre-apartament-actual-si-cald-in-bucuresti-90-mp-arhitect-oana-boghiu-foto-dragos-borcanea-10

Băile sunt și ele frumos gândite, mai ales că nu sunt generoase ca spațiu. Una dintre ele are cadă, iar pentru a fi mai luminoasă a fost tratată la nivel superior în alb. De asemenea, pentru a mări senzația de spațiu, aici s-a montat o oglindă mare deasupra unui element care maschează prezența rezervorul îngropat al vasul wc. Practic placarea cu gips-carton a rezervorului a fost prelungită pe tot peretele (la o înălțime de circa 120 cm față de pardoseală). În zona căzii acest element nou creat a fost decupat cu două nișe mici, iar în dreptul oglinzii a format practic o poliță numai bună de depozitare. Pardosela este cea prin care se imprimă culoare în mica încăpere, respectiv plăci ceramice de tip patchwork (de la Progetto Casa).

adelaparvu-com-despre-apartament-actual-si-cald-in-bucuresti-90-mp-arhitect-oana-boghiu-foto-dragos-borcanea-9

Pentru a nu mai placa pereții cu faianță, arhitecta a propus folosirea de vopseluri epoxidice (de la Emex), pe pereții din ambele băi, în locul măștii de cadă, dar și pe pardoseala din baia mică, unde este montată o cabină de duș. Pentru ambele băi a adaptat o piesă de mobilier de la Ikea pentru a obține mobilierul dorit din zona lavoarelor.

adelaparvu-com-despre-apartament-actual-si-cald-in-bucuresti-90-mp-arhitect-oana-boghiu-foto-dragos-borcanea-17

Un apartament plăcut și inedit amenajat, cu finisaje interesant combinate și un mobilier funcțional, cu linii actuale, clar definite. Culorile sunt prezente în fecare spațiu, fie la nivel de decorațiuni, fie prin finisaje, la fel ca și cărămida vopsită în alb, dorită de către proprietari. Tușe industriale, dar multe accente personalizate, care fac locuința caldă și primitoare. Un proiect reușit semnat de Oana Boghiu a cărei proiecte și date de contact le găsești pe joindecodesign.roSper să te inspire și pe tine!

adelaparvu-com-despre-apartament-actual-si-cald-in-bucuresti-90-mp-arhitect-oana-boghiu-foto-dragos-borcanea-3
Foto: Dragoș Borcanea

56 Responses to Apartament de bloc în București actual și funcțional amenajat de arh. Oana Boghiu

 1. Maria spune:

  Deasupra blatului de bucătărie s-a folosit vopsea cu efect de tabla? Arată foarte bine, dar oare nu se degradează rapid de la faptul că portiunea aceea se va șterge foarte des? Asta dacă se gătește des și se stropește cu mâncare. Acuma îmi renovez si eu bucătăria si desi imi place enorm cum arată, mă gândesc dacă ar fi ok sa îmi fac si eu astfel peretele de deasupra blatului

 2. Marian Puiu spune:

  Oglinda din baia mare este făcută pe comandă sau ați găsit-o într-un magazin de bricolaj la dimensiunea aceasta?

 3. Flori B spune:

  Foarte interesanta combinatia de gresie cu parchet, dar cum se face tehnic lipirea celor doua? Intreb pentru ca din ce am vazut exista o bagheta care se oune in mod normal sa delimiteze cele 2 pardoseli si chiar ma gandesc cum as putea sa scap de ea pentru ca nu-mi place. Multumesc si felicitari pentru proiect, este deosebit.

  • Arh. Oana Boghiu spune:

   In situatia de fata, imbinarea celor doua s-a facut cu silicon alb. Intr-adevar exista baghete pentru imbinarea gresiei cu parchetul, dar era mult prea complicata taierea ei. Exista niste baghete din aluminiu care sunt f finute si dau f bine – cautati in magazine de bricolaj (sunt subtiri de vreun 1 cm).

   • George spune:

    Buna ziua

    ce grosime are parchetul montat ? Din fotografii nu pare a fi diferenta de nivel fata de gresie si din pacate nu gasesc gresie mai subtire de 11mm iar + adeziv depasesc parchetul.

    Cum suporta dilatarea acel parchet care banuiesc ca este lipit doar in zona de imbinare cu gresia ?
    Multumesc

    • Raluca spune:

     Alegeti un parchet mai gros (triplustratificat), imbinarea se face cu „pluta”, care este ceva lichid si se intareste, ea lasand parchetul sa lucreze, normal ar fi nevoie de un rost intre ele. Cei de la epardoseli.ro au venit cu aceasta solutie pentru noi.

 4. Ioana spune:

  Ce fel de parchet e pus pe jos?

 5. Alexandra Pop spune:

  Buna, Oana si Adela! Multumim pentru amenajare, respectiv pentru poze. Imi puteti spune, va rog, cat a costat totul?

  • Arh. Oana Boghiu spune:

   Apartamentul a suferit mai multe reparatii, de care probabil alt apartament nu are nevoie. Mobila si materialele au fost in jurul sumei de 10000 eur.

 6. Sorin spune:

  Cat a costat proiectul pentru amenajare .As fi interesat si eu de un proiect de amenajare , va rog daca doriti sa – ma contactati

 7. Roxana spune:

  Buna, de unde este achiziționată cărămidă alba decorativa?

 8. Oana spune:

  Poti sa imi spui te rog modelul exact de canapea de la ikea?

 9. Diana Mic spune:

  Buna ziua! Apreciez foarte mult acest blog! In fiecare articol gasesc ceva interesant.
  Va rog sa imi spuneti, la acest proiect, daca in spatele televizorului spatiul din mobilier este folosit sau este un saptiu gol? Cum s-a facut prinderea televizorului pe mobilier? (As dori sa fac si eu asa in dormitor: sa „aplic” TV pe usa sifonierului si spatiul din spate sa fie folosit pt depozitare!)

  Multumesc!

  Spor!!!

 10. Laura spune:

  Buna! As dori sa știu de unde este achiziționata canapeaua si ce model este? Felicitări pentru proiect

 11. arh. Oana Boghiu spune:

  Buna ziua! Spatiul din spatele tv ului nu este folosit pentru ca a trebuit sa il intarim sa nu avem surprize sa cada tv ul. Pe mobila este aplicat un suport special pentru prinderea tv ului de perete.

 12. Brindusa Virginia Taunean spune:

  Este foarte frumos ce vad, voi mai urmari postarile.

 13. Mirela Coroama spune:

  Este superb apartamentul, felicitari! imi puteti spune, va rog, cum se face montarea parchetului pe zid? Este lipit sau montat intre profile latelale? Va multumesc!

 14. Raluca Cincu spune:

  Buna ziua! Mie mi-au ramas ochii si gandul la ceasul de perete din sufragerie. De unde a fost achizitionat? P.S.: Faina treaba faceti, oameni buni!

 15. delia spune:

  Felicitari, Oana! Este foarte armonios si cosy!
  Iar bugetul nu pare sa fi fost mare.
  Ne poti recomanda un parchet stratificat la preturi accesibile? Din pacate vad ca multi apeleaza la laminat…

 16. Teodora spune:

  Buna seara!imi puteti spune ce suprafata are livingul? Multumesc

 17. Arh. Oana Boghiu spune:

  Aprox 22 mp living + dining

 18. Lulu spune:

  Salut! O intrebare putin mai „silly” avand in vedere cate lucruri interesante se gasesc in amenajare..dar totusi- asternuturile de unde sunt? ;))) Foarte finut totul, bravo.

 19. Luana spune:

  Bună dimineața, puteți sa îmi spuneți de unde ați cumpărat tablourile cu plante stabilizate? Mulțumesc și felicitări pentru proiect!

 20. Drumea Ilie spune:

  Imi place ideea gresie si parchet in bucatarie, super, da un aspect placut in constrast cu mabila de bucatarie.

 21. tavib spune:

  cum se va comporta parchetul laminat in zona de cant la imbinarea cu gresia, sub actiunea apei ?. Accesul la raftul de jos, din spatele canapelei este destul de dificil. Corpul de sub lavoarul din baie putea fi suspendat- fara picioare – pentru un acces mai bun la spalarea dusumelei

  • arh.Oana Boghiu spune:

   La imbinarea gresiei cu parchetul a fost pus silicon alb si protejeaza astfel de apa. Raftul din spatele canapelei poate fi folosit pentru depozitarea obiectelor mai putin folosite, gen diverse cutii ce trebuiesc pastrate. Corpul de sub lavoarul din baie nu l-am suspendat pentru o mai buna stabilitate, in spatele acestuia fiind masca din gips carton.

 22. Cristina spune:

  Felicitari! Unde te uiti vezi ceva frumos, imi place tare!

 23. Liviu spune:

  Buna ziua, de unde ati achizitionat gresia sin buc si baie? Multumesc!

 24. Marina spune:

  Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca vopselurile epoxidice rezista mult timp pe peretii baii. Am nevoie sa-mi amenajez o baie si ma incanta aceasta idee, dar mi-e frica sa nu se scorojeasca repede. Multumesc.

 25. Ilea Anna-Maria spune:

  Bună, mă interesează de unde au fost achiziţionate pernele decorative.

 26. Monica spune:

  Buna ziua, la imbinarea dintre gresia hexagonala si parchet, exista vreo varianta de a evita aspectul imprefect?

  Multumesc

 27. Roxana spune:

  Buna ziua. Apartamentul este foarte dragut amenajat, imi plac combinatiile de culori si texturi. Mi-ar fi placut sa vad si camera copilului, suntem si noi in proces de redecorare a camerei baietelului si ar fi fost o sursa de inspiratie 🙂 Apartamentul are structura clasica a celor de prin Aviatiei de 3 camere, arata foarte bine totul, felicitari 🙂

 28. Panu Gabriela spune:

  Vreau planul apartamentului. e posibil? multumesc mult.

 29. Maria-Alexandra spune:

  Buna ziua,

  La nivelul imbinarii gresiei hexagonale cu parchetul, am observat niste zone rotunde vopsite, pe zonele de imbinare dintre placile de parchet. Sunt cumva niste suruburi date pentru a evita in timp desprinderea parchetului de gresie, imbinarea, din cate am citi mai sus, fiind realizata cu silicon alb ?

 30. ralucaB spune:

  Va rog sa ma ajutati cu un raspuns: cum s-a facut masca pentru lavoar? S-au inaltat picioarele? Stiu ca acea banca de la Ikea e joasa.

  Multumesc mult

 31. Elena spune:

  Imi place peretele vopsit cu vopsea de tabla!!! imi place si caramida decorativa, dar nu imi dau seama daca efectul optic e de marire a spatiului sau de micsorare. Daca aleg sa montez caramida decorativa pe un perete, camera fiind mica, ce culoare sa aleg pentru ceilalti pereti? Sa fie vopsiti in alb?

  Multumesc!

 32. Georgeta spune:

  Buna ziua,

  Unde pot gasi suportul de cutite „Arici”
  Multumesc

 33. bresfelean spune:

  buna.imi puteti da mai multe detalii despre imbinarea parchet gresie.as vrea si eu sa folosesc idea dar mesterul imi spune ca nu va rezista la intrare din cauza umiditatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *